Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kill The Infidel (Zabij niewiernego) - nowa wersja od Rybopiotra  (Przeczytany 80225 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Scoot

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    Odp: Kill The Infidel (Zabij niewiernego) - nowa wersja od Rybopiotra
    « Odpowiedź #120 dnia: Czerwca 12, 2013, 00:46:08 »
    Jeśli możesz to podeślij nazwy tych lordów, byłbym wdzięczny.
    Wysłane na PW.

Ps. Wszystko działa jak należy i dzięki Twojemu patchowi dałem radę zmienić datę rozpoczęcia gry i u siebie, porostu porównałem pliki scripts.txt :)

« Ostatnia zmiana: Czerwca 18, 2013, 19:25:47 wysłana przez Scoot »

Offline Scoot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #121 dnia: Czerwca 18, 2013, 19:26:04 »
    Musisz podmienić ten hełm. (675 itm_crown_helm Helm_Krolewski)
    (click to show/hide)

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #122 dnia: Czerwca 19, 2013, 21:43:27 »
    https://copy.com/DmGrVe0Hy1BD Masz poprawiony plik.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Scoot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #123 dnia: Czerwca 19, 2013, 22:26:35 »
    Dostałeś odemnie dwie wiadomości na PW? Wysłałem Ci je ostatnio ale w skrzynce PW nie ma po nich śladu.

Offline Scoot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Czerwca 21, 2013, 19:15:57 »
    Zgorszenie, zgroza, deprawacja i oburzenie w całej Palestynie, Syrii i Egipcie. Okazało się - "Królowa jest naga". Krawczyk pół nocy szył suknie a ona dziś mówi - "za gorąco".
    (click to show/hide)
    Na poważnie to nie mam pojęcia co jest? Wszystko dobrze wpisane gra się odpala, podobnie miałem z wielbłądem. Beduinom zabrałem konie i dałem wielbłąda a te "gałgany" biegały na piechotę.

Ps. Znalazłem taką o to ciekawostkę.
    (click to show/hide)
    Rybo to twój item_kinds1.txt. Otwierając go IE jest 769(770) itemów, natomiast Troop Editor widzi tylko 766. Pod numerem 766 w TE jest "Wielbłąd" natomiast w IE pod numerem 766 jest "Hełm Assasyna".
    U mnie jest jeszcze inaczej bo dodałem trochę itemów. Masz jakiś pomysł?

Ps2. Dobra wszystko chodzi, usunąłem trzy hełmy z item_kinds1.txt i wszystko jest w porządku. Ale co się na męczyłem to moje.
    766    sipahi_helm_b Helm_Assasyna_3 Helm_Assasyna_3 1  sipahi_helm_b 0  65548 0 1200 704643238 2.000000 100 35 0 0 7 0 0 0 0 0 0 0
    767    helm_fursan Zloty_Fursan Zloty_Fursan 1  helm_fursan 0  65548 0 1200 704643238 2.000000 100 35 0 0 7 0 0 0 0 0 0 0
    768    swa_kettle_hat Bizantyjski_kapalin Bizantyjski_kapalin 1  swa_kettle_hat 0  65548 0 1200 704643238 2.000000 100 35 0 0 7 0 0 0 0 0 0 0

(click to show/hide)
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2013, 19:37:02 wysłana przez Scoot »

Offline Scoot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Lipca 08, 2013, 19:39:52 »
    Zmieniłem ponownie datę startu modu na rok 1193. Bo w roku 1190 sytuacja była niejasna. W tym roku umarła Królowa Sybilla (zaraza) i Gwidon de Lisignan stracił formalnie prawo do korony. Wówczas całe wybrzeże oprócz Tyru było opanowane przez Saladyna. Po zwolnieniu z niewoli, Gwidon de Lisignan nie został wpuszczony do Tyru, (którego bronił przed Saladynem Konrad z Montferratu, który nie uznawał go jako króla) i przez dwa lata oblegał Akkę. Dopiero dzięki pomocy wojsk III Krucjaty udało się zdobyć Akkę a do 1192 odbić wiele miast nad wybrzeżem w tym Jaffę i Cezareę (tak mamy w modzie). W 1992 rada baronów zdecydowała, że królem jerozolimskim nie będzie Gwidon, a Konrad z Montferratu (mąż Izadelli-siostra Sybilly). Jednak w kwietniu 1192 Konrad został zamordowany przez zabójców wysłanych przez sektę asasynów. Królem jerozolimskim został Henryk II z Szampanii, popierany przez ludność Palestyny, który poślubił wdowę po Konradzie – Izabelę. Żeby ułagodzić Gwidona, Ryszard III Lwie Serce ofiarował mu wyspę Cypr, odkupioną od templariuszy.
    We wrześniu 1192 roku Ryszard III i Saladyn zawarli rozejm. Chrześcijanie odzyskiwali pas wybrzeża od Tyru do Jaffy. Jerozolima pozostawała w rękach muzułmanów, ale mieli oni zagwarantować pielgrzymom dostęp do miejsc świętych. Od tej daty aż do 1197 Królestwo Jerozolimskie cieszyło się okresem względnego pokoju. Pokój został zakłócony w, 1197 r., kiedy do Królestwa przybyli krzyżowcy niemieccy. We wrześniu, bez porozumienia z Henrykiem, zaatakowali oni terytorium muzułmańskie.

Rok 1193 bardzo pasuje do mapy jaką mamy w modzie. Zmieniłem, zatem nazwisko króla i królowej na: Król Henryk II z Szampanii, (Choć Henryk nigdy nie został koronowany na króla Jerozolimy, przyjął tytuł "seniora Królestwa Jerozolimskiego") i Królowa Izabella Jerozolimska. Gwidona de Lisignan zrobiłem pretendentem do tronu jerozolimskiego natomiast jego brata Amarlyka de Lisignan, (który był konstablem Królestwa) pozostawiłem we frakcji.

Ps. Dodałem nowa "kieckę" dla dam dworu Saladyna.
    (click to show/hide)

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #126 dnia: Lipca 08, 2013, 23:25:13 »
    Zaciekawił mnie ten mod - jutro ściągnę. Mam nadzieję, że sprosta moim oczekiwaniom. Bardzo dobry pomysł na zrobienie moda o Ziemii Świętej. Gratuluję.

Edit: Wiecie dlaczego na początku gry mam zadłużenie 3 tysiące? Albo jak kupię paru rekrutów to wzrasta ono do 10 tysięcy. I czemu rekruci z Jerozolimy mają płytowe zbroje?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2013, 15:41:00 wysłana przez Skarbnik »
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Scoot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Lipca 09, 2013, 18:53:34 »
    Nie jestem pewny jak z wersją od Rybopiotra ale dla wersji oryginalnej musisz jeszcze pobrać  "Kill The Infidel Patch 1.1".

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #128 dnia: Lipca 21, 2013, 16:00:52 »
    Nah tyle razy tu zaglądam a dopiero niedawno zobaczyłem ten temat, modzik już się ściąga, ze screenów wynika, że będe w niego grał dłuuuugo ^^

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #129 dnia: Września 07, 2013, 15:41:41 »
    Fantastyczny mod, wczoraj znów do niego wróciłem i po 'paru minutach' gry okazało się że gram już kilka godzin ;)
    Klimat i radocha z gry leje się z każdej walki i z każdego podbitego miasta dla swojej frakcji.
    Świetna robota, lepiej bawiłem się tylko przy Eagle and the Radiant Cross. Dzięki takim modom ta gra mi się nie znudzi. :)

Offline Cotek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #130 dnia: Września 16, 2013, 04:00:37 »
    stara wersja dziala mi " dobrze " ... ale  jak probuje odpalic nowa wyskakuje mi  rgl error get_object failed for:frame_corner_a
    pomoze ktos ?

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #131 dnia: Listopada 07, 2013, 19:38:39 »
    Widzę że jakiś czas nikt nie pisał w tym temacie, to może wyrażę swą opinię, a według mnie warto, wszak to doskonała robota, i polska! :)
    Przede wszystkim nie jest zbyt wiele gier lub modów do nich, rzucających nas w wir pasjonujących walk w Ziemi Świętej za czasów krucjat. Więc jak tylko się dowiedziałem o istnieniu tej modyfikacji pobrałem bez chwili namysłu. I co? Nie zawiodłem się! Na początek przed mymi oczami zjawiło się trochę zmienione menu z krzyżowcami, co już cieszy. Następnie ujrzałem bardzo dobrą mapę z historycznymi lokacjami. Nie ma co wymagać zbytnich urozmaiceń, wszak większość obszaru w którym toczy się akcja to pustynia i wszystko tu jest na miejscu. Jednak największa przyjemność z gry spotkała mnie podczas bitew. Mnóstwo nowych, klimatycznych zbroi i broni, widok rycerzy w długich tunikach z naszytymi krzyżami jest świetny. Konie też w większości dobrze wyglądają. Na uwagę zasługują świetne animacje walk, już nie jest tak "drętwo" jak w podstawce... no i niestety wielu modach do niej.
    Dalej, historyczne postaci, zachęcające do "trzymania" się tych których się ceniło z historii, dlatego dbałem o dobre stosunki z m.in. Baldwinem IV czy Rajmundem z Trypolisu. Mnie też ucieszyły zakony rycerskie, jest ich sporo, nawet Lazaryci :)
    Rozgrywka nie nudzi się szybko, gdyż jest wiele drużyn "do bicia". Zawsze jest komu dołożyć :)
    Wadą jest mym zdaniem muzyka z nativa, którą na szczęście łatwo zniwelować, by można było się jeszcze bardziej wczuć w klimat heroicznych bitew.
    Naprawdę warto zagrać, bo mod jest bardzo dobry, nie mówiac że dla sympatyków krucjat, jest to pozycja niemalże obowiązkowa ;)

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #132 dnia: Listopada 07, 2013, 21:39:59 »
    Dodajcie jeszcze "Pieśń Palestyńską" Vogelweide'a do tego moda (ale wersję w jęz. łacińskim) i macie zacny, zaj**isty klimacik :3
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline RajTo43

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #133 dnia: Stycznia 25, 2015, 17:36:22 »
    Czego jak odpalam moda to mi wyskakuje "Unable to open texture file Textures\epee2.dds" ? Może mi ktoś podesłać ten plik ?

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #134 dnia: Stycznia 25, 2015, 20:59:02 »
    Grasz na podstawce, czy próbujesz otworzyć tego moda na Warbandzie?