Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Battlefield 2  (Przeczytany 16398 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jezus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Battlefield 2
    « Odpowiedź #60 dnia: Listopada 17, 2009, 22:39:52 »
    Ale żeby się nauczyć nie-lamienia w PRze trzeba poświęcić sporo czasu na naukę i wyrzec się wielu rzeczy (np helki czy kitu snajpera na rzecz lepszych graczy). Grałem i nie spodobało mi się. Może gdybym miał jakąś paczkę kumpli z którymi bym w to grał. Niestety w mojej klasie jest 99% piratów więc gra po necie jest z nimi niemożliwa.
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline husarz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #61 dnia: Listopada 19, 2009, 04:42:14 »
    Witam. Dla mnie Battlefield 2 jest jedną z lepszych gier w którą nożna grać w sieci (mimo że ma ona już swoje lata). Gram w nią już dość długo i wcale mi się jeszcze nie znudziła - zbyt duży tkwi w niej potencjał aby odstawić ją tak po prostu na półkę. Osobiście należę do jednego z polskich klanów bo przynależność do takiej "organizacji" jaką jest klan daje mi wiele przyjemności - świadomość że jest się częścią jakiejś grupy osób których połączyła wspólna pasja, treningi, spary, mecze oraz co się z tym wiąże i o co głównie w tym chyba chodzi to mnóstwo świetnej zabawy. Pozdrawiam wszystkich graczy Battlefield 2 jak i Mount & Blade.
    "AMOR PATRIAE NOSTRA LEX" – Miłość Ojczyzny naszym prawem (motto Polskiej Husarii)

Offline Dzejkobs

• Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Stycznia 26, 2010, 00:26:33 »
    Odświeżam, by zachęcić ludzi grających jeszcze w BF2, do pobrania moda Point of Existence 2. Mod wprowadza do gry 2. nowe frakcje: Niemcy i Ukrainę. Ze starych pozostało jedynie USMC. Mod dodaje nowy ekwipunek ( bronie ręczne oraz pojazdy ), lekki lifting przeszedł sprzęt USA ( jak np. M4 z tłumikiem dla komandosa ).
    W PoE o wiele łatwiej zginąć - bronie po prostu są mocniejsze ( dla mnie to duży plus ). Używanie pojazdów też zostało lekko zmodyfikowane ( np. dodatkowe stanowisko dla strzelca KM na wieży czołgu lub kierowanie rakietami TOW w LAV'ie nie jest już zadaniem kierowcy, a osobnego strzelca ).
    Zasmuca mnie fakt, że ten mod ma tak małą społeczność graczy, dlatego go tu reklamuje :)

Stronka moda http://www.pointofexistence.com/

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #63 dnia: Stycznia 26, 2010, 12:52:41 »
    No ja właśnie wróciłem do BF 2 w te ferie, ale mam pytanie, czy serwery tego moda wymagają PunkBustera, bo na każdym modzie do BF2 ten program psuje mi gre, wywala co kilka minut (w podstawce działa dobrze).
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2010, 12:54:28 wysłana przez Hrabia Darkula »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #64 dnia: Stycznia 26, 2010, 13:04:45 »
    Battlefield 2... Normalnie chciałem sobie ostatnio pograć. Płyta niestety jest całkowicie zniszczona (uroki posiadania psa ;]), ale wklepałem klucz w EA Download Manager. Wszystko ok, gra się pobrała, zainstalowała... no prawie. :( O ile w gołe B2 mogłem grać, to już w Jednostki Specjalne nie, podobnie sprawa się miała z Pancernym Atakiem i Europejskimi Siłami Zbrojnymi, a przecież jak instalowałem z płytki (Battlefield 2 Complete Collection) wszystko było dobrze... Tutaj natomiast miałem gdzieś na stronie ea wpisać kod i strona miała mnie przenieść do odpowiedniego miejsca...ale instrukcja była tłumaczona z angielskiej i przenosiło na stronę oficjalną ea, z której będąc w Polsce nie mogę kupować (w tym przypadku ściągać gier) i po chwili zostałem przerzucony na EA Poland... Na tym urwał się proces "instalacji" dodatkowej zawartości i się wk... odinstalowałem grę, napisałem maila do ea o niekompetencji i dałem sobie spokój... a szkoda. :(

Offline Dzejkobs

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Stycznia 26, 2010, 15:19:18 »
    Hrabio nie wiem czy PB jest wymagany ale bardzo możliwe, że tak. Jeżeli chodzi o Twój problem, to poszukaj odpowiedzi na battlefiled.pl.
    proud, co to znaczy, że nie możesz grać w addony? Ne zainstalowały się, czy wywala Ci jakiś błąd? Teraz wszystkie dodatki instalują sie z nowym patchem 1.50 ( są w nim zawarte ), może po prostu go zainstaluj.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Stycznia 26, 2010, 15:30:20 »
    proud, skoro chodzi ci podstawka to nie wszystko stracone. W najnowszym patchu EF i AF zostały dodane i teraz opłaca się kupować tylko Deluxe edition (BF2+JS) bo mapy, giwery i cały sprzęt masz w podstawce. Instaluj, zgadamy się może kiedyś wszyscy razem i zagramy :D

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #67 dnia: Stycznia 26, 2010, 16:39:59 »
    To może macie rację... Nawet tego co EA Download Manager ściągną nie usunąłem i cały czas B2 jest możliwy do instalki. ;] Jutro spróbuję z tym jeszcze raz...

Offline Neluril

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Lutego 01, 2010, 09:13:43 »
    Panowie Panowie
    Jeszcze miesiąc i Bad Company 2 wychodzi, a póki co trzeba cieszyć się betą. Powiem wam że mi się nad wyraz podoba :D. Totalna rozwałka momentami.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Lutego 01, 2010, 16:52:41 »
    DICE mogłoby nas obdarować jakimś trailerem z BF3 bo nie wiem w końcu czy kupować od razu BF:BC2 czy oszczędzać i kupić dopiero BF3.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #70 dnia: Lutego 01, 2010, 18:05:38 »
    Trailer chyba jest, widziałem coś takiego. Kupić raczej się opłaca, bo wreszcie Bad Company zawita na PC'ty. Ale priorytet i tak ma u mnie BF 3.

Offline Neluril

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Lutego 02, 2010, 08:33:05 »
    Ja testuje BC 2 i na 99% zakupie ją w marcu.

Offline Dzejkobs

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Lutego 02, 2010, 12:01:54 »
    Neluril, jak wygląda walka w BC2? Tak jak w BF2 w wersji 1.41? tzn kto szybciej padnie na glebę zazwyczaj wygrywa? Właśnie z tym kojarzy mi sie walka piechoty BF2...

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Lutego 02, 2010, 15:26:18 »
    Obejrzyj gameplaye: to zupełnie nowy silnik. Tutaj walka jest raczej zbliżona do CoDa.
    @Hrabia Darkula
    Jedyne co wiadomo o BF3 to to, że będzie.

Offline Neluril

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Lutego 03, 2010, 09:35:11 »
    Musze niektórych rozczarować, nie ma padania na glebe, tu nie ma leżenia!! Tylko kucanie pod klawiszem. System walki jest podobny do Frontlines: Fuel of War czyli obydwie drużyny mają zadania. W becie jest 1 mapka tylko i na niej: rosjanie atakują a usa się broni. Rosjanie mają zawsze 2 punkty do zniszczenia (podłożenie bomby, wysadzenie w powietrze, snajper się kłania). Usa ma te punkty obronić, jak zdobędą to mapka się przesumą (mówię o 32 osobowym serwerze). I wtedy np. dochodzą dla usa wozy bojowe (przy 1 ataku nie posiadają pojazdów, muszą się bronić bronią piechoty i stacjonarnymi wyrzutniami TOW i karabinami maszynowymi). Tzw. przesunięć celów jest 3 albo 4 nie pamiętam, na samym końcu dla usa dochodzą 2 heliki (apacz i transporter).

Co do rozgrywki, oj bardzo dynamiczna, nie ma chowania się długiego w budynku czy za płotem bo przeciwnik je rozwali. Miałem sytuacje że tak się bronili że dosłownie było czyste przedpole tylko czasem jakiś kikut drzewa, żadnego murka czy parkanu, snajperzy mieli raj.

Co do awansów: normalnie są stopnie ale... gdy dłużej grasz daną specjalizacją odblokowuje się sprzęt dla niej. W czasie walki oczywiście są bonusy, a to za liczbe zabitych przeciwników a to za asysty, za reperacje, za obrone albo zniszczenie celu, za rozwalenie czołgu itp.

Z nowości pojazdowych są małe bezzałogowe heliki naprowadzające na cel nalot, no i troszke pomieszali uzbrojeni (inne niż w bf2), tutaj snajper ma materiały wybuchowe, grenadier ma amunicje, jak kiedyś support miał amunicje to teraz jest to medyk, inżynier biega ze sprzętem przeciwpancernym (może mieć wyrzutnie albo miny).

uff ale się napisałem... ;)