Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Battlefield 2  (Przeczytany 16396 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jezus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Battlefield 2
    « Odpowiedź #75 dnia: Lutego 03, 2010, 15:41:47 »
    Nie będzie już sprintu i skoku za 30 cm murek aby schronić się przed czołgiem :<
    Powiedz mi... czy moje obawy się sprawdzają i czy dzięki tym wszystkim zabawkom typu pluskwy itp pojazdy maja przewalone? W BF2 wystarczyły 2 czołgi z mechanikami i była to potęga. Tutaj jak zobaczyłem transmiter w akcji i te na ślepo strzelane granaty z RPG to złapałem się za głowę. Aha, i jak jest ze snajpieniem (moja ulubiona klasa :)? Można nabić efektowny wynik nie biegnąć na pierwszej linii i nie strzelając z M95 z 5 m i dobijając pistoletem? Są autokampy typu SWD? Jak się spisują? Czy w tej części ghillie naprawdę maskuje czy jest tak jak w BF2?
    No i najważniejsze: opłaca się kupować na oślep czy lepiej poczekać na więcej info o BF3 i wtedy zdecydować?
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #76 dnia: Lutego 04, 2010, 07:52:58 »
    Sprint jest. szanse ucieczki jakieś są. Czołgu tak od razu nie rozwalisz, ja sam miałem sytuację że grając mechanikiem, reperując przetrwałem prawie całą rundę. Nie da się siedząc w czołgu reperować drugiego pojazdu, trzeba kulturalnie wyjść, wiertare w dłoń i pracować pod obstrzałem. A snajperzy póki co to zmora, nieźle sobie chłopaki nabijają punkty, więc się nie martw ;), każdą postacią się da grać ;)
    Co do kupna, wszystko zależy od ciebie, jest to spora kwota, zawsze możesz poczekać aż ludzie wrzucą filmiki. Już chyba powinny być recenzje na battlefield.pl.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #77 dnia: Lutego 04, 2010, 15:44:13 »
    Nie chodzi mi o brak sprintu. Chodziło mi że w BF2 mogłeś sprintem uciec i jeszcze w locie się położyć aby spaść i zakryć się 30cm murkiem. Jako że w BC2 nie da się kłaść, trzeba będzie poszukać murka co najmniej 70cm :P Co do kupna to pytałem się czy jesteś zadowolony z bety? I jak bardzo? Beta była dostępna za pre-ordery i z konkursów na battlefield.pl więc sądzę że zamówiłeś już grę. Kasa wydana w błoto czy to najlepsze na co mogłeś wydać te złocisze?
    Aha, i jak z hitboxami? Jest tak jak w CoDzie czy dalej pojawiają się dusty?

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #78 dnia: Lutego 04, 2010, 15:59:16 »
    Najbardziej boję się, że wszystko będzie robiło się samo, pociski same trafaiły w cel, itp. Ale to się okaże później, na razie mam pytanie, czy będą otwarte mapy z ciężkim sprzętem, czy tylko średnie i małe - raj dla snajperów, słyszałem że w grze są helikoptery - Blackhawk i Apache, czy to znaczy że nie ma mojej ukochanej SuperCobry??? A są chociaż sterowane rakiety TV? A, czy są samoloty?  No i ponoć klasy są raczej kontrowersyjne, mechanik z moździerzem, medyk z CKM'em , a drużyny conajwyżej 4-osobowe, jak to się sprawdza w terenie? Nie wiem jak wyglądało Bad Company 1, bo nie wyszlo na blaszaki, więc pytania mogą być troche noobskie :)

Offline Dzejkobs

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Lutego 04, 2010, 16:25:28 »
    czytałem, że będzie można spawnować się na każdym członku drużyny i nie będzie sl'a... wg mnie zły pomysł.

Offline Neluril

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Lutego 05, 2010, 08:15:56 »
    Do Jesusa:
    Bete mam bo fartem wiozłem udział w konkursie. Wydaje mi się że kasa nie będzie wyrzucona w błoto. Co do dziwnych rzeczy że odwracasz się kucasz i załatwiasz gościa możliwa jest jeśli masz celownik zamiast oka i super naprowadzające pociski ;) jednym strzałem w korpus nie załatwisz przeciwnika ;).
    Wiadomo w łeb trafisz pada gostek.

do Hrabia Darkula:
    Z tą mapą jakby ci powiedzieć, to tylko jedna teraz jest więc trudno mi powiedzieć co wprowadzą ale w każdym razie po zdobyciu 1 fazy usa dostaje czołg i wóz piechoty oraz apacha, później dodatkowo blackhawka. Miejsca do walki jest dużo. Nie ma co na to narzekać. Medyk jest z ckeme, u mechanika nie nie odblokowałem moździerza, może jest ale nie sprawdzałem, w tej chwili mam odblokowane 2 wyrzutnie rkaiet i miny do wyboru. Drużyny są 4 osobowe.

Dzejkobs
    tak, można ale to nie przeszkadza, w bf 2 to mogłoby denerwować bo się wszyscy przyzwyczaili że sie spawnuje na dowódcy i tam zdobywało się punkty stojąc przy fladze tu to nawet podłożenie bomby nie przesądza o zaliczeniu misji, przeciwnik widzi że ktoś podłożył bombe i ma czas na reakcje, na rozbrojeni. Wtedy nawet 4 osobowa grupa w jednym momencie zrespaonowana na bombie może nie przeżyć jak ją obrzucają granatami,

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Lutego 05, 2010, 14:56:18 »
    Ja nie wziąłem udziału bo miałem akurat przetłuszczone włosy i nie chciałem garnka brudzić. No i musiałbym poszukać mopa w łazience :D
    Nie chodziło mi odwracanie się, zabijanie 1 strzałem tylko dusty. Czasem pojawiają się kiedy trafisz w model, ale nie w hitboxa. Wtedy pojawia się dym (zamiast krwi w BF2 jest dym ale to raczej wiesz) a hp trafionemu nie spada. No i to sławne strzelanie za cel a nie przed niego gdy biegnie w niektórych warunkach... (sam nie wiem jakich bo zawsze strzelałem przed, no ale fragmovie i lag-testy naYT nie kłamią). W CoDzie wchodzi wszystko, a czasem nawet za dużo :)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #82 dnia: Lutego 12, 2010, 15:42:56 »
    Dostałem klucz do bety Cad Company 2...

Bym napisał coś więcej, ale... wracam do gry*. :D

*niech to będzie rekomendacją

Offline Dzejkobs

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Lutego 12, 2010, 17:34:39 »
    Również dostałem klucz :) proud, brałeś udzieł w konkursie mailowym na bf.pl?

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Lutego 12, 2010, 17:44:45 »
    Powiem tak: szczerze mówiąc liczyłem na odrobinę więcej. Gra byłaby wyśmienita gdyby:
    >wyeliminowali niszczenie bomb place'ów jeehad quadami i kamikaze uav
    >naprawili sporo bugów typu wkładanie lunety ze snajperki do PKMu czy "zostałeś zreanimowany przez ?" nie chcącego zniknąć
    >trochę poprawili kolizje: czołg nie potrafi sobie poradzić z murkiem często a zderzając UAV z BH możemy zrzucić tego drugiego na ziemię/do wody
    No i brakuje mi map miastowych typu Sharqi Peninsula, Strike At Karkand czy Mashtuur City z BF2. Granie jednej mapki na około nudzi się po jakimś czasie.
    No ale to dopiero beta. Mam nadzieję że uporają się z masą roboty jaką jeszcze mają przed sobą.
    Właśnie dlatego nie lubię grać w bety - to jak seks bez spustu :)
    @DOWN
    "NekroSnajper"
    « Ostatnia zmiana: Lutego 12, 2010, 22:23:25 wysłana przez Jezus »

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #85 dnia: Lutego 12, 2010, 19:05:51 »
    Spokojnie, to tylko wersja beta, do podstawowej, "finalnej" wersji większość błędów (mam nadzieję) będzie wyeliminowana ;]

Podajcie swoje nicki w grze, to zrobimy sobie takie małe battleparty na jakimś pustym serwerze ;] Mój to Kruszyna

Offline Dzejkobs

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Lutego 12, 2010, 19:42:35 »
    Corleone, spoko ;) mój to AVGrind

edit: Corleone, wysłałem request friend
    « Ostatnia zmiana: Lutego 12, 2010, 20:07:35 wysłana przez Dzejkobs »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #87 dnia: Lutego 13, 2010, 09:29:56 »
    Takie trudne zgadnąć jaki ja mam nick.;] Zaraz sobie was poszukam, a jak ktoś chce to "Proud_PL"

Również dostałem klucz :) proud, brałeś udzieł w konkursie mailowym na bf.pl?
    Nie... Na forum CDA był konkurs i do rozdania 1k kluczy. Niestety się nie załapałem, ale ładnie zostawiłem info z prośbą i podałem nr.gg, a na drugi dzień ktoś się o dziwo zgłosił. xD

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #88 dnia: Lutego 13, 2010, 10:29:42 »
    Bo wszyscy znają prouda ;]

Offline Dzejkobs

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Lutego 18, 2010, 17:50:32 »
    proud, Ty cholero! nożem?! mnie?!

Edit:
    mój nick -  AVGrind

Fakt, ta gra potrafi nieźle wciągnąć. Szkoda tylko, że można śmigać na jednej mapie.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2010, 20:13:11 wysłana przez Dzejkobs »