Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 187181 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Makomas

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #405 dnia: Kwietnia 18, 2010, 18:29:21 »
    Witam wszystki użytkowników forum mam takie problem jak gram w M&B OIM mam misje odbić Warszawe i jak zawsze szturmuje na niego to po chwili wyskakuje mi  "program M&B przestał działać" no i wyłancza mi sie gra. Czy to ma jakiś związek że mam opragrowanie viste.

Gram na takim kompie
    Procesor: Intel(R) Core(TM) Duo CPU T2350 @ 1.86GHz 1.87GHz
    Pamięć (RAM): 1,00 GB
    Typ systemu: 32-bitowy system operacyjny

ps. mam wersje 1.015
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 18, 2010, 19:39:01 wysłana przez Makomas »

Offline Ermland

• Użytkownik
    « Odpowiedź #406 dnia: Kwietnia 19, 2010, 15:32:07 »
    Gram obecnie na patchu 1.015.01 i jak dla mnie poza genialnym pomysłem umieszczenia czarnych pól w ekwipunku 
    Czy można usunąć te czarne pola? Nie widzę co mam na sobie, jaką  mam broń bo całe pole jest czarne. Na większość innych błędów jest w tym wątku odpowiedź, ale na ten nie znalazłem.
    P.S. Dziwię się sobie i Wam że macie jeszcze siłę w to "grać"
    Nie sztuka wysadzać pociągi. Prawdziwa sztuka to sprawić, by kursowały punktualnie.

Offline Aquila

• Użytkownik
    « Odpowiedź #407 dnia: Kwietnia 22, 2010, 23:11:59 »
    Mam najnowszy patch (bodajże 1.15.02) i czasem zdarza mi się, że w wiosce nie ma ukrywającego się bandyty. Mogę pytać ludzi o niego, ale rzecz jasna mi nie wskazują gdzie może być. Biegam po wiosce a poszukiwanego człowieka ani śladu. Nie pomaga powracanie do wioski w różnych porach dnia. Ktoś miał podobnie? A może trzeba go szukać w okolicy?

Offline nisroch

• Użytkownik
    « Odpowiedź #408 dnia: Kwietnia 24, 2010, 15:10:42 »
    czy ktoś wie jak rozwiązać zadanie "nieuchwytny ksiądz" u ruskich?

Offline Mikodello

• Użytkownik
    « Odpowiedź #409 dnia: Kwietnia 24, 2010, 16:00:59 »
    Potrzebuję pomocy. Mam zadanie specjalne od Szwedów, aby znaleźc Clermonta. Zacząłem szukac obok Smoleńska i Zamosza, ale go tam nie ma. Gdzie jest Clermont?

Offline Aquila

• Użytkownik
    « Odpowiedź #410 dnia: Kwietnia 26, 2010, 00:23:03 »
    To jakiś absurd... W poprzednich wersjach nie miałem żadnych problemów, teraz - po wgraniu najnowszego patcha, jest problem. Gdy chcę sprzedać jeńców wywala mi grę do pulpitu. "Program napotkał nieznany błąd" czy jakoś tak i koniec. Jedyne wyjście póki co - nie brać jeńców i ich nie sprzedawać, a tych co już mam muszę wozić ze sobą (bo jak chcę tego konkretnego jeńca wypuścić to też mnie wywala z gry). Wcześniej wywalało mi gdy chciałem sprzedać jakiegoś ukraińca - "jeźdźca zaporoskiego" (czy jakoś tak), teraz gdy chcę sprzedać "jeźdźca pomiestnego" (czy jakoś tak ;) ). Normalnie masakra...

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #411 dnia: Kwietnia 28, 2010, 17:58:42 »
    Mam dziwny problem (NIFN mówił, że to bug ale wolę się upewnić, bo nie widziałem żeby ktoś miał taki sam problem):
    Kilka dni po rozpoczęciu gry (8 chyba), gdy wracam do króla Jana Kazimierza do Warszawy po nagrodę za questa... Jest napisane, że król Jan Kazimierz jest władcą miasta Warszawa. Przy tronie stoi tylko Janusz Radziwiłł (dodam, że przed zniknięciem króla, J. Radziwiłł stał przy drzwiach). Gada tylko o tym, że chce być władcą Rzeczypospolitej czy coś takiego. Można się do niego przyłączyć lub nie. Wchodzę do karczmy... a tam znów Janusz Radziwiłł! Ma inne wdzianko, ale identyczne dialogi jak ten z zamku. Króla J. Kazimierza wcięło. W raportach jest napisane, że powinien być w Warszawie.
    Chciałbym odebrać od niego nagrodę, poza tym nie można rekrutować wieśniaków bez przynależności do danego państwa, więc nie wyobrażam sobie dalszej gry bez tego. Muszę pograć Polską, dopiero jak mi się znudzi może zagram innymi państwami.
    Czy jest na to jakaś rada? Może mam dać sobie spokój z tą zabugowaną grą, lub po prostu poczekać w nadziei, że król wróci?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 28, 2010, 18:03:43 wysłana przez MikiBar »

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #412 dnia: Kwietnia 29, 2010, 10:12:01 »
    To na pewno jest bug. Mam OiM i naprawdę całe jest zabugowane. Musiałbyś wczytać poprzednie savy, wykonywać zadanie, wrócić... Daj sobie spokój i graj w WB! ;)

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline Vitteck

• Użytkownik
    « Odpowiedź #413 dnia: Kwietnia 29, 2010, 13:20:59 »
    Według mnie to może sobie po prosu gdzieś pojechał :P. Spróbuj popytać się lordów gdzie jest, a jak dalej będą mówili, że jest w Warszawie to znaczy, że to naprawdę jakiś bug.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline MikiBar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #414 dnia: Kwietnia 29, 2010, 14:54:18 »
    Hmmm... WB niestety nie mam, bo jest za drogie. :P Może poczekam kilkanaście dni i tak jak powiedzieliście - popytam i poszukam. Trochę dziwne mi się wydało zastanie przy tronie J. Radziwiłła, bo normalnie tron pozostaje pusty. Jeśli to nie wypali... daję sobie z tym spokój. Dzięki za pomoc.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 29, 2010, 17:47:13 wysłana przez MikiBar »

Offline Sakitta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #415 dnia: Maja 01, 2010, 11:32:57 »
    Czy ktoś już ukończył misje ,,Zdobycie miasta" (jest to misja po powrocie bohatera w kampanii Polski)? Jeśli tak to na jakim patchu i jak tego dokonał.

Offline azmierzej

• Użytkownik
    « Odpowiedź #416 dnia: Maja 08, 2010, 14:39:51 »
    Mam problem. Zainstalowałem patcha 1.015. Jestem Rzecząpospolitą (z Janem II Kazimierzem Wazą bądź z księciem Januszem Radziwiłłem). Rekrutuję jednostki z polskich wiosek. Mogę zrekrutować tylko Ochotników z muszkietami. Ni jak nie mogę Kosynierów, czy Pikinierów - ochotników. Przez to nie mogę mieć piechoty, a co gorsza - Husarii! Może mi ktoś z tym pomóc?
    9.05. - День Победы (Dzień zwycięstwa)

Offline azmierzej

• Użytkownik
    « Odpowiedź #417 dnia: Maja 08, 2010, 17:21:43 »
    Mam dziwny problem (NIFN mówił, że to bug ale wolę się upewnić, bo nie widziałem żeby ktoś miał taki sam problem):
    Kilka dni po rozpoczęciu gry (8 chyba), gdy wracam do króla Jana Kazimierza do Warszawy po nagrodę za questa... Jest napisane, że król Jan Kazimierz jest władcą miasta Warszawa. Przy tronie stoi tylko Janusz Radziwiłł (dodam, że przed zniknięciem króla, J. Radziwiłł stał przy drzwiach). Gada tylko o tym, że chce być władcą Rzeczypospolitej czy coś takiego. Można się do niego przyłączyć lub nie. Wchodzę do karczmy... a tam znów Janusz Radziwiłł! Ma inne wdzianko, ale identyczne dialogi jak ten z zamku. Króla J. Kazimierza wcięło. W raportach jest napisane, że powinien być w Warszawie.
    Chciałbym odebrać od niego nagrodę, poza tym nie można rekrutować wieśniaków bez przynależności do danego państwa, więc nie wyobrażam sobie dalszej gry bez tego. Muszę pograć Polską, dopiero jak mi się znudzi może zagram innymi państwami.
    Czy jest na to jakaś rada? Może mam dać sobie spokój z tą zabugowaną grą, lub po prostu poczekać w nadziei, że król wróci?

Też to miałem. Po prostu gdzieś se pojechał. Popytaj jakichś polskich szlachciców, gdzie jest.
    9.05. - День Победы (Dzień zwycięstwa)

Offline MikiBar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #418 dnia: Maja 08, 2010, 17:23:30 »
    Też to miałem. Po prostu gdzieś se pojechał. Popytaj jakichś polskich szlachciców, gdzie jest.
    Mhm. Dzięki jeszcze raz.
    « Ostatnia zmiana: Maja 10, 2010, 16:51:50 wysłana przez MikiBar »

Offline sindbade

• Użytkownik
    « Odpowiedź #419 dnia: Maja 09, 2010, 20:13:00 »
    Tez mam OiM,czekalem na latki i mam wersje 1.15.2 ,15 na pewno i chyba to 2 jeszcze tez ;P zaczalem questa "Potop" i mam gadac z Zagloba,jak chce z nim gadac,od razu wyskakuje okienko rozmowy i zagloba mowi mi ze jest zajety,i tyle,da sie cos z tym zrobic?