Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 187510 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #480 dnia: Listopada 14, 2010, 14:04:26 »
    Ja niestety czrnego hetmana ukończyłem we wcześniejszym stadium również z powodu buga ;/
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Ardaros

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #481 dnia: Listopada 19, 2010, 00:09:51 »
    Witam.Mój problem jest taki że gram normalnie toczę bitwy po 150v150(ustawione w battle sizer) i nagle sieka się mój król który ma 6 ludzi z 12 bandytami to ja z 40 żołnierzami chcę mu pomóc i tuż przed kliknięciem atakuj wroga czy jakoś tak wyskakuje błąd nie pamiętam dokładnie jak się nazywał wiem że było NRG i buffer lock i dalej nie pamiętam przepraszam za niedokładność.Mój blaszak to:Intel CORE 2 QUAD Q8300,4096 MB DDRIII OCZ/MUSHKIN,GF 9800 GT 1024MB,550 WATT,

Ps.Reinstale były ze 3 więc raczej odpada. I czy tak w ogóle da się mieć herb w OiM tak jak w zwykłym?

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #482 dnia: Listopada 19, 2010, 14:59:27 »
    Musić zostam wasalem, co jest znacznie trudniejsze niż było to w WB czy też podstawowym gdyż np. dla RP, aby zostać wasalem musiałeś, zjednoczyć Chanat Krymski, odbić (okropną) warszawę z rąk Szwedów.

www.pustamiska.pl

Offline Ardaros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #483 dnia: Listopada 20, 2010, 14:06:46 »
    Dzięki ale jeszcze pozostało pierwsze pytanie.

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #484 dnia: Listopada 20, 2010, 20:16:47 »
    Wie ktoś ja rozpocząć szwedzką fabułę? A fabułę u tatarów rozpoczyna się jak się podwiezie do Perekopu jednego tatara on mi mówi żeby wstąpił na służbę chana i wstąpiłem, tylko wie ktoś co dalej?
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #485 dnia: Listopada 23, 2010, 15:19:35 »
    Z tego co wiem, to zarówno Szwedzi jak i Tatarzy nie posiadają własnego wątku fabularnego. Ten zarezerwowany jest tylko i wyłącznie dla pozostałych trzech frakcji (RP, Sicz oraz Moskwa).

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #486 dnia: Listopada 23, 2010, 18:51:29 »
    Dzięki proud.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #487 dnia: Listopada 23, 2010, 23:00:30 »
    Na patchu 1.017 można  zacząć w Chanacie, nie wiem jak u szwedów
    Co do Chanatu, dostajesz misję od jakiegokolwiek Barynów itd. wtedy w e wsi Siwasz proszą Cię o pomoc w obronie wsi przed kozakami, dalej nie wiem...

www.pustamiska.pl

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #488 dnia: Listopada 24, 2010, 15:34:45 »
    Nie to co piszesz wesch to jest zadanie specjalne,ja odkryłem coś takiego, na początku gry jedziesz do lorda kozackiego który mieszka w twierdza Ładyżyn wtedy twoja postać mówi bądźcie pozdrowieni bracia kozacy ble ble ble i kozak daje ci zadanie abyś zawiózł tatara na Sicz więc on od razu chce z tobą gadać ble ble ble i kliknąć ,że pojedzie się z nim do Perekopu  odwieziesz go do wcześniej wspomnianej miejscowości, a jak go odwiozę to robi mi luksusy w łaźni i każe mi wstąpić na służbę chana więc idę do niego i niem żadnej opcji dialogowej wie ktoś co dale?

Offline Piotras

• Użytkownik
    « Odpowiedź #489 dnia: Grudnia 04, 2010, 01:33:49 »
    Mam pytanie jak zwerbować do swojego oddziału Pana Zagłobe? Jest w Krakowie w karczmie i ciągle odpowiada mi , że nie ma czasu. Z góry dziękuje za pomoc

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #490 dnia: Grudnia 04, 2010, 09:24:00 »
    Musisz rozpocząć fabułę najjaśniejszej Rzeczpospolitej.A dokładnie musisz mieć 10,11 stosunków ze Rzplitą wtedy zapytaj się jakiegoś lorda jak pomóc Rzeczpospolitej?Wtedy on powie żeby uderzać na Szwedów lub znaleźć Pana Zagłobę, i wtedy możesz go zwerbować.

Offline Renji11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #491 dnia: Grudnia 04, 2010, 10:33:14 »
    To teraz ja mam dwa pytania:
    1.Jak zdobyć husarzy? Czytałem że u kasztelana się szkoli kosynierów na rajtarów i husarzy , mam najnowszą wersję z TopSellera
    2.Czy jak wyjdzie samodzielny dodatek z multi, to będzie patch do zwykłego OiM z multi?

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #492 dnia: Grudnia 04, 2010, 13:53:18 »
    Ma ktoś link do patcha 1.017?

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #493 dnia: Grudnia 04, 2010, 15:20:53 »

www.pustamiska.pl

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #494 dnia: Grudnia 04, 2010, 18:48:54 »
    Dzięki wesch
    Nie to co piszesz wesch to jest zadanie specjalne,ja odkryłem coś takiego, na początku gry jedziesz do lorda kozackiego który mieszka w twierdza Ładyżyn wtedy twoja postać mówi bądźcie pozdrowieni bracia kozacy ble ble ble i kozak daje ci zadanie abyś zawiózł tatara na Sicz więc on od razu chce z tobą gadać ble ble ble i kliknąć ,że pojedzie się z nim do Perekopu  odwieziesz go do wcześniej wspomnianej miejscowości, a jak go odwiozę to robi mi luksusy w łaźni i każe mi wstąpić na służbę chana więc idę do niego i niem żadnej opcji dialogowej wie ktoś co dale?
    A na to ktoś mi odpowie?