Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Filmy na poddaszu  (Przeczytany 124465 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    Odp: Filmy
    « Odpowiedź #120 dnia: Lutego 13, 2010, 21:24:23 »
    Niedawno w telewizji widziałem film "Chłopiec w Pasiastej Piżamie".Bardzo wstrząsający film , aż zachciało mi się płakać czego nie robię przy byle jakich  filmach.

Offline rara

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #121 dnia: Lutego 22, 2010, 14:01:34 »
    Jeśli chcecie żeby jaki film zrył wam czaszke polecam podziemny krąg, naprawde film tak porąbany, że głowa mała, ale polecam oczywiście :D

Moglibyście polecić jakąś dobrą, najlepiej lekko kopniętą komedie, bo poszukuje takiej ;)

Offline SIEG

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • RAHOWA
    « Odpowiedź #122 dnia: Lutego 22, 2010, 14:04:34 »
    "Życie seksualne dostawców ziemniaków" - myśle że zadowoli Twój głód kopniętej komedii... w każdym razie mój zaspokoiło!
    Ktokolwiek bierze miecz, ginie od miecza, a ktokolwiek nie bierze miecza, albo z rąk go wypuszcza... ginie na krzyżu!

Offline herzeleid

• Użytkownik
    • Das feuer liebt mich
    « Odpowiedź #123 dnia: Lutego 22, 2010, 18:33:15 »
    Z takich porytych filmów to też "Jaja w tropikach" xD

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Marca 04, 2010, 23:22:02 »
    Jeśli chcecie żeby jaki film zrył wam czaszke polecam podziemny krąg, naprawde film tak porąbany, że głowa mała, ale polecam oczywiście :D

Ten film ja też polecam. J
    (click to show/hide)

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Kwietnia 13, 2010, 13:51:14 »
    Wuthering Heights...film na podstawie książki Emily Bronte z cudowną grą aktorską Ralpha Finnesa i Juliette Binoche.Pragnę zwrócic  też uwagę na soundtrack z tego filmu ..czegoś takiego się nie zapomina.

http://www.youtube.com/watch?v=OpPh-kOqk3w&feature=related
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline assasyn678

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Kwietnia 17, 2010, 14:40:54 »
    Siema znacie jakieś dobre takie z roku 1990+
    filmy o średniowieczu tylko bez smoków i magów i jakieś csenki batalistyczne.
    Coś jak Arn 1,2 ,braveheart,kingdom of heaven,krzyrzacy

Ps.:Balianie of Ibelin z jakiego filmu ten twój avek

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #127 dnia: Kwietnia 17, 2010, 15:44:39 »
    Trzynasty Wojownik.

Offline MikiBar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Kwietnia 17, 2010, 15:52:24 »
    Hmm... dużo filmów widziałem, dużo filmów mi się podoba - to są te najlepsze, które teraz pamiętam:

(click to show/hide)

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 21, 2010, 15:36:43 wysłana przez MikiBar »

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Kwietnia 17, 2010, 19:08:25 »
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline tul

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Kwietnia 25, 2010, 20:34:00 »
    Listing najciekawszym pozycji jakie oglądałem przez ostatni rok:

Agora     [2009] A. Amenabar Manifest przeciwko fundamentalizmom religijnym na przykładzie chrześcijaństwa w starożytnej Aleksandrii. Piekne zdjęcia i Rachel Weisz. Znalazłem kiedyś ciekawe zdanie o tym filmie: "Powiedz mi co widzisz, a powiem ci kim jesteś"
    Andrei Rublev     [1966] A. Tarkowski Historia pozbawiona historycznej egzotyki, dzięki czemu można się było skupić na człowieku, na artyście i jego znaczeniu dla ludzkości.
    Ben Hur     [1959] W. Wyler Widowisko historyczne z olbrzymią dawką historycznej egzotyki. Widowisko absolutne i do tego z głębią.
    Bridge to Terabithia     [2007] G. Csupo Niby familijne, niby Disney, a treść jak najbardziej dojrzała.
    City Lights [1931] C. Chaplin Chaplin się wywraca, robi głupie miny, zżera konfetii i aż dziw bierze, że to śmieszy bardziej niż obecne komedie.
    Contact     [1997] R. Zemeckis Numer 3 wśród moich ulubionych filmów SF
    Dekalog    [1988] K. Kieślowski Seria 10 filmów traktujących o kolejnych przykazaniach. Bardzo błyskotliwe i bardzo nie oczywiste.
    Donnie Darko    [2001] R. Kelly Znane.
    How to Train Your Dragon [2010] D. DeBlois Niespodzianka od Dreamworks. Niemal brak popkulturowych odniesień, kilka magicznych scen, świetna muzyka, mądry i nienachalny morał.
    Idi i smotri     [1985] E. Klimow Numer 2 filmów wojennych, rewelacja
    Il Buono, il brutto, il cattivo     [1966] S. Leone Ultimate western, genialna muzyka
    It's a Wonderful Life     [1946] F. Capra Film niesamowicie prosty i piękny. O tym jak cenne jest nasze życie, ile znaczy dla innych i o tym jak łatwo ta oczywistość nam umyka.
    Lion King     [1994] Disney Klasyka
    Mary and Max     [2009] A. Eliot Brzydka animacja o przyjaźni. Brzydka na zewnątrz, ale piękna w środku. O tym właśnie jest ten film.
    Moon     [2009] D. Jones SF stawiające dość trafne pytania na temat moralności klonowania, bardzo klimatyczne, głównie dzięki muzyce. W filmie co warte odnotowania gra w zasadzie tylko jeden aktor.
    Ofiarowanie     [1986] A. Tarkowski O tym jak to nasz świat upada duchowo i co tu zrobić żeby to zmienić. Nie zgadzam się reżyserem, ale podyskutować zawsze warto, bo film wspaniały. Krążą anegdoty o tym jak to ludzie po obejrzeniu tego filmu padali na ziemię, płakali, stawali się wierzący i odnajdywali sens w życiu :) Bez wątpienia jeden z najlepszych filmów w historii.
    Passion de Jeanne d'Arc [1928] C. T. Dreyer Konieczne z doklejoną muzyką Voices of Lights. Dzieło naszpikowane emocjami, głównie dzięki wspaniałej grze aktorskiej i zdjęciom. Chyba wiadomo o czym.
    Powrót     [2003] A. Zwiagincew Powrót ojca konkretnie. Nastoletni synowie widzą go pierwszy raz i udają się na wycieczkę by się poznać. Niezwykle dramaturgiczne dzieło, doskonale zarysowane postacie. Ociera się o geniusz i daje sporo do myślenia.
    Schindler's List [1993] S. Spielberg Numer 3 filmów wojennych. Znane chyba.
    Solaris     [2002] S. Soderbergh Hollywoodzkie dziełko produkcji papy smerfa Camerona lepsze niż adaptacja mistrza Tarkowskiego sprzed 30 lat? Jak by mi ktoś powiedział przed seansem to bym go zablokował na swoim gg. Stało się. Numer 2 filmów SF.
    Stalker     [1979] A. Tarkowski Wielość znaczeń tego filmu mnie przytłacza. Proces jego interpretacji nigdy się nie skończy. Mój absolutny numer 1. Dzieło totalne. Wszystko tu jest doskonałe.
    Trzy Kolory [1993-1994] Kieślowskiego Niebieski, biały, czerwony. Wolność, równośc, braterstwo. Kontynuacja formy przyjętej przez Kieślowskiego w Dekalogu, czyli wariacje na temat powyższych haseł. Polecam zwłasza Niebieski, kilka bardzo ciekawych rozwiązań reżyserkich i wspaniała muzyka Zbigniewa Preisnera.
    Ugetsu Monogatari [1953] K. Mizoguchi Opowieści Księżycowe. Prosty i piękny dramat fantazy o tym co w życiu jest naprawdę ważne, a co jest tylko iluzją.
    Into the Wild (2007) Historia na faktach. Bohater porzuca swoje dotychczasowe, pełne sukcesów życie, porzuca cywilizację, porzuca ludzi i rodzinę. I w tym jest sens. Film budzi w człowieku te same pragnienia, które kierowały głównego bohatera.
    Cienka czerwona linia (1998) Numer 1 filmów wojennych. Chociaż łatwiej nazwać go traktatem filozoficznym. Wszak Terrence Malick, reżyser owego dzieła na co dzień jest wykładowcą filozofii.
    Duża ryba (2003) Tima Burtona zawsze szanowałem, ale nie przepadałem za nim do czasu aż obejrzałem ten film. Zdecydowanie najlepszy z jego filmografii.
    Powiększenie (1966) Michelangelo Antonioni Odechciało już mi się pisać, więc nic nie napiszę.

Miało być kilka filmów, ale żadnego z tej listy nie byłem już w stanie usunąć :)

Offline Ziomek64

• Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Czerwca 02, 2010, 20:07:48 »
    Najbardziej to seria LOTR.

Offline Nacjo

• Użytkownik
    • Zapraszam do JZ
    « Odpowiedź #132 dnia: Czerwca 02, 2010, 21:23:49 »
    moje ulubione filmy to
    Quest, (3 czerwca 21.30 TVN!)
    oraz Sara (9 czerwca 20.00 TV4)
    czyli niedługo lecą oba!!!
    Sygnatura naruszająca pkt. 7 regulaminu forum została usunięta.

Offline Horn

• Użytkownik
    • Krwawa opalenizna
    « Odpowiedź #133 dnia: Czerwca 03, 2010, 16:36:02 »
    Hmm... tego jest za dużo, by o wszystkim napisać..

Monty Python:

Latający Cyrk (serial/skecze - wszystkie 45)
    Żywot Briana
    Sens Życia
    Żółtobrody
    Jabberwocky
    Święty Graal
    A teraz coś z zupełnie innej beczki

Dla mnie to przykłady najwspanialszego humoru na ziemi;]

Horrory:

The Shining (Lśnienie)
    28 dni później i 28 tygodni później

Wojenne:

Braveheart
    Kiedy ucichną działa (When Trumpets Fade)
    W księżycową jasną noc (A Midnight Clear)
    Kompania Braci (serial - zwłaszcza dziewiąty odcinek, ''Why We Fight'')
    Das Boot

Tarantino's:

Pulp Fiction
    Urodzeni Mordercy (Natural Born Killers)
    Bękarty Wojny (Inglorious Basterds)
    Wściekłe psy (Reservoir Dogs)

Jarmusch:

Kawa i Papierosy
    Truposz (trzymał mnie wiele miesięcy... ta gitara...)
    Poza Prawem

Bracia Coen:
    To nie jest kraj dla starych ludzi (No country for old man)
    Tajne Przez Poufne (sympatyczna, głupkowata komedia)
    Barton Fink

Inne/fantasy:

25. Godzina
    Gwiezdne Wojny
    Władca Pierścieni (rozszerzona)

To w sumie może 1% z całości, ale raczej te, których nie zapomnę nigdy.
    Rescipiens post te, hominen memento te, cave, ne cadas.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #134 dnia: Czerwca 04, 2010, 22:32:30 »
    A ja mam do was zapytanie. Zna ktoś jakieś dobre filmy o wojnach z przełomu XVIII i XIX wieku? Nie muszą być w pełni zgodne z historią, zależy mi by były wciągające. No i przydałby się porządne sceny batalistyczne...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"