Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Filmy na poddaszu  (Przeczytany 123702 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Filmy na poddaszu | Fox w rękach Disneya
    « Odpowiedź #690 dnia: Lipca 28, 2018, 10:52:33 »
    Wczoraj w godzinach rannych czasu nowojorskiego Disney oficjalnie przejął 20th Century Fox. Spotkanie, na którym akcjonariusze obu firm mieli zatwierdzić wynegocjowany wcześniej kontrakt trwało niecałe 10 minut. Za 71,3 mld dolarów panowie od Myszki Miki przejmą prawie cały stan posiadania Foxa (w tym Fox Searchlight Pictures Inc. zajmujące się produkcją filmów), za wyłączeniem kanałów Fox News, Fox Business i kanałów regionalnych. Amerykański urząd antymonopolowy zablokował już wcześniej zapis o przejęciu Fox Sports, ponieważ Disney posiada już ESPN.
    Tym samym Disney przejmuje wiele znanych powszechnie marek, m.in. Obcego, X-men czy Avatara.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    Odp: Filmy na poddaszu
    « Odpowiedź #691 dnia: Lipca 28, 2018, 11:37:32 »
    Czyli zapowiada się rework wszystkich historii i przepisanie ich na odbiorców 12+....

Offline Romanow

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    « Odpowiedź #692 dnia: Lipca 28, 2018, 12:12:59 »
    To teraz będzie ciekawie nie wyobrażam sb tego
    « Ostatnia zmiana: Lipca 28, 2018, 12:15:30 wysłana przez ROMANOW »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #693 dnia: Lipca 28, 2018, 12:30:07 »
    Swoją drogą, myślę że to może być ciekawa okazja do dyskusji na temat oryginalnej trylogii Star Wars.
    A więc wieść gminna niesie, że gdzieś w magazynach i biurowcach Foxa znajdują się oryginalne taśmy z epizodami 4-6 Gwiezdnych Wojen. I wielu "tru" fanów oryginalnej trylogii chce ujrzeć "prawdziwe" Star Warsy, bez CGI - bo może nie zdajecie sobie z tego sprawy, ale obecnie dostępne Star Warsy, nie ważne czy to na DVD, czy na Blu Ray'u, były poddane modyfikacji. Krótko mówiąc, Lucas zastąpił (lub usprawnił) część praktycznych efektów graficznych z przełomu lat 70. i 80. efektami komputerowymi plus wprowadził zmianę w scenie w kantynie w Mos Eisley (jak kogoś to ciekawi, to wyszukajcie sobie "han shot first").
    Jesteście zwolennikami nowej, usprawnionej wersji, czy może należycie do tej grupy fanów, która domaga się wypuszczenia oryginalnej wersji epizodów 4-6?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    Odp: Filmy na poddaszu | Zmiany w Oscarach!
    « Odpowiedź #694 dnia: Sierpnia 09, 2018, 09:49:46 »
    Akademia ogłosiła dwie istotne zmiany. Po pierwsze transmisja z gali ma zamknąć się w 3 godzinach (szczytny zamiar) i po drugie (mniej szczytny zamiar) pojawia się nowa kategoria pt. Popularny film.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #695 dnia: Sierpnia 09, 2018, 17:13:24 »
    To przez wyniki oglądalności ostatniej Gali. Osobiście lubię przydługie wielogodzinne gale, ale to ze względu na moje lekko snobistyczne podejście do filmów. Kategoria na film popularny jest po prostu kategorią dla popularnych blockbusterów, które nie są filmami wybitnymi, ale skupiaja uwagę bardzo wielu osób. Pod te filmy popularne podpadają takie dzieła jak filmy marvela, star warsy, 69 shades of grey itd. Po prostu filmy mało ambitne, ale są to filmy które elektryzują przeciętnego odbiorcę.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #696 dnia: Sierpnia 09, 2018, 18:06:31 »
    Ależ ja zdaję sobie z tego sprawę. Ale po prostu to dodanie kategorii specjalnej troski dla filmów właśnie pokroju Justice League, Mamma Mii czy innych Greyów to jest po prostu... no, jak dla mnie, przesada.

Offline Habrak

• Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #697 dnia: Sierpnia 10, 2018, 02:09:39 »
    Filmy Patryka Vegi z szansą na nagrody w nowej kategorii
    Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jednak tylko woda.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #698 dnia: Sierpnia 18, 2018, 17:53:17 »
    Nie wiem czy to dobry temat, ale fraza "film" w tytule wątku skłoniła mnie, aby zapytać.
    Na pewno są tutaj koneserzy kina i część z Was oglądała człowieka z długimi rękami i niewyraźną twarzą, czyli Slender Mana. Warty polecenia ten film ? Bo zastanawiam się, czy do kina się na niego wybrać. Proszę jednak o napisanie czegoś więcej niż tylko "Tak, fajny, idź/ Nie, słaby, nie idź". :D

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    Odp: Filmy na poddaszu | Kilka newsów filmowych
    « Odpowiedź #699 dnia: Września 07, 2018, 14:32:41 »
    • Na przyszłorocznych Oscarach nie będzie statuetki dla najlepszego popularnego filmu. Nie oznacza to, że Akademia całkowicie zrezygnowała z pomysłu wprowadzenia takiej kategorii. Uznała jednak, że ogłaszanie takiej zmiany zaledwie 4 miesiące przed końcem roku było nietrafione i pomysł może powrócić w kolejnych edycjach. Dodatkowo, w tym samym komunikacie Akademia podała dwie zmiany związane z terminami gal - gala rozdania Oscarów za rok 2019 odbędzie się 9 lutego, zaś gale rozdania nagród technicznych od roku 2020 będą odbywały się w czerwcu (dotychczas były najczęściej kilka dni przed właściwą galą).

• Burt Reynolds nie żyje. 82-letni aktor, znany w przeszłości z ról w takich filmach jak Boogie Nights, Mistrz kierownicy ucieka czy Wykiwać klawisza zmarł wczoraj przed ukończeniem zdjęć do nowego filmu Quentina Tarantino, Once Upon a Time in Hollywood. Zgodnie z informacjami dostarczonymi przez The Hollywood Reporter, nie nagrano dotychczas żadnej sceny z Reynoldsem co oznaczać będzie najprawdopodobniej recast roli. Podobno największe szanse na wcielenie się w George'a Spahna, ślepego, 80-letniego ranczera, który pozwolił zamieszkać na swojej posesji Rodzinie Mansona, ma Bruce Dern, aktor którego możecie kojarzyć z Na przedmieściach, Nebraski lub Nienawistnej ósemki.

• Mamy polskiego aktora w hollywoodzkim blockbusterze. Nie napiszę raczej nic nowego, bo sporo się o tym mówiło, ale wspomnę - tak czy inaczej - just in case: Rafał Zawierucha zagra Romana Polańskiego w wyżej wspomnianym filmie Tarantino. Jeśli zastanawiacie się, gdzie go dotychczas widzieliście, to moja odpowiedź brzmi: w Bogach Palkowskiego, może? Trzeba mu oddać co jego, zaliczył kilka ról w innych popularnych polskich filmach, ale zawsze to były postaci nawet nie z drugiego czy trzeciego planu, a raczej z 10. Żeby nie być gołosłownym, w filmie Miasto 44 zagrał bezimiennego berlingowca, w Jacku Strongu bezimiennego czołgistę, w tym okropnym paździerzu jakim było 7 rzeczy, których nie wiecie o facetach wcielił się z kolei w bezimiennego współlokatora, zaś scenariusz Powidoków nazywa jego postać po prostu "Młody sprzedawca". Myślę, że wszyscy zgodzimy się zatem, że Zawierucha złapał Boga za nogi tą rolą u Tarantino i nawet jeśli nie przebije się jako artysta, to zgarnie pewnie więcej kasy, niż dotychczas na aktorstwie zarobił, a i funu będzie miał sporo. Tak czy inaczej, good luck, lad.

Dodatkowo, dwie inne role zostały obsadzone przez Tarantino. W postać drugiego z Polaków w filmie, Wojciecha Frykowskiego, wcieli się Costa Ronin, urodzony w Kaliningradzie Rosjanin, który dotychczas wystąpił m.in. w takich produkcjach jak Zawód: Amerykanin, Homeland czy Dyplomata. Z kolei niesławnego Charlesa Mansona zagra Australijczyk Damon Herriman, którego część z was mogła widzieć w Domie woskowych ciał, Zamęcie lub To właśnie seks.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #700 dnia: Września 19, 2018, 17:50:02 »
    "Kler" Smarzowskiego - czeka ktoś? :) Po pokazie w Gdynii chodzą słuchy, że jest niezły.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    Odp: Filmy na poddaszu | James Gunn nakręci Suicide Squad 2?
    « Odpowiedź #701 dnia: Października 10, 2018, 16:21:16 »
    Ciekawy transfer w kinie superbohaterskim.
    James Gunn, twórca filmowych Strażników Galaktyki, po zwolnieniu z Disneya w związku ze starymi wypowiedziami z Twittera (więcej tutaj) zaczął rozmowy z Warnerem w sprawie... Suicide Squad 2.

Głównym przedmiotem negocjacji miałoby być napisanie przez Gunna scenariusza, natomiast niewykluczone jest, że twórca wyreżyseruje również ten film. Inną ważną informacją jest to, że podobno w razie podjęcia tego projektu, Gunn nie byłby w żaden sposób zobowiązany do respektowania pierwszej części Legionu samobójców, która była prawdę mówiąc słaba. A więc niewykluczone całkowite olanie pierwszej części czy nawet recasty ról.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    Odp: Filmy na poddaszu | O "Bohemian Rhapsody" słów kilka
    « Odpowiedź #702 dnia: Października 29, 2018, 18:20:58 »
    2 listopada na ekrany polskich kin wejdzie Bohemian Rhapsody, biografia Freddiego Mercury. Jako, że miałem okazję być w piątek na pokazie przedpremierowym tego filmu, to pozwolę sobie nakreślić wam, czego możecie się spodziewać w kilku zdaniach, co by za dużo nie zdradzić.

A więc tak: jestem rozczarowany. Fabuła nie skupia się prawie w ogóle na głębszym poznaniu FM, czy na dokładniejszym procesie powstawania utworów, więc spodziewajcie się koncertów doprawionych prostymi anegdotkami z historii zespołu i nieśmiesznymi gagami. W ogólnym charakterze film jest do bólu typowym i bezpiecznym peanem na cześć głównego bohatera, więc jeśli widzieliście choć jedną hollywoodzką biografię, to cóż - znowu - film niczym was nie zaskoczy. Nawiasem mówiąc, sztuczne zęby jakie nosi Rami Malek są widoczne i przynajmniej mi przeszkadzały (i to sporo).

Jeśli miałbym wskazać jakąś zaletę, to bez wątpienia byłaby to muzyka i koncerty. Z tym, że tu powinna znaleźć się mała gwiazdka. Głos Maleka zmiksowano z prawdziwym głosem Mercurego, tak że różnica między piosenkami w filmie, a prawdziwymi jest praktycznie zerowa. I to z jednej strony może być zaleta, ale z drugiej - po co płacić 20+ złotych za oglądanie odegrania koncertu Queenów z lipsynciem, skoro równie dobrze za darmo można znaleźć koncert prawdziwych Queenów na YouTube?

W ogólnym rozrachunku, jeśli lubicie typowe, bezpieczne biografie prosto z Fabryki Snów, choćby Teorię Wszystkiego czy tegoroczny Czas mroku, które z Bohemian Rhapsody dzielą tego samego scenarzystę, to śmiało możecie iść, większość ludzi z tego co widziałem na pokazach było zadowolonych. Jeśli natomiast liczyliście na odważną i bezkompromisową historię, i kibicowaliście projektowi Sachy Barona Cohena, to spodziewajcie się, że film was rozczaruje. Jeśli do tego lubicie horrory, to zamiast tego pójdźcie na nowe Halloween, które kilka dni temu weszło do polskich kin. Nie jest tak dobre jak pierwowzór z 1978, ale w porównaniu do pozostałych części trzyma naprawdę dobry poziom.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    Odp: Filmy na poddaszu | O "Bohemian Rhapsody" słów kilka
    « Odpowiedź #703 dnia: Października 29, 2018, 18:49:42 »
    2 listopada na ekrany polskich kin wejdzie Bohemian Rhapsody, biografia Freddiego Mercury. Jako, że miałem okazję być w piątek na pokazie przedpremierowym tego filmu, to pozwolę sobie nakreślić wam, czego możecie się spodziewać w kilku zdaniach, co by za dużo nie zdradzić.

A więc tak: jestem rozczarowany. Fabuła nie skupia się prawie w ogóle na głębszym poznaniu FM, czy na dokładniejszym procesie powstawania utworów, więc spodziewajcie się koncertów doprawionych prostymi anegdotkami z historii zespołu i nieśmiesznymi gagami. W ogólnym charakterze film jest do bólu typowym i bezpiecznym peanem na cześć głównego bohatera, więc jeśli widzieliście choć jedną hollywoodzką biografię, to cóż - znowu - film niczym was nie zaskoczy. Nawiasem mówiąc, sztuczne zęby jakie nosi Rami Malek są widoczne i przynajmniej mi przeszkadzały (i to sporo).

Jeśli miałbym wskazać jakąś zaletę, to bez wątpienia byłaby to muzyka i koncerty. Z tym, że tu powinna znaleźć się mała gwiazdka. Głos Maleka zmiksowano z prawdziwym głosem Mercurego, tak że różnica między piosenkami w filmie, a prawdziwymi jest praktycznie zerowa. I to z jednej strony może być zaleta, ale z drugiej - po co płacić 20+ złotych za oglądanie odegrania koncertu Queenów z lipsynciem, skoro równie dobrze za darmo można znaleźć koncert prawdziwych Queenów na YouTube?

W ogólnym rozrachunku, jeśli lubicie typowe, bezpieczne biografie prosto z Fabryki Snów, choćby Teorię Wszystkiego czy tegoroczny Czas mroku, które z Bohemian Rhapsody dzielą tego samego scenarzystę, to śmiało możecie iść, większość ludzi z tego co widziałem na pokazach było zadowolonych. Jeśli natomiast liczyliście na odważną i bezkompromisową historię, i kibicowaliście projektowi Sachy Barona Cohena, to spodziewajcie się, że film was rozczaruje. Jeśli do tego lubicie horrory, to zamiast tego pójdźcie na nowe Halloween, które kilka dni temu weszło do polskich kin. Nie jest tak dobre jak pierwowzór z 1978, ale w porównaniu do pozostałych części trzyma naprawdę dobry poziom.

No cóż czyli jest tak jak się spodziewał. W takim razie chyba sobie odpuszczę jedyne co mnie kusi to np. taki tańszy seans w środę aby otrzymać fajne efekty dźwiękowe w kinie z Queen w roli głównej to może nie taka wygórowana cena.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #704 dnia: Listopada 24, 2018, 08:41:31 »
    Oglądał ktoś netfliksowego Outlaw King? Całkiem przyzwoity. Jeżeli chodzi o historyczność to nie ma tragedii - przyłożyli się, chociaż oczywiście do pewnych rzeczy idzie się się doczepić (min. rozjeżdżającej się chronologii). Ale na weekend się nada
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"