Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Filmy na poddaszu  (Przeczytany 123717 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kubacho

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Filmy
    « Odpowiedź #210 dnia: Stycznia 21, 2011, 13:44:34 »
    hmmm ja będę się jednak upierał że ten nowy Robin nie dorasta do tego z Costnerem, ale to IMO oczywiście ;P

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #211 dnia: Stycznia 22, 2011, 11:27:49 »
    Blaszany Bębenek..film Volkera Schlondorffa wg powieści Gunthera Grassa jako jeden z nielicznych  dorównuje książce. Historia Oscara Matzeratha ,który wobec sprzeciwu dla świata dorosłych, postanawia rzucić się ze schodów by przestać rosnąć. Akcja dzieje się w Wolnym Mieście Gdańsku, gdzie ścierają się dwie kultury ..polska i niemiecka. Polecam zarówno film ..jak i książkę, Gunther Grass  oczyma Oscara rozlicza stosunki polsko-niemieckie w tych mrocznych czasach.

Na marginesie..chciałbym zwrócić uwagę na genialną scene obrony poczty polskiej w Gdańsku.

http://www.youtube.com/watch?v=PV-cRHZQo8E&feature=related
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #212 dnia: Lutego 07, 2011, 01:16:02 »
    Polecam filmy
    Leningrad - specyficzne rosyjskie kino, więcej nie chcę zdradzać - warto obejrzeć
    Templariusze. Miłość i Krew - film nie jest arcydziełem, ale można pooglądać, choć mi przypadł do gustu, historia jest dramatyczna, wzruszająca, jest tam parę sloganów, ale film jest mimo wszystko oryginalny.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #213 dnia: Lutego 07, 2011, 23:25:24 »
    Według mnie godny obejrzenia jest film Ultramarines The Movie. Premiera filmu odbyła 13 grudnia 2010 roku. Niestety trudno znaleźć z Polskim lektorem jedynie to są napisy lub Ivona. Więcej informacji na temat filmu znajdziecie na Wikipedii (cały opis po angielsku).
    « Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2011, 09:00:28 wysłana przez Theoden »

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #214 dnia: Lutego 08, 2011, 17:40:31 »
    Moja lista ulubionych filmów (kolejność przypadkowa)

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2011, 07:12:09 wysłana przez Gacek3000 »

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #215 dnia: Lutego 14, 2011, 22:09:53 »
    Zapewne wiekszosc zaliczyla wszelkiej masci filmy o Czyngis-Chanie.Ostatnio trafilem na produkcje rosyjska z 2007 roku i musze powiedziec ze film przypadl mi do gustu.Lubiacym grac Khanatem,pozycja obowiazkowa.W pewnym momencie widac sztandar identyczny jaki nosi jeden z lordow Khanatu.
    Opis filmu  http://www.filmbox.pl/filmy_show,1498.html
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #216 dnia: Lutego 15, 2011, 16:12:45 »
    Kilka dni temu miałam okazję obejrzeć King's Speech- Jak zostać królem.
    Świetny film, gorąco polecam. Niesamowita historia o w sumie zwykłym człowieku, który wbrew woli został rzucony w wir wielkich wydarzeń XX wieku... A całość zagrana perfekcyjnie... duet Colin Firth- Geoffrey Rush dali radę. Stworzyli niesamowicie realne kreacje.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Luciferek

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #217 dnia: Lutego 15, 2011, 17:18:13 »
    Kilka dni temu miałam okazję obejrzeć King's Speech- Jak zostać królem.
    Świetny film, gorąco polecam. Niesamowita historia o w sumie zwykłym człowieku, który wbrew woli został rzucony w wir wielkich wydarzeń XX wieku... A całość zagrana perfekcyjnie... duet Colin Firth- Geoffrey Rush dali radę. Stworzyli niesamowicie realne kreacje.

Wnioskuję że film " Królestwo niebieskie " też by ci się spodobał,jeśli chodzi o filmy wojenne,jest to według mnie jeden z lepszych gatunków (mówię o wojnach średniowiecznych ) Aktorzy zagrali naprawdę ładnie swoje role,troszkę nierealna była scena z kupkami kamieni na polu przeciwnika który oblegał miasto,ale mimo wszystko jakoś przeszło : ) Pozdrawiam.

Uploaded with ImageShack.us

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #218 dnia: Lutego 15, 2011, 19:12:57 »
    Królestwo Niebieskie też mi się podobało, ale tylko wersja rozszerzona. W wersji kinowej jest bardzo dużo luk w fabule.
    Do wad można by jeszcze zaliczyć drewniane aktorstwo Blooma, którego po prostu nie trawię. Już pominę kwestię historyczności uzbrojenia, bo to nie o to chodzi ( tylko kto na Boga kazał biegać wszystkim saracenom w XVII wiecznych hełmach?).

Offline Luciferek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #219 dnia: Lutego 16, 2011, 00:22:04 »
    No tutaj się zgodzę,ale ogólnie sceny batalistyczne,oblężenie jerozolimy,maszyny oblężnicze,ta pomysłowość tego bohatera,naprawdę potrafiły mile zaskoczyć,a co do sztywności aktorstwa,to nie przeszkadzało mi to aż tak bardzo,mimo wszystko historia bohatera którego odgrywał była naprawdę interesująca :D  Jakie filmy możesz od siebie polecić jeśli chodzi o tak zwane " Sieczki " ? Mi przypadł do gustu niesamowicie film 300 spartan,królestwo niebieskie oraz film troja : )

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #220 dnia: Lutego 16, 2011, 09:41:46 »
    W kinie wojennym moim zdaniem filmy rosyjskie biją na dłowę te holywoodzkie(nie chodzi mi omiejsce produkcjio tylko typ ;) ).
    Radzę obejrzeć choćby Leningrad(już ktoś pisał) czy 9 Kompania (niedawno był w dwójce).
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Lutego 16, 2011, 10:33:31 »
    Z dobrych filmów polecam jeszcze Pana i Władcę: na krańcu świata. Kolejna świetna rola Russela Crowe.
    No i serial Kompania Braci. Mistrzostwo świata

Offline Luciferek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #222 dnia: Lutego 16, 2011, 22:11:11 »
    Kompanie braci obejrzałem,mistrzostwo,twierdzę jednak że gdyby nasz naród miał wystarczające środki by zwiflmować naszą wojnę w latach 1939-1940 to amerykanie strzelili by buraka,co do tego pierwszego tytułu który wymieniłeś/łaś, nie oglądałem,ale wrzucę na ząb : ) pozdrawiam.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #223 dnia: Lutego 16, 2011, 22:28:19 »
    (...)twierdzę jednak że gdyby nasz naród miał wystarczające środki by zwiflmować naszą wojnę w latach 1939-1940 to amerykanie strzelili by buraka(...)

Ja uważam że jednak nie. ^^ Na wstępie zaznaczam, że nie cierpię, i nigdy nie cierpiałem, polskiego kina. Jednak filmy wojenne w wykonaniu naszej krajowej kinematografii (sic!) są po prostu żałosne... Nie wiem dlaczego tak je odbieram, ale jak widzę polski film wojenny to mam odruchy wymiotne. Już w Beverly Hills 90210 była lepsza gra aktorska... Tutaj tylko jak zobaczę któregoś mordę, marszczącą się by wyglądać na tfffardziela, z obowiązkową fajką w gębie, "ku***" w ustach i ochrypłym, żałośnie udawanym głosem, to odczuwam automatycznie odruchy wymiotne. :/ Oczywiście nie wychwalam kina amerykańskiego, ponieważ u nich znów wszystko zazwyczaj oblane jest zbyt pompatycznym patosem, ale jednak z dwojga złego wybieram film... zza oceanu. Chociaż tak naprawdę już nie ma prawdziwych filmów wojennych. Nawet Szeregowiec Ryan w moim rankingu stoi niżej niż takie "O jeden most za daleko", "Most na rzece Kwai", "Działa Nawarony", etc. Ojciec katował mnie takimi filmami od najmłodszego i nie wyobrażam sobie, żeby powstało kiedyś lepsze kino wojenne*. :)

* Chociaż zaznaczam, że koneserem nie jestem, gdyż dla mnie film jest jedynie formą rozrywki - czasami lżejszą, czasami cięższą, ale tylko i wyłącznie rozrywką.

edit: Ja myślę, że musielibyśmy mieć lepszych aktorów. ^^ Może nie doceniam obecnych "talentów" ekranu, ale takie jest moje zdanie.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2011, 23:08:48 wysłana przez proud »

Offline Luciferek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #224 dnia: Lutego 16, 2011, 23:05:53 »
    Muszę postawić twojemu ojcu za to piwo albo pół litra,bo filmy naprawdę świetne ci serwował jeśli chodzi o wojenki. Ja uważam że nasz kraj po prostu ma zbyt mało pieniędzy by wykupić lepszych aktorów,niedobór pieniędzy niestety źle wpływa,przyznam się że co poniektóre filmy wojenne są u nas spalone,ale na przykład taki serial " Czas Honoru " Bardzo przypadł mi do gustu,chociaż oglądam raz na ruski rok jakiś odcinek,to zawsze śledzę z napięciem i oczekiwaniem co będzie dalej się działo. Powtarzam to co powiedziałem wcześniej,gdybyśmy mieli lepsze środki (głównie pieniądze,niestety) to ameryka mogłaby się schować : P