Hej. Ponieważ wielokrotnie pada to samo pytanie, jak kupić CD-Key, jak nie mam karty kredytowej, może częściowo odpowiem.
Nie potrzebujesz mieć na 99% karty KREDYTOWEJ. Ja posiadam kartę płatniczą z mBanku . Ta karta faktycznie nie pomoże nam. Ale pomoże nam konto do którego ta karta została wydana. W moim przypadku jest to eKonto. Więc co ja, lub inny klient mBanku może zrobić, kiedy nie chce karty kredytowej?
Klika tu:
http://www.mbank.pl/indywidualny/karty/wirtualne/index.htmlKarty INTERNETOWE *) oferowane przez mBank to takie jakby wirtualne konta, z których można doładować konto PayPal i z tego co zrozumiałem na infolinii, nawet bezpośrednio płacić bez PayPala. Niestety - jako typowa ciemna masa nie mam pojęcia o szczegółach tego wszystkiego, ale telefon w dłoń, męczcie infolinię, albo najlepiej iść do waszego banku, lub w przypadku osób niepełnoletnich, pogadać z rodzicami, żeby takie informacje zdobyli. Pytanie kluczowe musi paść takie w banku: "co potrzebuję, żeby móc dokonywać zakupów w Internecie, na zachodnich **) stronach".
W tej chwili każdy poważny bank w Polsce posiada w swojej ofercie gotowe rozwiązania, a jak w przypadku karty Internetowej użytego dla przykładu mBanku - to jest operacja która może się przydać nie tylko do zakupu tej jednej gry.
Jeśli znajdziecie sposóbjak to działa w innych bankach niż mój opiszcie - na pewno komuś się przyda.
*) powyższa karta dostępna jest dla klientów mBanku posiadających konto eKonto (takie właśnie mam) lub izzyKonto - karta Internetowa mojego banku jest ważna na 5 lat - w zupełności starczy na jakiś czas.
**) pisząc "zachodnich" mam na myśli kraje cywilizowane posiadające rozwiniętą bankowość a nie handel na muszelki czy usługi w naturze.