Odświeżam temat(chyba lepiej odświeżyć niż zrobić nowy o tym samym...).Chciałbym powiedzieć wam co nieco o losach największej jak dotąd modyfikacji G2:NK.Gothic w wersji Multiplayer naprawdę rozwinął się niesamowicie.Nie ma już większych problemów z walką(no dobra...jest bug "zabijanie po śmierci"*).Serwery potrafią mieć naprawdę sporą liczbę osób naraz(miałem już okazję grać na serwerze na, którym licząc mnie było 28 osób).Niestety w dalszym ciągu nie ma potworków(na 99.9% się nie pojawią ze względu na to, że po pierwsze: krainy Gothic'a są za małe, aby 30 osób naraz mogło sobie do woli expić; po drugie: synchronizacja i tak nie jest jeszcze 100% byłoby to tak, że my u siebie zabilibyśmy już bestię, a inni gracze jeszcze by ją bili) i NPC(może się pojawią, ale questów raczej nie będzie ze względu na brak potworów).Jednak i tak wiele osób(w tym ja)bawi się przednie podczas gry.Mamy tu serwery w trybach: RP(Role Play, w których gracze starają się o to, aby ich postać prowadziła "prawdziwe" życie),rzeźnia(osobiście nie trafiłem jeszcze na taki serwer...sama nazwa wskazuje, że mamy tu po prostu siekankę każdy na każdego),TDM(bitwy 2 lub większej ilości grup).Przed nickami wielu graczy można znaleźć tagi klanów, których jest naprawdę mnóstwo."Sala klanów"(znajdująca się na forum gry w odpowiednim dziale....tak, klan do którego należę znajduje się w sali)to dział, w którym możemy zobaczyć najpotężniejsze klany w grze.W celu dołączenia do klanu należy po prostu złożyć podanie na forum.
Jeżeli chcielibyście dowiedzieć się czegoś na temat gry pytajcie mnie lub wejdźcie na stronę GMP(nie podam linku, bo admini by mnie zbanowali).Zapraszam do gry!Znajdziecie mnie pod nickiem Popek96(na forum gry) oraz (ZBP)Bastinado(w grze).
*"zabijanie po śmierci"- z niewiadomych przyczyn pomimo tego, że naszej postaci życie spadnie do 0 możemy kontynuować kombinację ciosów(jeśli giniemy w czasie jej robienia), zakończenie kombinacji automatycznie zabija postać(czasem ginie ona podczas kombinacji..wtedy na spawnie po wyciągnięciu broni często spada ona na ziemie...wystarczy podnieść, ubrać i rzucić się w wir walki).