Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Tekstury gutkafiutka  (Przeczytany 5448 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline necron1501

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Tekstury gutkafiutka
    « dnia: Października 18, 2009, 12:20:45 »
    Ostatnio przeglądałem TW i znalazłem ciekawy temat: http://forums.taleworlds.com/index.php?PHPSESSID=6c9bf8d101092b25e02beaf046ba08f3&topic=76706.0. I nachodzi mnie pytanie jak to zamontować/ściągnąć/ uruchomić :D

<----------------- rejestrujcie się :D

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Tekstury gutkafiutka
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 18, 2009, 13:24:32 »
    Jak...? Jak będzie gotowe. :PP

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 18, 2009, 13:41:10 »
    Takie teksturki + Teksturki HD i inne bajery... mmmm... Niektórzy to mają super kompy :) Pozazdrościć takim :/

Edit: Hyper są jakieś tekstury które ulepszają wygląd zbroi itp. więc się nie martw... Tyle że na takich bajerach to sobie pograją ludzie z kompami z roku 2009 :D Mój to by sie zawiesił na samej mapie nie mówiąc o bitwie na ustawieniach low itp. :/
    « Ostatnia zmiana: Października 18, 2009, 17:37:44 wysłana przez matizz »
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 18, 2009, 14:09:26 »
    Wygląda to świetnie, ale u mnie przycinało  by się nawet na battlesizerze 10
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline Sęku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 18, 2009, 14:25:44 »
    To jest piękne, tylko mój komp spali się przy takiej grafice :D
    Muszę sobie sprawić lepszą maszynę ;)

Offline Hyper

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • PJONTALA!
      • Reborn - Polska Gildia RP
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 18, 2009, 15:04:34 »
    no bardzo ładne ale tekstury ludziów/wojaków też trzeba by było podrasować, ponieważ teraz nie komponują się z tym krajobrazem jak dla mnie zbyt od niego odstają ale to już tak raczej kwestia gustu ? mi się tak przynajmniej wydaje, i to mnie razie, ale tak no to bardzo gites robota.
    Fajniutki jesteś :) Pozdrawiam cieplutko i maxik of course for U xD bUzIaKi :*:*:*:*

Offline necron1501

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 18, 2009, 20:20:40 »
    Ja mam takie szczęście, że mi się nie spali i będzie hulać :D Dlatego na nie czekam :D

<----------------- rejestrujcie się :D

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 18, 2009, 20:24:19 »
    Cholera ja na tym w ogóle się nie znam. Co możecie powiedzieć o takim sprzęcie?

AMD Athlon(tm) 64 Processor 3500+ 2.21 GHz, 512 MB RAM, rozszerzenie adresu fizycznego.

Offline Goblin Wizard

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 18, 2009, 22:59:24 »
    A co tu można powiedzieć? Podałeś tylko procka i ram. Ram-u to starczy co najwyżej na odpalenie windy i tyle. 2 GB to teraz minimum. O gierkach zapomnij. Wydajność zależy głównie od karty graficznej, a jej nie podałeś.

btw ja też słabo to widzę.Te podrasowane drzewa + duże tekstury + dużo trawy (lubię dużo trawy ;) ) + HDR = slideshow. Naprawdę chciałbym się mylić. Pozostaje poczekać i sprawdzić.

Offline Dudus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 19, 2009, 09:50:19 »
    Bez przesady. No ramu to troszke więcej napewno by się przydało, ale moglbys podac jaką karte graf masz. A tak marginesem to fajna grafa :D Może na moim będzie hulać.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 19, 2009, 10:28:26 »
    Niewiem czy to jest to: NVIDIA GeForce FX 5500.

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 19, 2009, 12:33:02 »
    Roland hr. Bretanii możesz mieć problem z lepszymi graficznie grami jak i z tymi teksturami. Jeszcze niedawno miałem też GF 5500 i 512ramu i furory ten sprzęt nie robił. Ale wszystko tak naprawdę zależy od optymalizacji gry jak i tekstur. Więc do póki nie sprawdzisz nigdy się nie dowiesz. Ale na Twoim miejscu powoli myślałbym o wymianie sprzętu.

Sawassas

• Gość
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 19, 2009, 14:43:20 »
    Ram-u to starczy co najwyżej na odpalenie windy i tyle. 2 GB to teraz minimum. O gierkach zapomnij.

To wytłumacz mi dlaczego ja mam 256 mb i gram w M&B, a do tego nie na minimalnych ustawieniach grafiki? I o dziwo tnie mi się tylko kiedy grupka wieśniaków zasłoni cały ekran kiedy na nich napadam? Może sobie w najnowsze hity nie pogram, ale co z tego, jak stare gry są też fajne, a może i lepsze? I nie mówię to dlatego, aby bronić swojego szmelca - grałem dużo i w nowsze gry. Nawet PS2 mam i dużo gier na niego. A wiecie co na nim gram? W gry wydawane około 1990 na emulatorze SNES dla PS2.

A teraz na temat - tekstury bardzo ładne, jak to miło, że są ludzie robiący takie rzeczy za darmo i to z przyjemnością ^^

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #13 dnia: Października 19, 2009, 18:34:49 »
    Ram-u to starczy co najwyżej na odpalenie windy i tyle. 2 GB to teraz minimum. O gierkach zapomnij.

To wytłumacz mi dlaczego ja mam 256 mb i gram w M&B, a do tego nie na minimalnych ustawieniach grafiki? I o dziwo tnie mi się tylko kiedy grupka wieśniaków zasłoni cały ekran kiedy na nich napadam? Może sobie w najnowsze hity nie pogram, ale co z tego, jak stare gry są też fajne, a może i lepsze? I nie mówię to dlatego, aby bronić swojego szmelca - grałem dużo i w nowsze gry. Nawet PS2 mam i dużo gier na niego. A wiecie co na nim gram? W gry wydawane około 1990 na emulatorze SNES dla PS2.

A teraz na temat - tekstury bardzo ładne, jak to miło, że są ludzie robiący takie rzeczy za darmo i to z przyjemnością ^^

Może jeszcze powiesz że grasz na 100% grafy ustawionej :p
    I na pewno w tą modyfikacje se nie pograsz bo komp ci się spali na samej mapie ,a to że masz PS2 i grasz w gry z '90 roku to twoja sprawa ja mam x-a 360 i gram sobie w najnowsze gry (i sie nie chwale że mam dużo gier itp.)...

I to robią ludzie którzy mają zamiar w tego moda(?) grać i dlatego to robią :D I chwała im za to bo jak se sprawie nowego kompa to se będe pykać w takie rzeczy :D
    Naprawdę kawał roboty musieli odwalić aby takie coś zrobić
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Goblin Wizard

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Października 19, 2009, 19:46:13 »

Hmm ... zacznę od tego, że temat odnosi się do moda poprawiającego grafikę nawet powyżej ustawień "all max". Granie w niego na ustawieniach innych niż max mija się z celem. Jeśli Twój komp nie jest w stanie pociągnąć takich ustawień z gołego native'a to zapomnij w ogóle o tym modzie. Poza tym dla mnie "ładny wygląd" zawiera minimum 30fps z AAx4, AFx8, HDR i w przypadku M&B dużo trawy (łyse pagórki i płaski jak stół teren wyglądają rażąco nierealistycznie). Czysty win xp (nie wspominając o następcach) zajmuje jakieś 150-200mb ramu więc jeśli do tego odpalasz jeszcze m&b to znaczy, że b. się różnimy jeśli chodzi o rozumienie terminu "czerpania przyjemności z gry". 256mb to powinna mieć grafika (chociaż i tak uważam, że 512 to norma). Ciekaw jestem ile Ci się bitwy ładują? Normalnie aż współczuje Twojemu dyskowi twardemu ;)
    btw ja tez kiedyś odpaliłem Oblivion'a na GF Ti4200 z 64MB ram-u tylko co z tego? Zabawa była jak lizanie cukierka przez papierek. Jaki sens grać w nową grę, która wyglądem przypomina te sprzed 10 lat?

Co do moda. Nie sądziłem, że da się coś takiego zrobić z, graficznie przeciętnego, native'a. Te laski brzozowe wyglądają rewelacyjnie. Jeśli będą odpowiednio gęste to będzie to wreszcie jakiś element o znaczeniu taktycznym a nie tylko przeszkadzajka dla kawalerii. Autor robi podobno wersje full i light dla tych co maja słabsze kompy więc wszyscy powinni być zadowoleni. Mam tylko nadzieje, że wersja full będzie wyglądała co najmniej tak dobrze jak na screen'ach.
    « Ostatnia zmiana: Października 19, 2009, 19:49:15 wysłana przez Goblin Wizard »