Cytat: Jaki sens grać w nową grę, która wyglądem przypomina te sprzed 10 lat?
Jeśli ma dużą grywalność zamiast grafiki - może po to, by zrobić to do czego służą gry, czyli do dobrej zabawy
Cytat: Ciekaw jestem ile Ci się bitwy ładują? Normalnie aż współczuje Twojemu dyskowi twardemu ;)
A nie procesorowi? Ale to niestety prawda, nie grzyszy szybkością, ale zauważyłem że nawet na minimalnych ładuje się w podobnym czasie. Na szczęście gdy wyłączam proces explorer.exe chodzi szybciej.
Cytat: Poza tym dla mnie "ładny wygląd" zawiera minimum 30fps z AAx4, AFx8, HDR i w przypadku M&B dużo trawy (łyse pagórki i płaski jak stół teren wyglądają rażąco nierealistycznie).
Uch, to cię cała historia świetnych gier ominęła. Boję się pytać co wg ciebie oznacza "świetny wygląd".
Cytat: Hmm ... zacznę od tego, że temat odnosi się do moda poprawiającego grafikę nawet powyżej ustawień "all max". Granie w niego na ustawieniach innych niż max mija się z celem. Jeśli Twój komp nie jest w stanie pociągnąć takich ustawień z gołego native'a to zapomnij w ogóle o tym modzie.
Tu rzeczywiście moja wina, bo zrobiłem niepotrzebny offtop, bo o modzie ledwo co myślałem. Od razu mówię, że od tak rzuciłem w tamtym poście coś o wyglądzie tekstur ledwo patrząc na screeny, bo w gruncie rzeczy mało mnie to zaciekawiło. Może jednak kiedyś się na coś przyda. A do mojej wypowiedzi skłoniło mnie "Ram-u to starczy co najwyżej na odpalenie windy i tyle. 2 GB to teraz minimum. O gierkach zapomnij.". A niby Ultimy, The Elder Scrolls'y, Gothici, Baldur's Gate'y, Eye of the Beholder to kał?
Cytat: Może jeszcze powiesz że grasz na 100% grafy ustawionej :p
Nie, nie powiem. Cienie mam wyłączone, trawa to 20, tekstury 50, shadery wyłączone itd. Ale mi to nie przeszkadza ni trochę.
A teraz już nie piszmy tutaj na ten temat, bo moderatorzy mogą uznać, że nabijamy posty (a to źle i dla mnie i dla was). Jak coś to proszę, możemy na PW porozmawiać, będzie miło.
Uff, wygadałem się (łamiąc przy okazji moje obietnice, ale przynajmniej jestem usatysfakcjonowany).