Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wasze problemy z Warbandem  (Przeczytany 115209 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline chłop z wioski

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wasze problemy z Warbandem
    « Odpowiedź #525 dnia: Maja 28, 2010, 03:56:33 »
    klethi okrada,musisz miec w drużynie artimenera i on o tym powiadomi,tak samo artimener wypowiada sie o innych np.jeremusie,borcha powie o klethi że podżyna gardła i się znęca nad wrogami,deshawi kłóci się z borchą,itd,ja za każdym razem jadę na tym samym składzie w sumie to bez różnicy bo każdemu i tak rozwine indywidualne zdolności.mam siepaczy i inteligentów.Ale co mi po tym jak zaczynaja sie problemy z plikami zapisu?zaawansowana gra,rozwinięte skile,super sprzęt i kończę grę bo nie moge jej wczytać.....

Offline kopyto49

• Użytkownik
    Pomoc
    « Odpowiedź #526 dnia: Maja 30, 2010, 16:50:31 »
    Posiadam grę Warband i od jakiegoś czasu (po paru dniach) w grze dla jednego gracza na mapie świata gry pomiędzy wyskakujacymi informacjami pojawiają się czerwone napisy Script Error Opcode 521 i 2204. Napisy te potrafią przysłonić pół ekranu. Co na to poradzić.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #527 dnia: Maja 30, 2010, 17:41:04 »
    Cóż, to błąd jakiegoś skryptu. Może grzebałeś i coś zepsułeś?

Są dwa sposoby na naprawę:
    - Reinstal
    - Grzebanie w plikach i rejestrach

Polecam reinstal, grzebanie nie dość, iż pewnie nic nie znajdziesz, będzie bardzo mozolne.

Offline qwertal1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #528 dnia: Czerwca 07, 2010, 10:04:15 »
    elo mam pytanie i byle szybko odpowidzec:
    mam zamiar dzis kupic mountendblade warband i sie cziesze bo jest tez multiplayer a czytając o grze znalazłem ze ludzie tes klucz srzedają wieć czy do multi trzeba klucz i czy on jest z grą jak kuie orygiał i nie isze ze mas klucz czyli czy sie klucz kupuje oddzielnie to moje pytanie prosze odpisac

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #529 dnia: Czerwca 07, 2010, 10:18:27 »
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=5095.msg97357#msg97357 spokojnie, nie musisz pisać w różnych tematach

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #530 dnia: Czerwca 07, 2010, 10:20:24 »
    Boże, widzisz i nie grzmisz...

Wiesz co to poprawna polszczyzna?
    Odpowiem na to co się domyśliłem z tych wypocin... Z grą dostajesz klucz do rejestracji jej na steamie. I to wszystko co potrzebna do gry, również multiplayer. WIęc jeśli kupujesz pudełkową wersję to wszystko będzie ok.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #531 dnia: Czerwca 07, 2010, 11:31:04 »
    Ja mam ten problem, który był widziany w kwietniu.
    Po Formacie kompa i ponownym zainstalowaniu Warbanda, nie wyszukuje mi żadnych serwów.
    Próbowałem już chyba wszystkich możliwych sposobów, od grzebania w tym config do reinstalce gry i steama. Nic nie pomogło :/
    Jest jeszcze jakiś inny sposób?
    NIe próbowałem tylko odblokowac tych portów bo nie mam zielonego pojęcia jak to zrobic
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 07, 2010, 11:36:14 wysłana przez Haller »
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline bartek1037

• Użytkownik
    « Odpowiedź #532 dnia: Czerwca 13, 2010, 19:47:23 »
    Nie mogę przejść misji którą dostałem od Lady Aesy

Kupiłem na rynku futra i aksamity tu mój ekwipunek

Co teraz zrobić??? Jak z nią rozmawiam nie ma nic o tej misji. Proszę o pomoc. Czy ktoś może powiedzieć jak skasować to zadanie??
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2010, 16:37:46 wysłana przez bartek1037 »

Offline sibble

• Użytkownik
    « Odpowiedź #533 dnia: Czerwca 13, 2010, 20:36:24 »
    Witam

Ja mam inny problem. Ostatnio przegrałem bitwę i zostałem wzięty do niewoli, a potem uwolniony. Wszyscy moi towarzysze trafili do lochu w mieście. Nie mogę ich uwolnić, ponieważ kiedy powiem im, że przyszedłem ich uratować i wyprowadzę do miasta - atakują mnie. Nie robią mi specjalnej krzywdy, więc to by się dało znieść, ale nie jestem w stanie ukończyć akcji ratunkowej - kiedy wybiję wszystkich strażników w mieście nic się nie dzieje, dopiero jak zbiję towarzyszy, to misja ratunkowa się kończy, ale oczywiście wszyscy są ranni i trzeba ich zostawić.

Proszę o pomoc.

UPDATE - problem sam się rozwiązał. Uruchomiłęm ponownie M&B i wyprowadzałem ich z lochu pojedynczo albo dwójkami i udało się wyjść.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2010, 20:45:26 wysłana przez sibble »

Offline Peaceull

• Użytkownik
    « Odpowiedź #534 dnia: Czerwca 15, 2010, 21:42:20 »
    Witam, mam pewien problem z dzwiękiem w M&B, a bardziej z jego brakiem. Przeinstalowywalem gre kilkukrotnie(do różnych katalogów), zmienialem ustawienia dzwięku i wszystkiego innego, na marne. Jak włączam gre to dzwięk mam tylko przy pierwszym intrze, potem wszystko cichnie i nie ma żadnego dzwięku. Co radzicie? W innych grach/programach nie mam żadnego problemu z dzwiękiem.

Specyfikacja komputera*:
    Procesor: 1,8 ghz AMD sempron
    Pamięć RAM: 1024 mb
    Grafika: GeForce 6600 128mb
    Dzwięk: Sound Blaster Audigy 2
    System operacyjny: Windows XP Professional [sp3]
    Wersja gry: 1.1

*raczej zbędna, ale jakby się ktoś przyczepił ;]

Serdecznie pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2010, 21:46:48 wysłana przez Peaceull »

Offline patik421

• Użytkownik
    « Odpowiedź #535 dnia: Czerwca 16, 2010, 15:31:12 »
    Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post na forum...

Mam oto taki problem:

W czasie gry gdy jestem w jakimś domu to ławki i okna są przezroczyste czasami nawet lekko fioletowe.
    Hełm w czasie bitwy jest jakoś dziwnie kolorowy(ma kolor mieszany)
    W czasie bitwy zamiast zwykłej trawy jest przezroczystość. Nie ma zwykłej trawy.

Offline Horn

• Użytkownik
    • Krwawa opalenizna
    « Odpowiedź #536 dnia: Czerwca 16, 2010, 15:39:54 »
    Peaceull,
    mój szwagier miał to samo - choć komp ma ~rok i też nie miał problemu gdzie indziej, tylko w M&B. Pomogła mu chyba reinstalka windowsów [xp i 7], ale pewien nie jestem czy i Tobie pomoże.

patik421,
    miałem to samo (stary komp...) przy directx 9 - na directx 7 nie mam żadnych problemów (poza ogólnym cięciem;]). Dlatego też polecam zmianę - ewentualnie - słyszałem, że aktualizacja sterowników może pomóc.
    Rescipiens post te, hominen memento te, cave, ne cadas.

Offline Dzwięk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #537 dnia: Czerwca 24, 2010, 22:15:14 »
    Witajcie! To mój pierwszy post na forum.
    Trochę mojego pytania szukałem w opcji szukaj ale odpowiedzi nie znalazłem. Ale mój problem jest następujący mam rozpoczętą wojnę z dwoma frakcjami ja osobiście należę do Nordów. A problem polega na tym że zdobyłem już ogromne terytorium i moja armia się trochę wykruszyła a w zamkach i miastach które zdobyłem jest po zero żołnierzy, a ponieważ wojownicy się nie tworzą na moich nowych ziemiach to moje podbite terytorium zostają mi zabierane i znowu muszę je odbijać dlatego postanowiłem zakończyć wojnę niestety nie potrafię tego uczynić. Dodam że jestem wasalem. Jeździłem już do lordów z przeciwnej frakcji ale żadnych opcji o pokoju nie ma. Proszę pomoc   

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #538 dnia: Czerwca 24, 2010, 22:28:17 »
    Rozmawiaj z mistrzami gildii w miastach, oni mogą dać ci dosyć opłacalne zadanie zawarcia pokoju. Wszystko będziesz miał opisane co i jak.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Dzwięk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #539 dnia: Czerwca 26, 2010, 09:46:11 »
    Ja mam jeszcze jeden problem mianowicie pograłem już dużo i chciałem się troche pobawić na kodach. Niestety wedle instrukcji ze strony z kodami pisze że po włożeniu płyty kiedy wyświetla się auto start musi być opcja konfiguracji. Niestety u mnie jej nie ma, ktoś wie jak to zmienić? Źródło z którego brałem informacje o kodach to http://www.gameriddles.com/kody/mount-blade-warband,3676.html (przepraszam już problem rozwiązany)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2010, 09:48:36 wysłana przez Dzwięk »