Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wasze problemy z Warbandem  (Przeczytany 115189 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Husarz222

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wasze problemy z Warbandem
    « Odpowiedź #510 dnia: Maja 07, 2010, 19:58:05 »
    no ok a jak moge zrobić żeby grać be cd kay więcej niż 8lvl?
    NIE PATRZ NA MOJE BŁĘDY I ICH NIE POPRAWIAJ JESTEM NOGA Z ORTOGRAFII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #511 dnia: Maja 07, 2010, 20:36:07 »
    Kup CD-keya, albo wersję pudełkową - wtedy będziesz mógł grać nawet do 50 lvl!
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Husarz222

• Użytkownik
    « Odpowiedź #512 dnia: Maja 08, 2010, 19:15:31 »
    a gdzie kupić cd kay
    (click to show/hide)
    NIE PATRZ NA MOJE BŁĘDY I ICH NIE POPRAWIAJ JESTEM NOGA Z ORTOGRAFII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #513 dnia: Maja 08, 2010, 21:51:10 »
    a gdzie kupić cd kay
    (click to show/hide)

W sklepie lub w sklepie internetowym.

Offline Husarz222

• Użytkownik
    « Odpowiedź #514 dnia: Maja 13, 2010, 15:35:43 »
    Za spam 1 ostrzeżenie.
    « Ostatnia zmiana: Maja 13, 2010, 15:41:22 wysłana przez Alkhadias »

Offline chłop z wioski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #515 dnia: Maja 20, 2010, 20:30:03 »
    Siemanko! mam poważny problem w Warbandzie.chodzi mi o pliki zapisu,zapisanej gry nie moge ponownie wczytać.dwa razy utraciłem zaawansowaną gre,zrezygnowałem z gry na ,,realu''i zagrałem poraz trzeci używajac kilku stanów gry.niestety i one przestaja mi działać,mam teraz 41lvl i został mi jeden plik gry do wczytania ale każdy następny już nie działa.podczas wczytywania wywala mi grę do pulpitu i pojawia się komunikat który niestety znika tak szybko że nie sposób go przeczytać.mam w grze 1870dzień i podobno to jest problemem.Proszę poradzcie co mam z tym zrobić.Gra oryginał,zarejestrowana itp.

Offline juraszka93

• Użytkownik
    « Odpowiedź #516 dnia: Maja 22, 2010, 09:33:32 »
    hej... zauważyłem raczej buga w 1.113...

na spisie postaci (Q>Postacie) mam tam wielokrotnie zapisane niektóre postacie (jedna Lady nawet x4)
    czy to powoduje jakieś błędy w stylu że są 4 takie same postacie ale każda indywidualnie mnie postrzega, czy to wszystko dotyczy jednej, i nie ma problemu?

to samo jest w wersji kolejno patchowanej i "gotowcu" ze strony talewords

Offline chłop z wioski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #517 dnia: Maja 22, 2010, 15:06:56 »
    tez miałem takie duble postaci,zarówno lady,s jak i lordów,ale nie mialo to wiekszego wpływu na grę przynajmniej u mnie. u mnie było dwóch Falsevorów,zato tak jak pisałem wyżej poważne problemy z plikami zapisu.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #518 dnia: Maja 22, 2010, 16:30:43 »
    Co do duble lordów, to problem nie tkwi w patchu, lecz zapisach. Na starym patchu postacie zostały zdublowane (np. po jakiejś bitwie), a ty grając ze starego save'a jeszcze je masz w grze. Niestety jedynym rozwiązaniem tego problemu, jest rozpoczęcie gry od nowa, lub mozolne (może i nieskuteczne) grzebanie w plikach i rejestrach gry.

Offline chłop z wioski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #519 dnia: Maja 23, 2010, 12:16:56 »
    rozpoczałem grę poraz czwarty pomimo tych wszystkich problemów.uparcie będe dążył do podbicia caldarii,z poprzedniej gry miałem jeden plik zapisu dokładnie z dniu 1977,gdy zacząłem grę nową po jakimś czasie ten plik znikł i pojawił się w jego miejscu inny zapis też z tej rozgrywki ale dużo wcześniejszy niemal z samego początku!!!!!.domniemam że problemy wynikaja że śmietnika jaki powstaje przy zapisach a nie długości kampanii chociaż jej długość powiela ilości zapisów a więc powiększa ten śmietnik.Denerwujące jest to że przy obecnych możliwościach twórców gier są jeszcze takie problemy.wiem że to niby dodatek no ale to można było zrobić lepiej,to nie jest zwykły bug to poważny błąd uniemozliwiający rozgrywkę.

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #520 dnia: Maja 24, 2010, 12:45:23 »
    W czasie rozgrywki raz na jakiś czas wejdź do plików gry i skopiuj sobie savy (save'v, sejwy? jak to się pisze...) do innego folderu. Będziesz miał pewność, że gra sama w tych plikach grzebać nie będzie. Jak się coś zje... to będziesz mógł je wykorzystać.

Offline chłop z wioski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #521 dnia: Maja 26, 2010, 11:51:06 »
    Ciekawostaka,grajac poraz kolejny zauwazyłem że wysoka ocena honoru sprawia ze niemal po kazdej bitwie w łupach trafiają się unikatowe bronie lub pancerze,,bron mistrzowskiej ręki,, lub zbroje o dostojnym wyglądzie,, ja miałem ocene honoru około 650,na sprzęt dla siebie i herosów wydałem około 1.3mln denarów.herosów miałem wyciągniętych na ponad 34lvl.wysoka ocena honoru plus renoma sprawiają że wojsko walczy perfekcyjnie i tak wybroniłem zamek przy przewadze przeciwnika,miałem przewagę bitewną  -27 (minus 27)na flankach stali herosi i chyba z dwóch łuczników,w pierwszym ataku przeciwników było około 800,spociłem się przed kompem..toporem rozwaliłem sam około 400.wskoczyłem na kolejny lvl i sprawność broni dwuręcznej poprawiłem na 415.przy drugim ataku było dużo łatwiej.cała ,spora armia,,przeciwnika legła pod murami.ta gra jest fantastyczna ale przydałby się jeszcze spory patch na usunięcie bugów.

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #522 dnia: Maja 26, 2010, 16:36:00 »
    Z tego co czytałem to znajdywanie super sprzętu nie zależy od honoru, ale od looting - plądrowania. Jak masz kogoś z wysoką umiejętnością plądrowania znajdujesz lepsze rzeczy po bitwie. Tak na strategywiki piszą przynajmniej. Klethi lubi plądrować i ma wysoką zwinność, więc warto u niej w tę zdolność pakować.

Offline chłop z wioski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #523 dnia: Maja 27, 2010, 03:23:09 »
    moja postać miała plądrownie na poziomie 6,klethi nie pasuje do mojego składu,mam Nizara,marnida,deshawi,artimenera,bunduka,ymirę,katrin,jest to jedyny skład który się ze soba nie kłóci,nikt nie odchodzi i nie ma problemów,drugi skład może być taki :nizar,rolf,borcha,artimener,lezalit,firentis,bunduk,lub zamiast artimenera matheld,klethi jest typową złodziejką i nie pasuje,okrada również twoją drużynę.w sumie pierwszy skład jest sprawdzony i pewny,drugim składem grałem tylko raz.Jeremus jest chirurgiem ale psycholem,bawi go krew też nie pasuje do artimenera(wynika to z rozmowy z artimenerem)

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #524 dnia: Maja 27, 2010, 13:20:15 »
    jest to jedyny skład który się ze soba nie kłóci
    nie do końca jest to JEDYNY skład. Tu: http://strategywiki.org/wiki/Mount%26Blade/Companion_Comparison i tu: http://strategywiki.org/wiki/Mount%26Blade/Companion_Builds masz wskazane inne możliwe. A Klethi naprawdę okrada drużynę? Super! ;D Ale mam nadzieję, że jakieś info się pojawia na ten temat? Klethi ma najwyższy poziom zręczności (względnie najwyższy, Firentis niby ma 12 przy jej 11, ale jest na wyższym poziomie, Klethi ma zatem wyższy potencjał w tym względzie), zatem najszybciej będzie mieć 10 w plądrowaniu. U siebie żadnej drużynowej zdolności nie rozwijam, kompani się specjalizują w tych skilach, u każdego wybieram tylko 1 atrybut i tylko ten rozwijam, z reguły jest to oczywiście inteligencja, ale u Klethi zwinność - i plądrowanie, a u Alyena charyzmę - i handel. Poza tym Ymiria, Deshvi, Nizar i Bahastur. Generalnie nie wybieram bohaterów, którzy nie lubią plądrować i walczyć, ponieważ ja lubie i byśmy się nie zrozumieli. Wyjątkiem jest Ymiria (ma najwyższy poziom inteligencji, znów, względnie najwyższy), ale dla niej mam Alayena, którego lubi. Wprawdzie Nizar jego z kolei nie lubi, ale się nie dąsa, bo zapewniam mu dużo wygranych z przeważającymi siłami (co lubi), więc ogólnie drużyna jest zadowolona.  

PS Zgodnie z instrukcją każdy heros ma 3 udziały w łupie z bitwy (my mamy 10, zwykły żołnierz 1). Dlatego ograniczam liczbę bohaterów do naprawdę niezbędnej, myślałem nawet o tym by grać 4, ale zostałem przy 6.
    « Ostatnia zmiana: Maja 27, 2010, 13:39:34 wysłana przez leuthen »