Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wasze problemy z Warbandem  (Przeczytany 115138 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KumbaW

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wasze problemy z Warbandem
    « Odpowiedź #285 dnia: Lutego 04, 2010, 21:51:57 »
    Mam ten sam problem co up ale rozwiązanie pwi7aaf nie pomaga, zna ktoś rozwiązanie tego problemu ?

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #286 dnia: Lutego 04, 2010, 22:26:52 »
    (click to show/hide)

Dostałeś zaproszenie do beta testów? Z klucza który Tobie aktywowali możesz pobierać betę poprzez wpisanie klucza tutaj?
    Jeśli tak to nie powinno być problemu. Jak masz dwa klucze to upewnij się, że ten aktywowany jest wpisany w rejestrze. Czasem też pojawia się dziwny bug który uniemożliwia połączenie z serwerem, wtedy należy do uporu wciskać "Start search", ale to raczej dzieje się z jednym serwerem, a nie ze wszystkimi.

Offline KumbaW

• Użytkownik
    « Odpowiedź #287 dnia: Lutego 04, 2010, 22:41:29 »
    Tak dostałem zapro, sciągnąłem klienta i zmienialem klucz w regedit... spróbuje do uporu wciskać "Start seatch", jakby co dam znać ;P

Eh dalej to samo... Incorrect Serial Number , a na stronie elegancko wszystko moge ściągać. ;x
    « Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2010, 00:22:22 wysłana przez KumbaW »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #288 dnia: Lutego 05, 2010, 06:37:39 »
    Nie podmieniaj w rejestrze, tylko najpierw wywal stary klucz, a później wstaw nowy i zapisz http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=3296.45 to sobie przejrzyj... acha i jak bardzo chcesz zagrać to spróbuj wywalić najpierw native i wywal klucz (oczywiście wcześniej zrób save i zapisz sobie ten klucz).... albo to robisz niedbale albo o czymś zapomniałeś, bo to nie jest jakieś dziwacznie trudne...skoro ja to umiem zrobić, tzn że nawet 2 letnie dziecko takie coś zrobi xD

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #289 dnia: Lutego 05, 2010, 08:17:36 »
    Teraz to już mogłeś wszystko tak pomieszać, że sam się nie połapiesz. :] Zrób tak jak tutaj pisałem i po ponownej instalacji w oknie wpisz ten klucz, który umożliwia Ci pobranie gry ze strony TaleWorlds. Wtedy jest prawie niemożliwe, żebyś nie mógł pograć...

Offline KumbaW

• Użytkownik
    « Odpowiedź #290 dnia: Lutego 05, 2010, 11:12:20 »
    Zrobiłem wszystko jak w tym poradniku i dalej to samo ;/ Może to wina windowsa 7 lub jakiś program blokuje dostęp, ma ktoś jakiś inny pomysł ?

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #291 dnia: Lutego 05, 2010, 11:15:01 »
    Pojawia Ci się tylko notka "incorect serial nr" i tylko tyle?? na każdym serwerze to samo?? spróbuj zobaczyć w zaporze Windows czy może blokuje Ci WB... wyłącz ją na chwile, wyłącz programy antywirusowe i wszystko co chroni Twój komputer (oczywiście później włącz:P)

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #292 dnia: Lutego 05, 2010, 11:18:55 »
    Zapora, firewall, etc. nic nie pomoże przy komunikacie "Incorrect Serial Number". Po prostu serwer odrzuca Twój klucz i tyle...
    Tylko Ty go masz, czy tak jak większość "polaków" podzielony z kimś innym?

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #293 dnia: Lutego 05, 2010, 11:23:35 »
    a właśnie proudzik, że nie... to samą informację miał Szepiet... a dałem mu może ze dwa klucze do sprawdzenia, w tym jeden pusty i nadal to samo... poza tym faktycznie to może być problem "nadaktywacji":P

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #294 dnia: Lutego 05, 2010, 11:51:07 »
     Właściwie ,to do teraz nie rozumiem za bardzo jak oryginalne CD key'e mogą się powtarzać?Czy TW nie powinno wam przypadkiem załatwić jakiegoś innego,poprawnie działającego? 

Offline KumbaW

• Użytkownik
    « Odpowiedź #295 dnia: Lutego 05, 2010, 12:40:59 »
    Klucz mam tylko ja i nie działa on na żadnym z serwerów ;/

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #296 dnia: Lutego 05, 2010, 13:20:38 »
    Klucz mam tylko ja i nie działa on na żadnym z serwerów ;/
    Słuchaj, a może w rejestracji podałeś niewłaściwy numer (popełniłeś literówkę gdzieś). Spróbuj ponownie wysłać podanie ze swoim klucze (podaj inny E-mail), jeśli nie odrzuci, to postępuj tak, jak podczas normalnej rejestracji...
    Bo skoro Ci firewall'e, Zapory systemowe nie blokują Warbanda, to nie rozumiem dlaczego miałoby to nie działać...

Pozdrawiam!

Offline KumbaW

• Użytkownik
    « Odpowiedź #297 dnia: Lutego 05, 2010, 13:36:51 »
    Podałem prawidłowy, sprawdzałem to kilka razy na stronie, próbowałem wysłać po raz drugi i pisało, że został już użyty.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #298 dnia: Lutego 05, 2010, 14:01:21 »
    Daj jakieś screeny, bo coś mi tu nie pasuje... może w rejestrze zrobiłeś literówke...

możesz jeszcze zrobić jedną rzecz, od instaluj Native...wywal klucz z rejestru, ten od Native, wgraj jeszcze raz WB i podaj klucz..

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #299 dnia: Lutego 05, 2010, 14:03:08 »
    Podałem prawidłowy, sprawdzałem to kilka razy na stronie, próbowałem wysłać po raz drugi i pisało, że został już użyty.
    Na TaleWorlds pojawiło się kilka osób z tym samym problemem. Okazuje się, że Warband czyta klucz z rejestru z M&B 1.011, a ostatni patch dodaje wpis z kluczem M&B Warband. Jeżeli nie wprowadzałeś nigdy klucza do zwykłego M&B, to musisz ręcznie dodać klucz w:
    HKEY_CURRENT_USER -> Software -> MountAndBladeKeys
    NIE w:
    HKEY_CURRENT_USER -> Software -> MountAndBladeWarbandKeys
    Dodaj nową wartość ciągu, nazwij ją serial_key i wprowadź tam swój numer seryjny.
    Spróbuj tak zrobić i daj znać, czy to pomoże.

PS. Jeśli nie chcesz grzebać w rejestrze, to patch 0.701 ma to poprawić. Można go się spodziewać lada dzień.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2010, 14:05:14 wysłana przez NIFN »