Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wasze problemy z Warbandem  (Przeczytany 115102 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wasze problemy z Warbandem
    « Odpowiedź #210 dnia: Grudnia 05, 2009, 14:39:49 »
    Ja traktuje tego typu błędy jako niemożność wczytania w danej chwili czasu wszystkich danych, bo jednostek jest za dużo. Wiem, że pewnie kilka osób nie zgodzi się z moją definicją, ale tak dla mnie to wyglada. Naciskasz na ignoruj i grasz dalej. Albo w wypadku wywalenia z serwera wchodzisz jeszcze raz i jest wszystko w porządku.

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #211 dnia: Grudnia 05, 2009, 14:45:16 »
    No ale jak jest 10 ludzi i po 50 botów w drużynach, to mi się przycina, ale nie wywala z gry. Mam jeszcze jeden błąd, gdy jedną z frakcji są Khergici, to jak ktoś weźmie konnego łucznika, to czapeczka, czy jakiś inny ubiór, wysyła w moją stronę, takie brązowe promienie, co czasami przeszkadza.

@Down: Rzadko kiedy mi wyskakuje C++, zazwyczaj mi się pomniejsza i zanim to wyłączę, to pół mapki mija :d.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 05, 2009, 15:13:43 wysłana przez Xasan »

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #212 dnia: Grudnia 05, 2009, 15:08:48 »
    Jak Ci wyskakuje błąd "C++", to po prostu wciskaj ignoruj, mnie to zawsze pomaga. Ktoś już o tym wspominał.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #213 dnia: Grudnia 07, 2009, 22:36:08 »
    Teraz to już naprawde nie wiem co się dzieje. Włączam Warbanda, wchodzę na serwer, a tu po 2 sekundach, lub kilku minutach wyrzuca mnie i mam coś takiego:
    (click to show/hide)
    Wciskam Ignoruj i wskakuje mi:
    (click to show/hide)
    No i nie da się przez to grać, próbowałem przeinstalować grę ale nie pomogło... Pomocy!! AaAAAaaAAaAaAa!!!

edit down: To chyba nie jest problem z serii tych normalnych, na które pomaga ignorowanie...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 07, 2009, 22:49:39 wysłana przez Hrabia Darkula »

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #214 dnia: Grudnia 07, 2009, 22:42:25 »
    Niestety jak na razie to chyba nie ma sensownego rozwiązania tego problemu, czasem faktycznie pomaga wciśnięcie "ignoruj", ale to nie jest regułą. Sam bardzo wkurzałem się na tego buga. Z częstotliwością pojawiania się tego komunikatu to bywało u mnie różnie, czasem miałem spokój przez godzinę, a innym razem nie udawało mi się nawet połączyć z serwerem. Pozostaje czekać aż jakiś patch to naprawi.

Edit Kurcze, ale tu pierdoły napisałem XD. Poczytałem trochę wątków na TW i faktycznie to co Arthasan zaproponował powinno być dobrym rozwiązaniem.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2009, 21:27:11 wysłana przez dalhiems »

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #215 dnia: Grudnia 08, 2009, 01:05:49 »
    Teraz to już naprawde nie wiem co się dzieje. Włączam Warbanda, wchodzę na serwer, a tu po 2 sekundach, lub kilku minutach wyrzuca mnie i mam coś takiego:
    (click to show/hide)
    Wciskam Ignoruj i wskakuje mi:
    (click to show/hide)
    No i nie da się przez to grać, próbowałem przeinstalować grę ale nie pomogło... Pomocy!! AaAAAaaAAaAaAa!!!

edit down: To chyba nie jest problem z serii tych normalnych, na które pomaga ignorowanie...

Ściągnij full instalkę najnowszą, mi działa super, też mialem podobny blad.

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #216 dnia: Grudnia 15, 2009, 00:37:43 »
    WIem ze juz o tym pisano i rozne rozwiazania byly podawane.Mianowicie chodzi o wyswietlanie listy serwerow.U mnie wyglada to naprawde bardzo zle,czasem mam 5,czasem 2 serwery.Po wielu probach lub tez po restarcie gry lub wejsciu na pusty serw oraz wyjsciu pojawia sie te 15 serwow,w tym wasz.Wszystko fajnie ale gdy chce wejsc wyswietla sie komuniakat o zagubienieniu polaczenia.Nie chce mi sie wierzyc zeby mialo to cos wspolnego z tym ze ktos z poza zakresu polskich adresow IP mial tylko dostep do tego serwa.Szkoda kurde.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #217 dnia: Grudnia 15, 2009, 16:43:13 »
    Witam.
    Jestem po przymusowym formacie kopma (czyt. twardy dysk się usmażył), setupy i patche do WB trzymałem na lokalnym dysku, więc się zachowały. Po ponownym zainstalowaniu Windowsów odpalam WB, tworzę sobie postać, wchodzę na listę serwów... i na jakikolwiek serwer chcę wejść, pisze mi "Incorrect serial number" :( Jest jakiś sposób, aby przyjął mi CD-Key? Proszę o szybką odpowiedź...

EDIT:
    No to klapa :( Ale może jest jeszcze nadzieja... Wie ktoś, czy można jakoś to naprawić? Czy muszę ponownie kupić nowy klucz cd-key, zgłosić się do testingu bety pod innym e-mailem i czekać aż mnie wylosują? Bo to się da zrobić, choć wolałbym jakąś metodę naprawy tego...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2009, 16:56:46 wysłana przez ASDAMk20 »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #218 dnia: Grudnia 15, 2009, 16:51:19 »
    Jest jakiś sposób, aby przyjął mi CD-Key? Proszę o szybką odpowiedź...
    Chyba już nic Ci nie pozostaje oprócz oglądania napisu "Incorrect Serial Number", ponieważ limit aktywacji twojego klucza się wyczerpał i nie można na nim grać po sieci.

Offline Xenon

• Użytkownik
      • EXPO360 - panoramy sferyczne
    « Odpowiedź #219 dnia: Grudnia 15, 2009, 17:35:47 »
    Chyba już nic Ci nie pozostaje oprócz oglądania napisu "Incorrect Serial Number", ponieważ limit aktywacji twojego klucza się wyczerpał i nie można na nim grać po sieci.
    Limit klucza, jeśli dobrze pamiętam, resetuje się po 2 miesiącach od ostatniej (a może przedostatniej?) aktywacji. Aktywować można na dwóch systemach na raz (maksymalnie). Grać nie można na tym samym kluczu na dwóch systemach (w tym samym czasie).
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2009, 17:39:01 wysłana przez Xenon »
    ------------
    EXPO360

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #220 dnia: Grudnia 15, 2009, 17:39:01 »

Ale jaki to ma związek z aktywacją? Jeśli aktywował pomyślnie, a klucz był dopuszczony do gry w multi, to na serwery bez problemu powinien wejść. Jedyne co się mogło stać, to odrzucać mu klucz przy próbie aktywacji gry.

ASDAMk20, na pewno wpisałeś dobry klucz podczas aktywacji? Niemożliwe, by nagle klucz przestał działać w multi.

Offline Xenon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Grudnia 15, 2009, 17:40:24 »

Ale jaki to ma związek z aktywacją? Jeśli aktywował pomyślnie, a klucz był dopuszczony do gry w multi, to na serwery bez problemu powinien wejść.
    Ale jeśli ma nowy system i nową instalację, to znów musi ją aktywować, a jeśli limit się wyczerpał, to musi poczekać.
    ------------
    EXPO360

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #222 dnia: Grudnia 15, 2009, 17:43:49 »
    Ok, ale napisał, że to w grze ma problem, przy wejściu na serwery, a nie przy aktywacji klucza.

Offline Xenon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #223 dnia: Grudnia 15, 2009, 17:45:08 »
    Ok, ale napisał, że to w grze ma problem, przy wejściu na serwery, a nie przy aktywacji klucza.
    Może właśnie przy wchodzeniu na serwer gra sprawdza, czy klucz jest aktywowany, czy zablokowany...
    ASDAM, napisz do TW, może jakoś pomogą.

P.S.
    Każdy (np. ja) miał czasem problem z "Incorrect serial number", bo był jakiś bug, ale to było chwilowe.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2009, 17:47:25 wysłana przez Xenon »
    ------------
    EXPO360

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #224 dnia: Grudnia 15, 2009, 17:59:34 »
    ASDAMk20, na pewno wpisałeś dobry klucz podczas aktywacji? Niemożliwe, by nagle klucz przestał działać w multi.

Dobra, przyznam się do swej głupoty - zapomniałem napisać o tym, że podczas aktywacji, gdy wpisuje swój CD-Key, dopuszczony do gry w multi, to pokazuje mi się komunikat "Activation Denied!"... Zwykłe zapominalstwo, a myślę, że ma to duże znaczenie. Przepraszam i dalej proszę o pomoc...

EDIT NEXT SITE:
    OK, spróbuję, mam drugi klucz chyba...

EDIT2:
    W którym katalogu/pliku to znajdę? Bo przeszukuję i przeszukuję, a nie mogę nigdzie znaleźć...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2009, 18:11:56 wysłana przez ASDAMk20 »