Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Pytania i odpowiedzi.( zapraszamy do dyskusji beta testerów)  (Przeczytany 55325 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xenon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
      • EXPO360 - panoramy sferyczne
    Odp: Warband- Pytania i odpowiedzi.( zapraszamy do dyskusji beta testerów)
    « Odpowiedź #285 dnia: Listopada 12, 2009, 14:55:43 »
    Ja tam będę grał głównie konnicą nawet jak jeszcze bardziej ją osłabią,
    bo mi się jazda i walka na koniu najbardziej podoba i kropka :)
    Co do balansu, to byłoby dobrze, gdyby zamiast osłabiać atak, speed bonus, tratowanie (które jest śmieszne teraz) itp.
    zrobili coś, że upadek z konia byłby bardziej bolesny... bo teraz to jak spadnięcie z sanek,
    plus np. gubienie broni, części zbroi... oszołomienie przez 5 sekund,..
    « Ostatnia zmiana: Listopada 12, 2009, 15:00:26 wysłana przez r--x »
    ------------
    EXPO360

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #286 dnia: Listopada 12, 2009, 15:58:21 »
    Albo po prostu tracisz trochę HP.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #287 dnia: Listopada 12, 2009, 16:01:13 »
    Według mnie skopali coś maksymalnie...
    Ostatnio grałem na spankim deadmecza i latały se gołe debile z dwuręczniakami, nordowie vs rohodocy i co ?! I TO ŻE Z NAJLEPSZEJ KUSZY I BEŁTÓW LUDZIE NIEMAJĄCY PANCERZA NIE GINĄ !
    Co to ma być do jasnej cholery ?! to ile oni mają HP ?!
    powyżej 65HP mają ?!
    bo tyle zadaje kusza najlepsza + bełty, co to jakieś pieprzone himeny ?!
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #288 dnia: Listopada 12, 2009, 16:43:17 »
    Niestety, ale tak to już w obecnej wersji jest. Kiedyś najlepsza kusza + zykłe bełty (bo innych nie było) potrafiła zabić gościa w podstawowej zbroi (bądź o 1 stopień lepszą) jednym celnym wystrzałem (nie w głowę). Teraz, to 2 bełty (i to te lepsze) to minimum, by ktoś zaliczył glebę...
    Poza tym kiedyś zachodzenie od tyłu było równoważne z zdobywaniem fraga. Ostatnio zaszedłem nordyckiego łucznika w byrnie (pół mapy na około przeszedłem) i chyba serię 4-ech ciosów mu wyprowadziłem w plecy, nim się obrócił. Jak już się obrócił, to za pomocą autoblocku lub niewyobrażalnego skilla w blokowaniu manualnym, potrafił się jeszcze wybronić i w ostateczności jego koledzy mnie dorwali...

Póki co jest to beta i takie rzeczy trzeba zgłaszać i na sugestię patrzyć pod kątem, co by było, "gdybym takiego spotkał...".

(...) upadek z konia byłby bardziej bolesny... bo teraz to jak spadnięcie z sanek, plus np. gubienie broni, części zbroi... oszołomienie przez 5 sekund,..
    Dobry pomysł... wstawanie powinno trwać zdecydowanie dużo dłużej po upadku z konia.

Albo po prostu tracisz trochę HP.
    "Trochę"... przy pełnym rozpędzie z takiego rycerzyka zostałaby albo miazga, albo konserwa (w zależności od uzbrojenia), dodać do tego jeszcze jakieś obiekty na mapie typu mur, kamień, to już w ogóle.... Jak rycerz spadał z konia = nie wstawał. Owszem można się kłócić, że jakiś tam po upadku z konia wstał i jeszcze zacichał paru przeciwników, ale powiedzmy szczerze.. ile osób przeżywa przebicie oszczepem, trafieniem siekierą w gołą głowę, czy też przebicie bełtem na wylot...

Poza tym czemu konie zawsze, jak upadają, to giną. Twórcy nie zadbali o to, że podcięty koń, bądź uderzony jakąś mocną bronią w bok (młotkiem dwuręcznym) przewróci się, wstanie i ucieknie w popłochu, pozostawiając rycerzyka na pastwę losu.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Listopada 12, 2009, 16:58:15 wysłana przez NIFN »

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #289 dnia: Listopada 12, 2009, 19:42:55 »
    No szczerze racja, że teraz jak stoi łucznik w kolczej zbroi to muszę mieć najlepszy nordycki topór, by go zabić 1 strzałem, jakaś masakra :P
    Jasne, ma zbroje itp itd. Ale przyłożenie takim toporem to, oj boli. No czasem to jest śmiesznie patrzeć na to jak biegnę na typka w lekkiej zbroi, ja tam zasuwam w kolczudze, z hełmem i wielkim mieczem, koleś wyjmuje jakąś tarcze i krótki mieczyk, ja go walnę 3 razy i dziadu jeszcze stoi a on mnie tym scyzorykiem na jeden cios składa... W tym momencie krzyczę to co 99,9% polaków gdy się wkurza, a potem śmieje z głupoty tej gry. Życie...
    Albo ostatnio koleś na dm wpadł, albo to Urist zmienił sobie nick albo koleś miał autoblocka, bo musiałem 10 razy powyginać palce na myszce, przejechać tą myszką pół biurka, a typ kurde zblokował cios bez kłopotu. No żal :D

Co do koni, lance mogli by zrobić trochę mocniejsze, ale i tak potrafią wkurzyć, czasem to śmieszne jak konny musi obrócić 3 razy zanim mnie ubije, a ja w tym czasie mogę zabić i konia i rycerzyka. Ale tak to w sumie jest ok, bo nie jest tak, że byli jaki bałwan na koniu mnie ubija jednym byle jakim pchnięciem. Chociaż jak widzę łysego wariata z kucykiem na środku głowy ;) na białym koniu to raczej wiem, że tu nie ma co czarować tylko trzeba uciekać :D Bo wiadomo, że pifcio jak przyceluje to zabija 1 ciosem. No i tak jest, dla mnie piechociarza, ok.

Co do łuków i kusz. Łuk jest tera ok, ale kusza ssała, ssie i będzie ssać, wtedy była za mocna, tera za słaba. Bo jakoś cienko wyobrażam sobie kolesia w skórzanej kurteczce z stalowym bełtem między żebrami, co jeszcze biega i całkiem sprawnie potrafi wywijać swoim orężem. Przecie bełty z naprawdę potężnych kusz potrafiły przebić lekko uzbrojonego kolesia i zostać w następnym. Ale z drugiej strony, dla mnie piechociarza, takie słabe kusze to dobrze ;)
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline mati3333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #290 dnia: Listopada 19, 2009, 20:54:31 »
    Do kogo można zgłaszać bugi w Warbandzie?

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #291 dnia: Listopada 19, 2009, 21:12:34 »
    Do kogo można zgłaszać bugi w Warbandzie?
    Tutaj http://forums.taleworlds.com/index.php/board,138.0.html nowy temat jak takiego nie było albo w tym podtemacie http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,73937.0.html

Offline Adamig01

• Użytkownik
    « Odpowiedź #292 dnia: Grudnia 28, 2009, 20:00:34 »
    Czy podczas walki konno na serwerze duelowym ( z tymi arenami ) mogę wziąć zamach kopią czy tylko można pokonać przeciwnika atakiem lancą z przysiadu ?
    KUSZNICA WYMIATA!!!!!!!

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #293 dnia: Grudnia 28, 2009, 20:51:22 »
    Z arenami?! Serwery duelowe to zwykłe serwery, które jedynie zastrzegają sobie prawo do tego, aby wszyscy gracze grali duele. Zazwyczaj gra się go na piechotę. Choć czasem zdarzają się pojedynki konne, w których używa się lancy lub jakiejkolwiek innej broni. W zależności od tego na kogo się trafi. Atak w przypadku walki lancą może wyglądać dwojako: albo atakujemy nachylonymi lancami albo zwykłe pchnięcie.

Offline Adamig01

• Użytkownik
    « Odpowiedź #294 dnia: Grudnia 28, 2009, 22:50:27 »
    Chyba mnie nie zrozumiałeś ;). Nie grałeś jeszcze na serwerze z areną ? Mapkę trzeba ściągnąć z TW. 

Serwer nazywa się battleground EU chyba, nazwa mapki to deathmatch i tryb gry taki sam. 
    KUSZNICA WYMIATA!!!!!!!

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #295 dnia: Grudnia 28, 2009, 22:53:39 »
    Ahh;) Faktycznie zapomniałem o tym serwerze;) Przepraszam...

Mógłbyś podać link do tematy na TW z mapkami do ściągnięcia, bo czasem nie ma gdzie grać a tam zazwyczaj ktoś jest;) I mam tam zwykle ping poniżej 100;)

EDIT DOWN: Serdeczne Bóg zapłać!;)

Uuu... coś link nie działa.

Joannes dzięki...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2009, 08:37:54 wysłana przez Roland hr. Bretanii »

Offline Adamig01

• Użytkownik
    « Odpowiedź #296 dnia: Grudnia 28, 2009, 23:07:09 »
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,88718.0.html

Jeszcze jest jedna mapka do ściągnięcia, ale nie chce mi się szukać tematu na TW :)

Link poprawiony, L zjadłem ;)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2009, 09:42:01 wysłana przez Adamig01 »
    KUSZNICA WYMIATA!!!!!!!

Offline Joannes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #297 dnia: Grudnia 29, 2009, 03:23:23 »
    Bezpośredni link do mapki:
    http://www.battlegrounds.eu/arenamap030.zip

Then:
    1 - Copy (and overwrite) scenes.txt in your Mount&BladeFolder/Modules/Native (this is not necessary if you already installed any of the previous versions)
    2 - Copy (and overwrite) scn_quick_battle_1.sco in your Mount&BladeFolder/Modules/Native/Sceneobj

Offline Adamig01

• Użytkownik
    « Odpowiedź #298 dnia: Grudnia 29, 2009, 09:45:25 »
    No to w końcu jak można atakować lancą na tym serwerze :) ?
    KUSZNICA WYMIATA!!!!!!!

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #299 dnia: Grudnia 29, 2009, 09:50:45 »
    No to w końcu jak można atakować lancą na tym serwerze :) ?

Sprawdź sam... jak zrobisz coś nie tak, to Cię skickują i już będziesz wiedział, albo popatrz jak inni grają