Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Coś dla oka  (Przeczytany 83538 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Coś dla oka
    « Odpowiedź #195 dnia: Grudnia 29, 2009, 00:10:48 »
    Heh, deja vu... Mam wrażenie, że już Ci na te pytania odpowiadałem. :P

Jednostki będą zróżnicowane, co do uzbrojenia, ale nie będzie do duży rozstrzał. Nie będzie raczej większy niż w Native.

Zmiany pór roku nie będą miały jakiegoś bardzo wyraźnego wpływu na rozgrywkę. Będzie inna pogoda i głównie na tym te zmiany się teraz kończą. W przyszłości może to będzie rozbudowane, acz niekoniecznie.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #196 dnia: Grudnia 29, 2009, 08:49:19 »
    Muszę Ci powiedzieć, że pamięć masz dobrą, ale nie do końca;P Otóż faktycznie zadałem Ci to pytanie, nawet po wysłaniu pytania wszedłeś do tematu, ale odpowiedzieć już nie odpowiedziałeś;P  Ale dziękuję za odpowiedź;)

Odpowiedź na pewno pisałem, tego jestem na 100% pewien. Musiałem zapomnieć wysłać. :P

Zmiany pór roku nie będą miały jakiegoś bardzo wyraźnego wpływu na rozgrywkę. Będzie inna pogoda i głównie na tym te zmiany się teraz kończą. W przyszłości może to będzie rozbudowane, acz niekoniecznie.

A czy na mapie strategicznej będzie jakaś ikona, wzmianka o zmieniającej się pogodzie? Jakaś np. chmurka z błyskawicą przesuwająca się ;D I, czy jeśli będzie zima to w całej Calradii w jednym czasie? Jeśli tak to czy będzie to jakoś odzwierciedlone na mapie stragicznej?

Pory roku będą takie same dla każdego regionu. Ale tak jak mówiłem, będzie to tylko widać nieco po zmienionej pogodzie i to wszystko. Oczywiście pogoda dalej będzie zależna od regionu i np. nawet w zimie na pustyni nie będzie padał śnieg. Nie oczekujcie też, że nagle zwykłe sceny zmienią się w sceny śnieżne, czy na odwrót. To jest do zrobienia, ale obecnie odpada.

Na mapie świata na razie pogody nie widać i w sumie nie da się za bardzo jej modyfikować. Przynajmniej nie miałem pomysłu, jak to zrobić. Pewien pomysł mi teraz jednak podsunąłeś. ;) Dzięki, muszę z tym pokombinować.

I tak się cieszę, że będzie jakaś różnorodność;) A zamierzasz wprowadzić jakieś komentarze ludności Calradii dotyczące pogody? Podobne widziałem w WFaS?

Hmm... nie ma za co;) Nie wiem czy dobrze główkuję, ale wspominałeś tu o tym, że teraz nawet możesz zrobić przesuwające się chmury po sklepieniu niebieskim. Chcesz to jakoś wykorzystać na mapie strategicznej? ;P
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2009, 09:50:26 wysłana przez Roland hr. Bretanii »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #197 dnia: Grudnia 29, 2009, 10:02:04 »
    Komentarze, tak jak mówiłem, nie byłyby żadnym problemem, gdybym miał odpowiednie dźwięki. Bez dźwięków można zastosować tekst nad głowami postaci i coś takiego chyba jest w WFAS. Nie wiem tylko jak Tulowi udało się zmusić grę do wyświetlania tego tekstu, jeśli faktycznie jest to tekst, który można edytować, a nie wcześniej przygotowany efekt cząsteczkowy.

Z tą mapą strategiczną, to chcę zastosować podobny trik do tego w scenach, ale w nieco innej formie. Jeśli to będzie działać poprawnie, to przy większym wkładzie pracy będzie można pokazać nie tylko chmury, ale także i deszcz/śnieg.

Offline galandir

• Użytkownik
      • moja galeria
    « Odpowiedź #198 dnia: Grudnia 30, 2009, 02:51:01 »
    mój podziw dla tego projektu nie ma końca no i chciałbym żeby to był pierwszy Mod który mnie wciągnie na dobre ( starego konia ciężko zaspokoić;))
     Mam pytanie zatem... czy waści starczy sił i czasu i dobrej woli by doprowadzić to wszystko do końca??

Offline Jędrek13

• BANITA
    • Użytkownik
    • S.W.A.T.4 ForEveR ! !
    « Odpowiedź #199 dnia: Grudnia 30, 2009, 08:40:07 »
    Daedalusowi na pewno się wszystko uda. Mam nadzieję, że ma co najmniej 10 kopii moda na pendrivach*. Życzę powodzenia. Jak zobaczyłem te filmiki to mnie aż zatkało. Pytanie : czy tamci szpiedzy będą się czymś wyróżniali w tych miastach, bo jak nie to ich poszukiwania potrwają wieczność.

Pozdrawiam

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #200 dnia: Grudnia 30, 2009, 13:11:25 »
    Co do Warband`a to nie da się uniknąć "poślizgu", i na pewno uda ci się przenieść wszystko wg. mnie zmiany będą tylko silnikowe, chodzi mi tu o multiplayer, pewnie dodadzą też coś żeby urozmaicić walkę(walnięcie tarczą albo coś), ale na pewno będzie takie coś jak moduł Native tylko że będzie miał lepsze i więcej modeli z teksturami, mnóstwo więcej misji i możliwości(te rzeczy da się przenieść do twego modu jak ze zwykłym native), i jak się pewnie domyślasz prócz wrzucenia swego moda(tekstury ustawienia i wszelkie zmiany), trzeba zmienić kilka plików aby nie było kolizji w skryptach(np: ID jednostek/przedmiotów), więc na pewno Ci się uda przenieść, o ile nie zaczną grać bo w tedy będzie tak jak opisywał Chidori(poprzednia strona pierwszy post), nikt nie zostawi pro bohatera z Warbada którego pro rozwiną i spędził kilka tygodni, żeby przejść do twego moda i zacząć wszystko od nowa(o to mi też chodziło kiedy pisałem zaraz pod nim)

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #201 dnia: Grudnia 30, 2009, 13:25:32 »
    Chwila, chwila...
    (...) bo w tedy będzie tak jak opisywał Chidori(poprzednia strona pierwszy post), nikt nie zostawi pro bohatera z Warbada którego pro rozwiną i spędził kilka tygodni, żeby przejść do twego moda i zacząć wszystko od nowa(o to mi też chodziło kiedy pisałem zaraz pod nim)
    Śmiem się nie zgodzić. Wielu graczy wraca do starych wersji, by zagrać w jakiegoś moda (przykład - StoryMod, The Last Days) i darzy je większym sentymentem, niż nowo powstające modyfikacje, które za wiele nie wprowadzają (są wyjątki oczywiście). Poza tym wg mnie lepiej jest zrobić coś skomplikowanego na starszą wersję, gdzie trzeba się naprawdę nasiedzieć, by coś zrobić, bo nie ma się wszystkiego podanego "na tacy". Do dziś nie znalazłem moda na nowszą wersję, który wprowadza do M&B mining, blacksmithing, fletching, czy leatherworking, tailoring, a czy takowy jest? Oczywiście - StoryMod. Co prawda wygląda to, jak wygląda, ale nie to się liczy, prawda?

Więc dla mnie Daedalus może to wydać na 1.011, a jak już to zrobi, to z miłą chęcią wywalę moduł native, odstawę Warbanda na półkę i zacznę od nowa grać w RES-a... Zresztą w każdy mod zaczyna się grać od nowa, chyba, ze bardzo lubimy export/import, ale to, to już nie to samo...

Pozdrawiam!

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #202 dnia: Grudnia 30, 2009, 20:33:42 »
    Użyje porównania, gdy jestem głodny jem, bo w końcu umrę z głodu, czekam i czekam na RES ale zdążyłem się juz nasycic innymi modami, więc coraz bardziej przechodzi mi ochota...

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #203 dnia: Grudnia 30, 2009, 20:36:33 »
    To nie graj w RESa, co ci szkodzi. Jedzenie jest główną potrzebą tylko gdy ktoś jest głodny. Od ciebie zależy czy będziesz obżerał się chlebem czy czekał na wykwintny tort.
    PS.Powinienem zostać poetą.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #204 dnia: Grudnia 30, 2009, 20:45:00 »
    Podobnie miałem napisać - jak ktoś nie będzie chciał grać, to przecież nikogo zmuszał nie będę. Ba, nie będę też zbytnio zachęcał, bo w sumie po co? Szczerze mówiąc, to mam gdzieś ile osób moda ściągnie i w niego zagra, gdyż zacząłem robić głównie dla siebie, z początku próbując trochę ulepszyć Native, a teraz realizując jakąś swoją wizję tego, jak gra powinna była wyglądać. Jak ktoś będzie grał i mi napisze, że mod mu się podoba, to jasne, że będzie to dla mnie miłe. Ale jak będę w niego grał sam, to świat się dla mnie nie zawali. :) Już teraz nie żałuję żadnej chwili poświęconej modowi, to dlaczego potem miałbym żałować?

Offline galandir

• Użytkownik
      • moja galeria
    « Odpowiedź #205 dnia: Grudnia 31, 2009, 00:34:20 »
    no cóż. chwali się wolontariat jaki Daedalus  uprawia. wielki mod  dodatku za darmo. po przykrych przejściach z Ogniem i mieczem widzę ze  i tak już ubogi człek nie będzie musiał wpierdzielać kolejnej stówy w grę ;) tworzenie dla pasji to piękna rzecz i krytykowanie tego czynu nie powinno mieć miejsca, a przynajmniej krytyka destruktywna. ahh gdybym znal 3dstudio albo blender to stworzył sam bym coś na kształt conana ;) btw jak trzeba jakis koncept art to na tyle ile dam rady polecam sie ;)

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #206 dnia: Grudnia 31, 2009, 11:34:11 »
    @UP ściągnij se jakikolwiek mod... co zobaczysz? że wszystkie są darmowe, a CDP chciał zarobić sprzedając jeszcze raz to samo z własnymi muszkietami i w innym czasie rozgrywania się gry... no i wyszła beta "zagramy" więc "ściągać i grać" :P

@Edit: Sprytne i to bardzo XD
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2009, 11:37:13 wysłana przez Skrabek »

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #207 dnia: Grudnia 31, 2009, 11:42:50 »
    czy waści starczy sił i czasu i dobrej woli by doprowadzić to wszystko do końca??
    Nie, Dedalus po tym wszystkim co zrobił w tym modzie rzuci to.
    Uważam, że ta pogoda wygląda świetnie.
    Nawet ja, który zwykle nie zatrzymuje się w wioskach - klękam i zostanę tam pewnie dłużej :-)

Offline galandir

• Użytkownik
      • moja galeria
    « Odpowiedź #208 dnia: Grudnia 31, 2009, 19:55:57 »
    hmmmm po tym wszystkim co zrobił ...hmmmm.... moje pytanie bylo bardzo tendencyjne ;) najogólniej taka robota cieszy oko i z tego posiadam się z radości ;).
    a co do OiM to chyba lepiej mi się grało w wiek Smuty... chociaż tak na dobrą sprawę to nie mój klimat ;)
    no póki co to mało jaki mod mnie zadawala ;) chociaż wojna 100letnia jest w dechę.

Offline Matix757

• Użytkownik
    • I'm coming...
    « Odpowiedź #209 dnia: Stycznia 03, 2010, 19:38:46 »
    co do moda jeżeli będzie w połowie tak dobry jak jest zapowiadany będzie po prostu zaje*isty po prostu miodzio ogólnie nierozumiem czepiania się Daedalusa bo chłop robi coś naprawdę porządnego za free