Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Coś dla oka  (Przeczytany 83417 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: Coś dla oka
    « Odpowiedź #270 dnia: Stycznia 28, 2010, 11:03:11 »
    Już miałem pytać, czy te wiatraki na screenach będą ruchome... ;>
    Właśnie tego mi zawsze brakowało - pogody na mapie świata. Jeszcze, jakby udało się zrobić efekty świetlne przy wschodzie / zachodzie słońca, byłbym wniebowzięty.

BTW: Mam takie wrażenie, że wszystkie ikony na mapie świata są 2x większe, niż w podstawce (względem ikonki bohatera). Czyżby to jest to, o czy mówiłeś, że mapa świata będzie 2x większa?

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2010, 11:08:17 wysłana przez NIFN »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #271 dnia: Stycznia 28, 2010, 11:22:58 »
    Po pierwsze w lordowskich wioskach było widać na przykład wiatrak itp, czy to znaczy ze lordowie będą robili u siebie budynki które da się odziedziczyć? (a może przy plądrowaniu dać niewielką szanse na zniszczenie budynku?)

Tak, lordowie sobie czasem coś zbudują. Tak, będzie można przejąć. Tak, podczas plądrowania jest duża szansa, że któryś budynek (lub nawet wszystkie) zostanie zniszczony.

Da się zrobić zęby drogi były tylko tekstrurką i nie było z nimi żadnej interakcji ? Albo chociaż zrobić tą interakcje sensowną?

Nie za bardzo. Drogi to po prostu zagęszczona siatka mapy z teksturą stepu. Ta zagęszczona siatka powoduje różne anomalie w wyszukiwaniu ścieżki przez komputer, ale inaczej dróg się zrobić niestety nie da.

Jeszcze, jakby udało się zrobić efekty świetlne przy wschodzie / zachodzie słońca, byłbym wniebowzięty.

Z tym jest gorzej, raczej efektów świetlnych na mapie edytować się nie da. Moze kiedyś...

BTW: Mam takie wrażenie, że wszystkie ikony na mapie świata są 2x większe, niż w podstawce (względem ikonki bohatera). Czyżby to jest to, o czy mówiłeś, że mapa świata będzie 2x większa?

Tak, obecny teren mapy świata ponad 2x większy, czyli to więcej niż 4 połączone ze sobą mapy z Native. Ikony też zostały powiększone, by lepiej to wyglądało i mapa nie sprawiała wrażenia pustej.

Offline DrapiChrust

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • SAY CHEESE
    « Odpowiedź #272 dnia: Stycznia 28, 2010, 13:34:19 »
    coraz bardziej się zastanawiam, czy ten mod pójdzie na moim sprzęcie :]

Powiększenie ikon dało ciekawy efekt efekt, człowiek czuje się teraz taki mały i nieważny :D
    Gdybym był moderem... bada bada bidu bada bada bidu bidu bam...

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #273 dnia: Stycznia 28, 2010, 14:40:18 »
    A ja mam pytanie odnośnie mapy: kiedy sobie latamy kamerą po niej, są miasta - ok, wszystko w porządku. Ale już gdy przejedziemy kamerą za środek miasta, magicznie znika; widać to dobrze na 32. sekundzie filmiku. Da się coś z tym zrobić?

Chciałbym, ale nie. Tak właśnie działają ikony na mapie - znikają, gdy środek nie znajduje się w polu widzenia kamery. Wszystko po to, by Twój komputer nie zadławił się przy próbie renderowania wszystkich ikon, który i tak nie widzisz. W Native nie było to tak widoczne, bo ikony były znacznie mniejsze.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2010, 15:44:59 wysłana przez Daedalus »
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #274 dnia: Stycznia 28, 2010, 20:58:39 »
    Za te ikony pogody na mapie strategicznej podziękujcie mnie, bo ja podsunąłem przez przypadek pomysł Daedalusowi...;D Nie no, żartuję. No cóż, gratuluję wykonanej pracy i życzę szybkiego wydania modyfikacji.

Offline Beast_Face_666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #275 dnia: Stycznia 29, 2010, 18:18:36 »
    Nie za bardzo. Drogi to po prostu zagęszczona siatka mapy z teksturą stepu. Ta zagęszczona siatka powoduje różne anomalie w wyszukiwaniu ścieżki przez komputer, ale inaczej dróg się zrobić niestety nie da.

A czy te drogi są niezbędne? grałem w wiele modów bez dróg i jakoś nie obniżało to grywalności, uważam że bez takich irytujących dróg było znacznie lepiej.

Offline januszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #276 dnia: Lutego 05, 2010, 22:28:26 »
    Deadalus'ie czy mógł byś napisać w jakim etapie jest mod ? możesz oszacować ile % już zrobiłeś ?

Offline januszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #277 dnia: Lutego 06, 2010, 15:55:38 »
    Człowieku ja na twoim miejscu bym założył własną firmę gier komputerowych ""DEADGAME"" :) albo ten mod na Allegro opychał ,,jak kto woli.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #278 dnia: Lutego 06, 2010, 17:55:54 »
    albo ten mod na Allegro opychał
    Tak a potem tłumaczył się smutnym panom z Paradoxu ;p

Offline januszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #279 dnia: Lutego 06, 2010, 18:03:20 »
    Deadalus'ie możesz jeszcze napisać co jeszcze masz do skończenia a co juz zrobiłeś?

Offline Dorogon

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #280 dnia: Lutego 06, 2010, 18:28:17 »
    Wszystko co skończył już powiedział lub pokazał, a co ma do skończenia dowiesz się jak to skończy.

Offline nersal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #281 dnia: Lutego 07, 2010, 11:33:46 »
    Deadalusie kiedyś pisałeś (bodajże rok temu:D) że w modzie pewne jednostki będą miały dwie bronie w rękach.
    Czy ten pomysł jest nadal aktualny?

Offline UncleGreg

• Użytkownik
    « Odpowiedź #282 dnia: Lutego 07, 2010, 11:39:23 »
    Deadalusie kiedyś pisałeś (bodajże rok temu:D) że w modzie pewne jednostki będą miały dwie bronie w rękach.

Mysle ze to nie jest dobry pomysl, w kilku modach probowali to robic, ale problem byl taki, ze nie dalo sie zmienic tergo iz druga bron dzialalo tylko jako tarcza.

Offline januszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #283 dnia: Lutego 07, 2010, 13:30:13 »
    Dla mnie walka dwiema broniami to lipa ;p

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #284 dnia: Lutego 07, 2010, 18:35:48 »

Mysle ze to nie jest dobry pomysl, w kilku modach probowali to robic, ale problem byl taki, ze nie dalo sie zmienic tergo iz druga bron dzialalo tylko jako tarcza.

A ja myślę że to jest ciekawa innowacja...
    Cóż że jedną bronią będziemy się bronić ? :D
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.