Po krótkiej przygodzie z tym modem mogę powiedzieć ze jest parę rzeczy które mnie irytuj.
- niektóre nazwy jednostek w polskim tłumaczeniu są z małej litery, np. dragon plus kilka literówek
- wkurza mnie idea armat w tym modzie, mogliby je w ogóle zlikwidowac, teraz źle działają.
- teksty NPC żywcem ściagnęte z podstawowej wersji, tzn. za niektórych NPC twórcy moda postawili swoich ale jakos im to nie wyszło; po pierwsze jest ich mało a po drugie trochę komicznie to wygląda jak w czasie gry ich NPC odzywa się, że urodził się i wychowywał w tych okolicach na stepach Calradii :)
- zupełnie nie podobają mi się nakrycia głowy niektórych tatarów, turków, kozaków; wyglądają jakby mieli jakies cylindry z dziewiętnastowiecznej Europy :) Twórcy moda mogliby zrobić ich coś na kształt Jatu z PoP :)
- za mało różnorakich band rozbójników.
Z większych błędów, które dostrzegłem: niektóre armie zablokowują się na mostach. Widziałem już 2, rozbójników i armię turecką. Obydwie stały na róznych mostach i nie mogły sie ruszyc
Podoba mi się muzyka w tym modzie.
Może to drobnostki, które wymieniłem ale grałem tylko trochę i to tylko pierwsze wrażenia. Nawet nie zdobyłem żadnego zamku więc nie wiem jak się ma sprawa z zarządzaniem własnym państwem
Grałem w wersję 0,9. Jest nowsza?