Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy podoba Ci się mod?

Bardzo mi się podoba.
    123 (31.3%)
    Całkiem fajny mod
    74 (18.8%)
    Sporo bugów, ale gra się przyjemnie.
    82 (20.9%)
    Jest taki sobie.
    27 (6.9%)
    Nie podoba mi się.
    22 (5.6%)
    Nie grałem więc nie oceniam.
    65 (16.5%)

Głosów w sumie: 392

Autor Wątek: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.  (Przeczytany 283439 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline strykul

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.
    « Odpowiedź #915 dnia: Stycznia 16, 2010, 11:28:48 »
    Armaty w Becie są beznadziejne... koleś ma przyczepioną do nogi i jak się go zabije to koło niego leży taka armata do góry kołami...
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline Piotruś

• Użytkownik
    « Odpowiedź #916 dnia: Stycznia 16, 2010, 11:48:25 »
    Ja armaty"zapal" na samym początku zmieniłem na bardysze

Offline bzyk36

• Użytkownik
    « Odpowiedź #917 dnia: Stycznia 18, 2010, 13:43:49 »
    A czy ktoś zauważył? Dlaczego husarze śmigają na tatarskich szkapach?! Przecież husaria używała tylko i wyłącznie POLSKICH koni!

Offline Quarter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #918 dnia: Stycznia 18, 2010, 14:39:13 »
    Nie mowiac juz o tym, ze od zawsze wkurza mnie, ze wiekszosc jednostek jezdzi na takich samych koniach. To wyglada jak atak klonow. Powinny byc rozne masci dla tych samych rodzajow koni np kare, gniade, kasztanowate huntery; konie stepowe bułane, myszate. To jesli chodzi o realizm gry.

Skrzydła husarskie są według mnie za wysoko, raczej trudno by tak było utrzymac równowagę w walce (no i realizm), przytłaczająco mała ilość zbroi też robi swoje.

Co do dział, niech juz zostana te armaty przyczepione do nog ale gdyby zmodyfikowac siłe rażenia, dajmy na to mogłyby ubić max 3 jednostki na raz i tylko w odpowiednio duzej odleglosci (podobnie jak z łukami). Przeciez nie walono z armat na wroga gdy stał juz tuz przy nich. Wtedy liczylby sie czas dotarcia do dział. Wtedy bardziej tez liczyłaby sie ilosc armat i piechota broniaca strzelających. W ostatniej becie wyglądało to tak, że np szarżując na wroga traciło się 10 husarzy, reszta dobiegała do dział i zaczynała rzeź a strzelający w akcie odwagi i desperacji popełniali samobójstwo strzelając w wroga stojącego metr od nich. ;p

Troche do tylka tak bez armat.

Nie wiem na ile mozliwe jest wykonanie takich rzeczy bo sie nie znam, malo poki co grzebałem w modowaniu.

Offline Ferun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #919 dnia: Stycznia 18, 2010, 15:08:54 »
    Rzeczywiście te armaty przyczepione do nogi to troche porażka w dodatku podczas starcia ten kanonier obraca je wokol siebie jak chcei strzela do walczacych z nim w zwarciu. Psuje to realizm zdecydowanie. Nie mowiac juz ze komputer w ramach posilkow rozstawia je na dziedzincu i stoi mi taka czarna masa armat jedna na drugiej pozaczepiane za siebie i krecace sie w kolko, a po zniszczeniu jakos dziwnie tak na sztorc:)Zdecydowanie do korekty o ile mozliwosci gry na to pozwalaja oczywiscie bo moze my sie czepiamy a to juz maks co da sie z tym zrobic.
    Dobrze by tez bylo gdyby mozna je bylo przesuwac po mapie. niech ida mega wolno ale niech sie przemieszczaja. Przydala by sie tez oddzielna grupa artyleri dla nich zeby nie byly razem z lucznikami i nie blokowaly tej formacji.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #920 dnia: Stycznia 18, 2010, 22:46:26 »
    Co do armat to może dałoby się je jako maszyny oblężnicze wstawić? Dobiega paru żołnierzy i dopiero można prowadzić ostrzał. Już wolę jedną dobrą armatę niż masa takich pokraczek przy nogach...
    Balian, jak idą testy? Dostałeś już grę, czy na razie jeszcze twórcy się wstrzymują?
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline tsukai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #921 dnia: Stycznia 19, 2010, 16:42:02 »
    Chyba odkryłem jak w trzeciej becie utworzyć formacje.
    Należy najpierw ustawić czy dla piechoty, łuczników lub jazdy chce sie utworzyć formacje, czyli należy wcisnąć 2, 3 lub 4 a potem wcisnąć CTRL+J lub CTRL+K. Nie wiem dokładnie jak działa dana formacja ale zauważyłem, że moi husarzy podążają za jednym wyznaczonym husarzem, który jakby nimi dowodzi. Gra formacją jest przyjemna i gra wygląda realistycznej gdy nasza husaria miażdży przeciwnika :)

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #922 dnia: Stycznia 19, 2010, 16:52:57 »
    Wow. tylko że każdy to wie :P i po kliknięciu CTRL H jest napis "FORMING RANKS"
    U mnie husaria zrobiła 2 rzędy.

Offline Xavery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #923 dnia: Stycznia 19, 2010, 17:36:29 »
    jamam pytanie czy trzecia beta coś zmieniła? i czy naprawili bug związany z wojskami konnymi przeciwnika, bo u mnie oni zchodzili z koni i zbierali się w "kupkę" i trochę to głupio wygląda :/

Offline Jędrek13

• BANITA
    • Użytkownik
    • S.W.A.T.4 ForEveR ! !
    « Odpowiedź #924 dnia: Stycznia 19, 2010, 18:03:31 »
    Pisz po polsku człowieku i stosuj się do zasad ortografii. A czy są takie mundury jak dla dragonów, tylko, że do piechoty?

Pozdrawiam

Offline Xavery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #925 dnia: Stycznia 19, 2010, 18:07:07 »
    Pisz po polsku człowieku i stosuj się do zasad ortografii. A czy są takie mundury jak dla dragonów, tylko, że do piechoty?

Pozdrawiam
    pokaż mi orta, skoro jakiś popełniłem a potem besztaj ludzi...

Offline Jędrek13

• BANITA
    • Użytkownik
    • S.W.A.T.4 ForEveR ! !
    « Odpowiedź #926 dnia: Stycznia 19, 2010, 19:35:35 »
    Trochę się zapędziłem ale chyba
    jamam
    piszemy oddzielnie??

Pozdrawiam

Offline Xavery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #927 dnia: Stycznia 20, 2010, 19:07:38 »
    Trochę się zapędziłem ale chyba
    jamam
    piszemy oddzielnie??

Pozdrawiam
    wielki mi błąd ort...

ponawiam pytanie czy zostało poprawione to ,że jeźdzcy przeciwnika schodzą z koni? Jak nie to jakie pliki trzeba podmienić na z native by było normalnie jak jest w podstawce?

Offline Matix757

• Użytkownik
    • I'm coming...
    « Odpowiedź #928 dnia: Stycznia 20, 2010, 21:05:58 »
    ja tam 40 artylerzystami z polski rozwaliłem ze 130 kozaków więc nie są tacy źli jednak husaria miała swoje konie swoja drogą jedne zlepszych

Offline gedi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #929 dnia: Stycznia 20, 2010, 21:31:16 »
    Nie wiem czemu ale nie mogę wyciągnąć samopału. Ten co dostaje się na początku nie udało mi się wyciągnąć kupiłem nowy i jest to samo, da się coś z tym zrobić?