Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy podoba Ci się mod?

Bardzo mi się podoba.
    123 (31.3%)
    Całkiem fajny mod
    74 (18.8%)
    Sporo bugów, ale gra się przyjemnie.
    82 (20.9%)
    Jest taki sobie.
    27 (6.9%)
    Nie podoba mi się.
    22 (5.6%)
    Nie grałem więc nie oceniam.
    65 (16.5%)

Głosów w sumie: 392

Autor Wątek: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.  (Przeczytany 284050 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rad1994

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.
    « Odpowiedź #510 dnia: Października 08, 2009, 19:03:28 »
    Wiem, że zaśmiecam forum i wybaczcie mi to, ale mam problem z ściągnięciem. Nie moge drugiej bety ściągnąć... Pierwszą betą byłem wprost zachwycony, więc prosze o pomoc. Jakby ktoś wrzucił drugą betę na hotfile lub megaupload byłbym dozgonnie wdzięczny. Pozdrawiam

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #511 dnia: Października 08, 2009, 19:31:48 »
    Prosz!: http://www.megaupload.com/?d=40QEV1AH Upload by Margoth.

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #512 dnia: Października 08, 2009, 19:33:34 »
    Margoth cholera jasna! Pytałeś się twórców czy możesz umieścić link? Łamiesz prawa autorskie. Pisz do nich, szybko! Ja się nie będę tłumaczył. Tyle razy pisałem w tym temacie aby nie umieszczać tego moda bez zgody twórców na innym uploadzie.

To może z łaski swojej zedytuj swojego wcześniejszego posta!

Ta jasne, ty się będziesz tłumaczył! Rosjanie prosili mnie abym był przedstawicielem ich moda w Polsce, bo nie mają kogo innego, myślisz że będziesz się tłumaczył? Ehhh, jak do co niekórych nie dociera co się do nich mówi, a ja miałem dziś umieścić moda na szybszej stronce, właśnie pisałem posta do autora moda, ale skoro chcesz się tłumczyć, to pisz do autora teraz i nie czekaj aż oni pierwsi napiszą. Aha i napisz do nich w języku Rosyjskim,a nie Polskim jako wyraz szacunku.

Edit: mimo wszystko masz napisać do autora moda info że umieściłeś moda na Polsiej stronce, ja się dowiem czy pisałeś, nie martw się.
    « Ostatnia zmiana: Października 08, 2009, 19:48:26 wysłana przez Balian »

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #513 dnia: Października 08, 2009, 19:35:14 »
    To ja się będę tłumaczył -.-

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #514 dnia: Października 08, 2009, 19:40:45 »
    Wydaje mi się że on nie złamał żadnych praw autorskich ponieważ twórcy moda nigdzie ich nie rejestrowali. A żeby się domagać takich praw autorskich musieli by mieć najpierw bezpośrednie zezwolenie od twórców m&b na tworzenie moda na silniku gry.

Praw autorskich to będą mogli się domagać na przykład twórcy dodatku ogniem i mieczem  gdyby ich odpłatny dodatek tworzony na prawach autorskich we współpracy z taleworsds został gdzieś zuploadowany i opublikowany zostałby link z którego można by pobrać dodatek.

Offline rad1994

• Użytkownik
    « Odpowiedź #515 dnia: Października 08, 2009, 19:44:49 »
    Wielkie dzieki i sorry za kłopot...

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #516 dnia: Października 08, 2009, 19:51:05 »
    Wydaje mi się że on nie złamał żadnych praw autorskich ponieważ twórcy moda nigdzie ich nie rejestrowali. A żeby się domagać takich praw autorskich musieli by mieć najpierw bezpośrednie zezwolenie od twórców m&b na tworzenie moda na silniku gry.

Praw autorskich to będą mogli się domagać na przykład twórcy dodatku ogniem i mieczem  gdyby ich odpłatny dodatek tworzony na prawach autorskich we współpracy z taleworsds został gdzieś zuploadowany i opublikowany zostałby link z którego można by pobrać dodatek.
    Mylisz się, ponieważ rozpowszechnianie przez kogoś pracy bez zgody autora, a to jest łamanie praw autorskich. Co do produkcji modów. Jeśli developerzy gry udostępniają odpowiednie narzędzia do tworzenia modów oraz autorzy tychże modów robią to nie odpłatnie to nie muszą uzyskiwać żadnych pozwoleń. Co innego jeśli autor takiego moda chciałby wprowadzić go na rynek, tak było np. z modem "Kingmaker" do NWN i to właśnie za zgodą autorów gry (tak prawdę mówiąc to oni to zaproponowali xD) autorzy tej modyfikacji mogli czerpać zyski ze sprzedaży produktu oraz jak się okazało dwóch z nich znalazło później w BioWare pracę...

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #517 dnia: Października 08, 2009, 20:52:56 »
    Tak jak powiedziałem "wydaje mi się" ale wiesz proud jak to bywa ktoś może na przykład napisać wiersz nie opublikować go. Inna osoba dostanie maszynopis i go opublikuje jako swój i nikt jej nie udowodni że złamała prawa autorskie

Offline Scoot

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #518 dnia: Października 08, 2009, 20:58:17 »
    Nawet, gdy nie jest to złamanie praw autorskich to elementarne zasady przyzwoitości wymagają spytania się o to autorów moda.

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #519 dnia: Października 08, 2009, 21:15:42 »
    Nie jestem przyzwoity, pasuje ?

Zakończ spam, bo dostaniesz 2 Ostrzeżenie.
    « Ostatnia zmiana: Października 08, 2009, 21:31:52 wysłana przez Alkhadias »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #520 dnia: Października 08, 2009, 21:59:23 »
    No to pograłem trochę i mogę powiedzieć że jest coraz lepiej ale...
    No właśnie, oblężenia obozów ordy dalej są skopane. Jak oblegałem ordę Jadysyn (chyba tak ale mogłem pomylić nazwę) to wywaliło mnie i całą moją armię poza obszar walki. I przeciwnik też był poza obszarem... Co to za frajda stać naprzeciwko siebie i strzelać... Amunicja się prędzej czy później kończy a wrogów przybywa... Przy ordzie Epikul (znowu nie jestem pewny nazwy) tego błędu nie było.
    Czartolimska Ciecz dalej nie zmieniona, przynajmniej ja nie zauważyłem żadnych zmian. Mury tej twierdzy są za wysokie i jednostki nie chcą wchodzić po tak stromej kładce.
    No i to nieszczęsne morale... Za szybko przeciwnik ucieka. Nie da się jakoś zmienić parametrów odpowiedzialnych za strach?

Pochwalić autorów trzeba za Moskwę, a właściwie Kreml. Co prawda nie skończona jeszcze ale widać że będzie to efektowna warownia.

Ogólnie jest coraz lepiej ale jak to z betami bywa i ta nie ustrzegła się pewnych niedociągnięć.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Asalut

• Użytkownik
    « Odpowiedź #521 dnia: Października 08, 2009, 22:03:44 »
    A ja mam pytanie a propo mapy. Gdyż mam nazwy miast z nativa, tak samo postaci. Mapa jest inna co prawda. zarówno z spolszczeniem i bez (mowie o tym co jest dostepne tu na 1 stronie) Tylko ja tak mam czy to normalne? Bo czytam że maja być historyczne nazwy, władcy itp a tu nic takiego.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #522 dnia: Października 08, 2009, 22:17:35 »
    A masz spolszczoną grę? Czy nativa masz po polsku?
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #523 dnia: Października 08, 2009, 22:38:38 »
    Hmmm a czemu tymi granatami mozna rzucac na odleglosc z 200m i przy rzucaniu jest odglos jak by strzalu z armaty?

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #524 dnia: Października 08, 2009, 22:42:35 »
    Oj, ale masz problem. Wystarczyło pomyśleć to byś odgadł po 4 godzinach myślenia że to niedopracowany projekt granatu? Zauważyłeś że granatu nie da się kupić i żadna jednostka go nie obsługuje? Masz go w ekwipunku tylko bo autorzy dodali go dla przetestowania go przez gracza.