Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy podoba Ci się mod?

Bardzo mi się podoba.
    123 (31.3%)
    Całkiem fajny mod
    74 (18.8%)
    Sporo bugów, ale gra się przyjemnie.
    82 (20.9%)
    Jest taki sobie.
    27 (6.9%)
    Nie podoba mi się.
    22 (5.6%)
    Nie grałem więc nie oceniam.
    65 (16.5%)

Głosów w sumie: 392

Autor Wątek: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.  (Przeczytany 285071 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.
    « Odpowiedź #495 dnia: Października 07, 2009, 19:08:57 »
    Petters39 ,a gówno to nas obchodzi i nie zaśmiecaj forum takimi gów*nami....

Ściągnąłem sobie tego moda i mam taki błąd że jak wchodze do sklepu to mi wyskakuje takie coś
    (click to show/hide)

I ogólnie jak to mi wyskakiwało za każdym razem jak wchodziłem do sklepu karczmy itp. no i w końcu wyłączyłem grę....

Trochę kultury bo to twoja wypowiedź tak na prawdę jest "gówno" warta przez takie właśnie komentarze Balian jest zmuszony zamykać temat.

Balian sorry za ten spam ale musiałem upomnieć bo strasznie drażnią mnie takie niedojrzałe i dziecinne odpowiedzi osób które tylko dbają o to żeby wrzucić tu swoje 5 groszy.

Co do twojej wypowiedzi widzę że w tej nowej becie poprawili parę rzeczy które mnie strasznie drażniły w 1 becie. Skusiłbym się ale fajnie by było dowiedzieć się (najlepiej od Ciebie) jak dokładnie wygląda sprawa z tymi bugami które osoby wyżej wymieniały a które ponoć w niektórych przypadkach uniemożliwiają grę.

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #496 dnia: Października 07, 2009, 19:34:47 »
    (...)
    - Nowy dzwięk wystrzału, nie ma opuźnionego zapłonu :)
    - Pojawiły się morale
    - Formacji jeszcze nie przestudiowałem.
    (...)

Prawda dźwięk jest lepszy niż poprzednio i nie opóźniony :D
    Morale też są fajne ale moim zdaniem za szybko uciekają wrogowie :/ Mam już 20 strzelców i po ich jednej salwie już wieją
    A... Formacji to chyba nie ma bo nie widziałem ani przy szturmie ani w camp nie ma zakładki formations , może później poprawią....
    Jest parę nowych itemków ale "Pistol a" nadal nie działa zachowuje się jak ozdóbka niemożna go nawet wziąć do ręki....

I jest nowa jednostka w RON czyli dragoni zamiast Rajtarów :D

EDIT:No być może że AI ma już formacje ale gracz nie może sobie wybrać formacji w jakiej jego woje ma iść
    « Ostatnia zmiana: Października 08, 2009, 15:40:03 wysłana przez matizz »
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #497 dnia: Października 07, 2009, 20:29:49 »
    Zgadza się, a poza tym  ci dragoni zajeb*ście się prezentują! Właśnie dołączyłem do polaków i zajęliśmy na kampanii wojennej Czernihów, a właśnie kampania się skończyła i wszyscy wrócili do domków, tylko ja zostałem w Czerniihowie z 30 dragonami + wojska lorda który otrzymał zamek, łącznie z 90 chłopa. I nagle kampania wojenna rusków, jakieś 800 osób, z 12 lordów to minimum. I wiecie co mnie uratowało? Armaty i granaty, po prostu rewelacja! Granaty są zabójcze i bardzo realistyczne, chodzi mi o straty w ludziach wroga.

PS: Lordowie mają ubrania, każdy polski "Pan" ma ubranie zarówno na mapie kampanii, jak i w zamku, ładny strój szlachcica. A z tymiformacjami, zauważyłem że husaria jeździła w trakcie bitwy za Zygmuntem III Wazą w formacji klinu, czyli trójkąta. FOrmacje chyba są z tego co widziałem. Jak na razie szukam bugów, ale teraz trochę trudno je wyłapać :)

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #498 dnia: Października 07, 2009, 21:06:42 »
    Tylko gdzie są te granaty?

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #499 dnia: Października 07, 2009, 21:07:27 »
    Kurde ! A mi się jeszcze ściąga 32 minuty ;/ Co mam zrobić, ja pierwsza beta jest zryta, a w inne mody nie moge grać ?

Offline MaszoT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #500 dnia: Października 07, 2009, 21:07:46 »
    już sprawdzam :D  .. skoro Rosjanie stworzyli morale to niech zrobią specjalną jednostkę .... która można rekrutować tylko w swoim zamku lub mieście takiego kolesia z chorągwią .. który zwiększa morale ;d ....
    (click to show/hide)
    "Vide Cull Fide"

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #501 dnia: Października 07, 2009, 21:12:32 »
    Popieram taki chorąży byłby jak najbardziej na miejscu

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #502 dnia: Października 07, 2009, 21:14:53 »
    Także popieram, ale to dopiero w wersji po finalnej.

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #503 dnia: Października 08, 2009, 07:45:19 »
    Również jestem za. NA co Ci moderzy wrzucają te mody max. prędkość 50 kb/s. Fajnie czas ściągania 1 godz. :/ . Ale i tak pogram ;)
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Mściwoj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #504 dnia: Października 08, 2009, 08:18:01 »
    Śledzę ten temat od początku, chciałem czekać na ful wersję ale  entuzjazm Baliana i kilku innych graczy przekonał mnie żeby spróbować. Jasne to jest beta i nie możemy się niczego czepiać ale już teraz gra się świetnie. Heh ja miałem granat ale go nie wypróbowałem:) Spodobał mi się smaczek, jeżeli zabijany jest wierzchowiec wroga a ten ma w zasięgu innego to na niego wsiada (kozacy) nigdy wcześniej tego nie widziałem (może było w jakimś modzie ale nie zauważyłem takich akcji), oczywiście jeden cwaniak ukradł mojego rumaka, zaraz dostał kulę w plecy:)
    W tłumaczeniu zauważyłem jeden błąd (wiem, że dopiero to wszystko poprawiasz) można nająć - "najemny kusznik" a powinien być "najemny strzelec" czy "najemny muszkieter-arkebuzer", pozostałe są bardzo widoczne więc pewnie sam je już zauważyłeś.
    Ja mogę ustawiać wojsko w formacje, podobnie jak wróg. Nie wiem czemu niektórym to nie działa...
    Grudzień niedaleko a Balianowi wielkie brawa za tłumaczenie i udzielanie się w tym modzie - pokazałeś, że można działać nie znając się np. na robieniu modeli.

Offline Scoot

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #505 dnia: Października 08, 2009, 10:31:07 »
    Dobrze, że działają zapisy gry z poprzedniej bety.
    Cieszy też, że wprowadzono zróżnicowane ceny jeńców u handlarza.
    Niestety w tej wersji nie można swojemu „bohaterowi” (np. Jeremius) w menu obozu przydzielić wojska. Przeniosłem zapisy z poprzedniej bety i teraz nie mogę przyłączyć go ponownie do oddziału.

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #506 dnia: Października 08, 2009, 14:46:23 »
    W weekend wydam już to całe spolszczenie. Z tymi potknięcimi przy tłumaczeniu najemników, no wiesz, nie widziałem na oczy gry, więc nie wiedziałem że jednostki będą inne, a potem było z późno by to zmienić bo plik został już wstawiony do internetu.
    Dziękuję Mściwój :) A ty pokazałeś że nie trzeba wcale spamować by dodać swoje 2 grosze.

Ach, jak ci dragoni są zajebiaszczy. Tylko bezużyteczni przy szturmach, zanim wejdziesz w ogóle na mury to stracisz większość ludzi.
    A tak pozatym to nie w modzie jednostki obsługującej granaty.

Mściwój, widziałem podobną akcję. Grałem Kozakami przeciwko Polsce, wróg miał z 15 dragonów, ja 20 starszyzny. Jadę na ich, jadę, a oni stoją w miejscu tylko się zgrupowali trochę i co widzę? Zsiedli z koniów, ustali obok ich i zaczęli w nas naparzać i straciłem 7 ludzi zanim dojechałem. Fajnie to wyglądało, poczytałem to jakiby chcieli zwiększyć celność, bo z konia jest gorsza.
    « Ostatnia zmiana: Października 08, 2009, 17:19:10 wysłana przez Balian »

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #507 dnia: Października 08, 2009, 14:51:13 »
    Świetna beta ! O wiele mniej bugów, a moi kozacy jeszcze lepiej wymiatają :D Granaty są cudowne ! Po prostu kolejna beta spełniła moje oczekiwania :D

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #508 dnia: Października 08, 2009, 17:22:10 »
    Już zasysam;d

Będą jeszcze wychodzić jakieś bety?

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #509 dnia: Października 08, 2009, 17:55:11 »
    Raczej nie, ponieważ ta beta ma napis 0.9 czyli najpewniej 1.0 to będzie full ver.