Pograłem i wyłapałem trochę błędów, większość tych błędów i niedogodności już koledzy opisali. Postaram się nie powtarzać.
1. Odziały wojska „wieszają” się na mostach i rzekach (jako że to beta to się nie czepiam).
2. Odnoszę wrażenie, że coś źle zostało wpisane w plikach odpowiadających za długości broni. Kopia husarska (dotyczy to również szabli) wydaje się jakby dłuższa niż pokazuje to model i tekstura. Z tego powodu bardzo ciężko jest nią cokolwiek trafić, zasięg szabli też wydaje mi się większy niż wskazywałby model.
3. W niektórych zamkach pomylone są drzwi, np. wyjście z komnaty lorda prowadzi nie na dziedziniec, ale do lochu. W zamkach są opisane wejścia „na arenę”, które prowadzą albo poza mury albo nie jednokrotnie w „kosmos”. W menu zamku brak opcji (skrótu) wejście do komnat pana.
4. Dotyczy tłumaczenia. Dziękuje Balianowi za nie, bo wykonał kawał dobrej roboty. Jednak jak to z tłumaczeniem lub kobietą może być albo piękne albo wierne. Rosjanie maja chyba jakiś uraz psychiczny na tle „Polskich Panów”, oni w większości nie rozumieją zwrotu „pan”. Może zręczniej w tłumaczeniu polskich postaci było by użycie przed nazwiskiem:
- Tytułów szlachecki np. Książe, Hrabia.
- Tułów piastowanych urzędów np. wojewoda, starosta, kasztelan, stolnik, podkomorzy, cześnik itp.
- Godności wojskowych np. hetman, hetman polny, pułkownik, chorąży.
Teraz może tak na szybko, co mnie denerwuje.
Pierwsze – Armaty. Te armaty to jakieś „kolumbryny” oblężnicze a nie działa polowe, które w większości dość sprawie i szybko przemieszczały się za wojskiem w terenie. Armaty te powinny być mniejszego kalibru (wagi pocisku) i powinny strzelać kartaczami a siła ognia takiej armaty powinna w zależności od typu równać się sile ognia od 5 do 15 muszkietów.
Drugie – Husaria. Jako elitarna jednostka nie powinna być dostępna ze ścieżki rozwoju, ale tak jak np. PoP najęcie husarza powinno być bardzo kosztowne i ewentualnie powiązane z honorem lub skilem gracza. W związku z powyższym podstawą jazdy dostępnej dla gracza powinna być jazda lekka (dragoni, kozacy, itp.), co powoduje, że powinno być więcej ubrań i lekkich zbroi (półpancerze, napierśniki) oraz uzbrojenia dla jazdy.
Trzecie – Dźwięki. Było o tym, więc tylko nawiążę, Strzał oddany na drugim końcu mapy brzmi jak ktoś strzeliłby mi przy uchu. Jestem już prawie głuchy.
Czwarte – Ktoś już pisał. Grając w „trzeciej osobie” skrzydła husarza zasłaniają widok. Może jest możliwość, aby z tego widoku skrzydła były niewidoczne?
To na razie chyba na tyle.
Pozdrawiam Scoot