Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria The Elder Scrolls  (Przeczytany 182599 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    Odp: Seria The Elder Scrolls
    « Odpowiedź #1020 dnia: Sierpnia 23, 2013, 08:20:27 »
    Zauważ może, że porównujesz sytuację, gdzie masz z góry określonych bohaterów, którzy mogą mieć rozpisane dokładnie wszystkie kwestie dailogowe, zachowania, charakter, a wszystko dodatkowo spaja voice acting z czymś zupełnie odmiennym. Tutaj bohatera określasz tylko i wyłącznie ty, sam grające decydujesz o jego charakterze, czy zachowaniach. Dodatkowo nie może być mowy o ścieżce dialogowej, ponieważ bohatera określasz sam - nie jakiś programista w Kanadzie, czy innym kraju trzeciego świata. Skryrima (ogólnie TES'y) prędzej można porównać w tym względzie z takim NVN, czy innymi produkcjami gdzie bohatera kreujesz samodzielnie i musisz w niego się wczuć. Proste.
    Jak najbardziej się zgadzam, Bezimienny czy Geralt mają przewagę taką, że jak powiedziałeś mają z góry ustaloną rasę, charakter i głos. W Skyrimie nasze postacie są bezpłciowe ( szare ) z powodu uniwersalności. Kwestie bohatera są drętwe i to mnie zawsze bolało, ponieważ dużą uwagę zwracam na dialogi. Chyba najlepsze są w Planescape Torment, Wiedźminie 1 i czasami w Gothicu.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #1021 dnia: Sierpnia 23, 2013, 08:38:23 »
    Dlatego też nagrywane dialogi ograniczają nie tylko ilość dialogu, ale też jego jakość. Kto ma wyobraźnie i tak dopasuje sobie ton mowy do danej postaci tak naprawdę, jeżeli tego VO nie ma w ogóle. Co jak co, ale głównym powodem nie dopracowania w kwestii misji i każdego dialogu w skyrimie jest to, że

A) radiant story, może to być jedna z kilku lokacji.
    B) Nagrywany cały voice acting.

Biorąc pod uwagę różne gry VO nie jest potrzebne w każdym dialogu jak to próbuje serwować TES, bo widać, że inspiruje się Gothiciem  w tej warstwie i słabo mu wychodzi.

Spójrzmy na Stalkera np, tam nie ma całego Voice Actingu, poszczególne kwestie w wersji polskiej okraszone lektorem [sweet], a dialogi są o wiele bardziej rozbudowane niżeli w skyrimie, mowa tutaj o dialogach postaci niezależnych, lecz i nasz protagonista ma tam więcej opcji do wyboru niż w TES'ie. Cholera, nawet ostatnie Fallouty wypadają 55 razy lepiej niż Skyrim w tej kwestii.

Offline MOHAWK_Marchewa

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #1022 dnia: Września 28, 2013, 17:19:48 »

Pomożecie proszę? Baaaaaardzo potrzebuję spolszczenia, bo na każdej polskiej stronie o TES wszystkie nazwy są po polsku, a tłumaczenie mało daje. Poza tym, cała rozgrywka stała by się wiele prostsza. Pozdro
    PS. Sory jeśli będą jakieś błędy w orto, ale pisze na tablecie i wiecie, on nie zaznacza błędów... aczkolwiek uważam, że nie będzie ich dużo,  bo z ortografią problemów nigdy nie miałem... :D

EDIT:  widzę, że link nie działa, chyba ktoś temat usunął (wtf?!) Więc pytanko o polski dubbing i polskie napisy i jak je wgrać na PS3? I wgle czy takie coś istnieje?
    Cytat: Batmacik
    Ku*wa, jak można zabierać mi fragi z łuku? Cygany zasrane.

Cytat: Sir Luca
    widzę, że niektórzy już dawno bana nie mięli...
    Ahhh ta ortografia...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1023 dnia: Września 28, 2013, 20:13:44 »
    Na konsoli? No coś ty.
    Polecam słownik. A skoro masz tablet z netem to w ogóle nie widzę problemów, nie dość że jest tryliard słowników, to jeszcze google translate.

Offline MOHAWK_Marchewa

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #1024 dnia: Września 28, 2013, 22:43:58 »
    Wiesz co HUtH, myślę, że na konsoli raczej nic się nie zmieni w kwestii tłumaczenia, ale problemem będzie z wgraniem tego... aczkolwiek pewnie jakoś da się tam dostać, no chyba, że twórcy są tak pazerni, by specjalnie wykupować u nich zamówienia na wgranie takich plików... :P
    Cytat: Batmacik
    Ku*wa, jak można zabierać mi fragi z łuku? Cygany zasrane.

Cytat: Sir Luca
    widzę, że niektórzy już dawno bana nie mięli...
    Ahhh ta ortografia...

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1025 dnia: Października 11, 2013, 02:55:43 »
    Jako że znowu powróciłem do Skyrim i jako że znowu poszukiwałem materiałów,natrafiłem na ów filmik:
    http://www.youtube.com/watch?v=3LZhsstWPe8
    Oskara to to nie dostanie ale,jak ktoś się uprze to i się pośmieje.
    A tu,jeśli chodzi o skradanie:
    http://www.youtube.com/watch?v=R30HfAFt8ao&list=RD023LZhsstWPe8
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Elektro ziom

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1026 dnia: Marca 18, 2014, 16:40:33 »
    Skyrima przeszedłem 3 razy, ale zaczynałem grę chyba wszystkimi rasami oprócz Altmerów, których nie lubię. Najbardziej spodobała mi się gra wojownikiem z ciężkim pancerzem, bronią jednoręczną i łukiem oraz złodziejem - zabójcą (wątek Gildi Złodziei i Mrocznego Bractwa jest świetny). Gra jest bardzo fajna, otwarty świat mnóstwo zadań nawet główny wątek nie był taki zły jak to niektórzy opisują.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1027 dnia: Sierpnia 25, 2014, 07:53:56 »
    Tak, wiem, że odkop blablabla, ale jakiś czas temu wróciłem sobie do 2 pierwszych części TESa. Przeszedłem je, a dzisiaj wracam z wakacji, i tu moje pytanie: czy polecacie jakieś dobre mody do Areny i Daggerfalla?

Offline Torguan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • I'am the Emperor's will made manifest.
    « Odpowiedź #1028 dnia: Sierpnia 29, 2014, 21:40:40 »
    Jedna rzecz jest ohydna w Oblivionie - cukierkowa grafika. Zupełnie mnie zniechęciła do gry.

Grafika jest jaka jest ale ja do niej podchodzę  z przymrórzeniem oka. Twarze w Oblivionie nie są za piękne zresztą Skyrim też ma ten problem dopiero mody coś dają. Ale potem możesz robić takie cuda.

(click to show/hide)

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #1029 dnia: Sierpnia 29, 2014, 21:45:14 »
    Oblivion ogólnie jest fajną grą, a od niedawna zaczałem pobierać mody do niego i teraz jest ekstra :D Wszystko, nowe lokacje, misje, przedmioty, konie, grafika można ulepszyć sobie co czyni produkt bardzo żywotny i grywalny nawet po przejściu.

Offline Torguan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1030 dnia: Sierpnia 29, 2014, 21:53:06 »
    Ja gram w Obliviona do dzisiaj ;) nawet na przecenie kupiłem sobie na steam. Dodam iż nigdy nie miałem żadnych modów. A jakie polecasz i z jakich korzystasz?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1031 dnia: Sierpnia 29, 2014, 21:54:46 »
    Farciarze z was z tymi modami :( Ja mam wersję na PS3 i za cholerę nie mogę żadnego na moją platformę znaleźć tylko na głupie pecety są :(

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #1032 dnia: Sierpnia 29, 2014, 22:02:33 »
    Tak z tych co pamiętam:
    - Zira Horse Compilation Modpack - wprowadza mnóstwo nowych koni oraz zmienia legionowe, teraz naprawdę wyglądają na silne rumaki bojowe :)
    - CM Partners - można werbować towarzyszy, choć ja raczej go wykorzystuję by było żywiej na świecie.
    - Capes and cloaks - peleryny :)
    - Playable palace guards and dremora armor - nazwa mówi sama za siebie, jakże się kiedyś poirytowałem gdy nadarzyła się okazja do zdobycia wymarzonej zbroi straży pałacowej a tu co? Figa :) Toteż sobie moda na to pobrałem bez zastanowienia.
    - Polygone Overhaul - przyspiesza Obliviona, jakoś specjalnie mocnego kompa nie mam to mi się przydaje, efekty widoczne gołym okiem bez pogorszenia grafiki.
    - jakiś na lepsze tekstury twarzy ale nazwy zapomniałem.

Na razie to tyle bo póki co rozpocząłem przygode z modami, ale polecam rozejrzeć się na Nexusa, pełno modów - dla każdego coś dobrego :D

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #1033 dnia: Sierpnia 29, 2014, 22:03:49 »
    Farciarze z was z tymi modami :( Ja mam wersję na PS3 i za cholerę nie mogę żadnego na moją platformę znaleźć tylko na głupie pecety są :(
    Cóż moge powiedzieć...
    (click to show/hide)

Offline Torguan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1034 dnia: Sierpnia 29, 2014, 22:05:52 »
    Na peleryny i na towarzyszy sobie pobiorę. A na zbroje pałacową było kilka komend w konsoli ;) Jest filmik na yt o tym: https://www.youtube.com/watch?v=MoXCPyG_HHg