Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria The Elder Scrolls  (Przeczytany 182613 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Seria The Elder Scrolls
    « Odpowiedź #750 dnia: Maja 23, 2012, 19:20:09 »
    Nie. Sam zrobiłem 490-coś, a nie miałem alchemii na max.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #751 dnia: Maja 24, 2012, 01:05:59 »
    Własnie dlatego gra wojownikiem jest taka nudna. Nie trzeba władać dobrze bronią, wystarczy mieć dobrze opanowane te produkcyjne perki. Mag ma trudniej, bo tylko szaty mogą mieć bonusy do magii, a nie można jej wykuć więc o niesamowitym bonusie do obrony mozna zapomnieć.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    « Odpowiedź #752 dnia: Maja 24, 2012, 01:10:22 »
    No tak, ale można dodać efekty typu: regeneracja magii, obniżony koszt czarów, itp. Wtedy już obrona nie jest potrzebna

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #753 dnia: Maja 24, 2012, 08:16:12 »
    Własnie dlatego gra wojownikiem jest taka nudna. Nie trzeba władać dobrze bronią, wystarczy mieć dobrze opanowane te produkcyjne perki. Mag ma trudniej, bo tylko szaty mogą mieć bonusy do magii, a nie można jej wykuć więc o niesamowitym bonusie do obrony mozna zapomnieć.

o jakim poziomie trudności prawisz?

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #754 dnia: Maja 24, 2012, 12:42:16 »
    Magiem gram na tym najtrudniejszym, wojownik mi się znudził dość szybko.

A regeneracja many niewiele ci da jak się na ciebie rzuci kilku typków z różnych stron :) Choć największą zmorą są łucznicy, na tym poziomie ginie się często od jednej strzały, tak samo jak ktoś podejdzie odpowiednio blisko to oglądamy tylko kombosa, w którym tracimy głowę...

Na szczęście dwa atronachy skutecznie potrafią zatrzymać każdą rozpędzoną górę mięcha, a łuczników sam zasypuję zaklęciami i robię uniki, inaczej się po prostu nie da.

Offline tomaszproblem

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #755 dnia: Maja 24, 2012, 13:36:40 »
    Ciekawe jest połączenie wojownika z magiem . Facet zakuty w żelazo strzelający z błyskawic? Czemu nie . Nie sprawia to zbyt dużej trudności , a satysfakcja jest ogromna

Offline Teblar

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #756 dnia: Maja 24, 2012, 14:46:36 »
    Ciekawe jest połączenie wojownika z magiem . Facet zakuty w żelazo strzelający z błyskawic? Czemu nie . Nie sprawia to zbyt dużej trudności , a satysfakcja jest ogromna

Satysfakcja właśnie jest zerowa, bo nie musisz się trudzić, żeby kogoś rozkwasić
      Mistrzostwa Świata 2012 Europejska Liga (ENL) 2012 Puchar Polski 2012 Puchar Polski 2013

Offline Inkaska

• Użytkownik
    « Odpowiedź #757 dnia: Maja 24, 2012, 16:45:21 »
    Skradaczem się gra dość trudno, a satysfakcja z zabijania z ukrycia jest świetna.

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #758 dnia: Maja 24, 2012, 23:38:28 »
    To fakt, aczkolwiek... mi system walki na krótki dystans w całej serii TES się nie podoba. Po prostu. Wygląda to kiepsko zarówno z pierwszej osoby jak i zza pleców. Dlatego gram magie, bo zaklęcia są naprawde świetne. Szkoda, że tak ich mało. Morrowind jest pod tym względem znacznie lepszy. A teleportacje do wybranego miejsca się miało tylko jedną. Szybka podróż zabija cały klimat, co z tego, że ten świat żyje, że można spotkać złodziei, karawany, szlachtę, bawiących się hulaków czy transport więźniów politycznych. Nikomu się nie chce używać nawet nowego w serii wierzchowca.

IMHO - dajcie Morrowindowi grafikę Skyrim, dorzućcie kilka fajnych zastosowań (lepiej zrobiona alchemia, u jednego alchemika wreszcie mozna zrobić sobie duży zapas ziół i mikstur), dorzućcie punkty rozdawane co awans (ale zostawcie też rozdawanie statystyk ;p) a powstanie naprawdę świetna gra.

A połączeniem maga z wojownikiem jest mag bojowy. Cięzki pancerz chroni go przed obrażeniami, pierścień, naszyjnik i jakiś diadem dodają umiejętności magicznych, a jak many zabraknie to można przywalić kijem z jakimś fajnym dodatkiem magicznym. Nie dla mnie, za prosto.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #759 dnia: Maja 24, 2012, 23:41:05 »
    Nikomu się nie chce używać nawet nowego w serii wierzchowca.

"Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Lutter

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #760 dnia: Maja 25, 2012, 00:09:07 »
    Wierzchowce były już w Oblivionie.
    A jeśli chcecie ciekawą informację, w patchu 1.6 ma się pojawić walka konna. Zarówno za pomocą broni białej, jak i dystansowej.
    Po wyczytaniu opisów bety patcha 1.6 jednak nie ma opcji czarowania ani używania kosturów magicznych z grzbietu konia [i raczej mało prawdopodobne, aby zostało to wprowadzone w oficjalnym patchu].
    Oprócz tego zostanie wprowadzona kolejna optymalizacja gry, naprawienie kilkunastu bugów i sporadycznych błędów gry.

A, właśnie. Jeśli ktoś narzeka na prędkość koni [bo rozumiem, że to są konie górskie, ale mimo to jak dla mnie i tak są zbyt wolne] może ściągnąć ze steam workshop mod poprawiający prędkość koni, z resztą na nexusie pewnie też coś się znajdzie. 
    « Ostatnia zmiana: Maja 25, 2012, 00:20:10 wysłana przez Lutter »

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #761 dnia: Maja 25, 2012, 08:51:35 »
    Ja kupiłem konia raz. Wkurzyło mnie, że koń walczy razem ze mną WTF? Skoczyłem z jakiejś wierzy chcąc sprawdzić czy koń padnie... padł i więcej ta opcja mnie nie interesuje.

Pomóżcie z żoną. Mam amulet ząłożony i żadnych opcji dialogowych o żeniaczce. Co jeszcze trzeba zrobić?

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #762 dnia: Maja 25, 2012, 10:07:20 »
    Nie każda postać może być twoją żoną Crims
    (click to show/hide)

Offline Inkaska

• Użytkownik
    « Odpowiedź #763 dnia: Maja 25, 2012, 18:37:08 »
    Jeśli wybranka daje Ci jakieś zadania, to wykonaj je.
    Ze mną chciał się ożenić (wyjść za mąż? lol) kowal z Pękniny. Ale ożeniłem się z siostrą kupca z Rzecznej Puszczy.

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #764 dnia: Maja 27, 2012, 10:30:52 »
    heheh to związki partnerskie też są możliwe ? :)