Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria The Elder Scrolls  (Przeczytany 182913 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Seria The Elder Scrolls
    « Odpowiedź #735 dnia: Maja 18, 2012, 10:03:22 »
    To jest wątek ogólny o serji TES, więc pisz o jaką grę Ci chodzi. Ale podejrzewam, że o Skyrima.
    Ciekawe przedmioty można zdobyć w misjach od bóstw w ich kapliczkach (Łabadżak, kolczuga Boetiah).

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #736 dnia: Maja 18, 2012, 12:43:23 »
    Tak, Skyrima cały czas katuję. Łabadżaka, także mam, ale to raczej dla maga niż wojownika.
    Kolczuga - jakie ma bonusy?
    Może jakiś fajny miecz/tarczę/rękawice?

Offline Teblar

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #737 dnia: Maja 18, 2012, 16:13:38 »
    Ebonową kolczugę, łobadżaka, jakąś orkową buławę z bodajże wysysaniem życia albo napełnianiem klejnotów duszy (w opuszczonym domu w markarcie), brzytwę Marcośtam, która ma niewielką szansę na natychmiastowe zabicie przeciwnika, tralala, poczytaj o questach dla daedr jak chcesz więcej ;)
      Mistrzostwa Świata 2012 Europejska Liga (ENL) 2012 Puchar Polski 2012 Puchar Polski 2013

Offline Dawidous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #738 dnia: Maja 19, 2012, 17:34:43 »
    A ja powrócę jeszcze do obliviona. Ile to już błędów miałem z misją "lekarstwo na wampiryzm" (chyba z 7 ale udało się rozwiązać), która jest jedną z ostatnich aby ukończyć grę (wątek główny, zadania miastowe, gildie, dadery). Mam taki kłopot że gdy wiedźma da mi te dwie mikstury na uleczenie i każe iść do służki w zamku Skingradzi (Lin- Marz- nie pamiętam imienia), to mogę jej tylko powiedzieć "Jeszcze nie mam mikstury", nie mam tej drugiej opcji. (nie mam zapisu sprzed misji)
    Grę przechodziłem ogólnie 5 razy i nigdy z tą misją nie miałem kłopotów. Szukam od miesiąca po internecie i nic o tym nie piszę. Proszę o szybkie rozwiązanie.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    « Odpowiedź #739 dnia: Maja 19, 2012, 21:35:31 »
    @Crims
    Kolczuga pozwala "okryć się cieniem". Czyli mówiąc prościej otacza Cię czarna mgiełka. Fajnie to wygląda. Dawno nie grałem i nie pamiętam, ale wydaje mi się, że ta mgiełka zadawała też niewielkie obrażenia

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #740 dnia: Maja 20, 2012, 07:00:10 »
    Walić Lin Marz - pożyw się na kimś lub zrób cokolwiek innego aby wrócić do najwcześniejszego stadium choroby i wylecz się w kapliczce talosa w białej grani.

Offline Teblar

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #741 dnia: Maja 20, 2012, 08:16:00 »
    Walić Lin Marz - pożyw się na kimś lub zrób cokolwiek innego aby wrócić do najwcześniejszego stadium choroby i wylecz się w kapliczce talosa w białej grani.

To w Oblivionie jest Biała grań?
      Mistrzostwa Świata 2012 Europejska Liga (ENL) 2012 Puchar Polski 2012 Puchar Polski 2013

Offline Dawidous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #742 dnia: Maja 20, 2012, 15:04:18 »
    Pięć miesięcy grania wampirem nudzi... możecie dawać kody, mody, byle co ale chcę to zadanie skończyć [i grabić hrabiego z jego septimów]
    Mam jeszcze jeden błąd ale to mi nie przeszkadza, po przemienieniu tego Hirołsa (znów imion nie pamiętam) w smoka i po całym tym cyrku budynek świątyni jest z 2 metry nad ziemią, a przed bramami ziemia także spada 3 metry(można wyjść za mapę) i czasami ciężko doskoczyć do drzwi.

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #743 dnia: Maja 22, 2012, 10:41:21 »
    A ja im dłużej gram tym coraz więcej "minusów" widzę w Skyrim-ie.

Mapa na pierwszy rzut oka wydaje się ogromna, ale po kilku wedrówkach okazuje się, że jest ciasno. Wszędzie dotrzemy w kilka chwil z buta... Miasta są małe. Nie widzę konsekwęcji moich poczynań... Strasznie została uproszczona fabuła - wszystko sprowadza się do dotarcia do "strzałki".

Kogo z Białej Grani warto poślubić? Szukam wybranki, ale której kobiety nie zaczepię to nie ma zadnych opcji dialogowych związanych z "żeniaczką". Amulet mam założony.

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #744 dnia: Maja 22, 2012, 13:42:24 »
    Porób questy to się co najmniej u jednej odblokuje. Teoretycznie można też hajtnąć naszą bodyguard, ale chyba trzeba coś pomajstrować w plikach gry, bo nawet są nagrane opcje dialogowe itp.

Offline tomaszproblem

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #745 dnia: Maja 22, 2012, 16:30:39 »
    http://www.youtube.com/watch?v=ta-ruo8lIOg

Sposób na każdą postać ( nie wiem czy działa nie testowałem)

W Białej Grani? Aela , tylko musisz mieć porobione questy dla towarzyszy

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #746 dnia: Maja 23, 2012, 01:05:47 »
    No i ta handlarka mięsem czy zieleniną na targu, ta za którą się "pół Białej Grani ugania".

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #747 dnia: Maja 23, 2012, 08:03:31 »
    No właśnie dla niej jakiś quest zrobiłem, ma tam jakąś wzmiankę o ttym uganianiau się za nią, ale ciągle gada o swojej córce (tylko ona się dla niej liczy).

Prawie od początku gry używam miecza z niebiańskiej kuźni i tak się zastanawiam czy jest coś lepszego od tego? Zrobiłem zadanie dla deadry, dała mi miecz zwany "przedświt", ale nie jest on za specjalny. Przy tym jak mi go wręcząła była opcja wyboru zatrzymam ale nie będę sławił twojegoimienia i zatrzymam i będę sławił - miało to wpływ na to jaki miecz się otrzyma? Jaki miecz jest najlepszy? Wykuty własnoręcznie i zaklety własnoręcznie?

Offline Inkaska

• Użytkownik
    « Odpowiedź #748 dnia: Maja 23, 2012, 12:41:44 »
    Zależy to od wielu spraw. Jeśli masz dużo kowalstwa, alchemii i zaklinania, to możesz zrobić miecz, który będzie miał nawet ponad 500 obrażeń. Jednak odradzam to. Gra staje się nudna. Najlepszy zestaw, który możesz wykuć, to Daedryczny zestaw. Jeśli będziesz kuł bez żadnych modyfikatorów do kowalstwa, to obrażenia nie będą zaskakujące. Zależeć one będą od Twoich umiejętności we władaniu bronią. Podobnie jest ze zbrojami.
    Tak więc, żeby wykuć bardzo dobry miecz, będziesz musiał założyć rzeczy z modyfikatorami do kowalstwa (max. 32%) oraz przed ulepszaniem rzeczy wypić miksturę do kowalstwa (max. ~130%). Do tego możesz jeszcze zakląć elementy ubioru na władanie bronią, np. jednoręczną (max. ~47%). Wtedy otrzymasz broń o ogromych obrażeniach.

Offline tomaszproblem

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #749 dnia: Maja 23, 2012, 16:52:42 »
    Zależy to od wielu spraw. Jeśli masz dużo kowalstwa, alchemii i zaklinania, to możesz zrobić miecz, który będzie miał nawet ponad 500 obrażeń

500 dmg? nie przesadzasz aby?