Fakt faktem, jest to wiadomość niepotwierdzona, czytałem wczoraj co nieco o tym. Jedynie ten serwis o tym mówił, w dodatku źrodło anonimowe - nie wiadomo co z tego wyjdzie.
Osobiście nie chciałbym aby stworzono taką grę... Czemu? Myślę, że TES MMO by zabiło cały klimat serii. Zamiast takiej gry jaką był Morrowind mielibyśmy drugą Tibię... Bo jak wiadomo, w każdej grze MMO coś takiego z czasem się dzieje. Nie wyobrażam sobie jak mógłbym grać w grę w Uniewersum TES widząc co chwilę "plis giw mi fri itemz"... Mówię to z doświadczenia. Multiplayer w Two Worlds 2 całkiem dobrze początko funkcjonował, zwykle graliśmy w TDM [wiadomo, gra to typowy H&S nie licząc średniawego singla], ale po paru miesiącach się zaczęło.
TES to przede wszystkim single player, oraz porządne zadania. Owszem, nie wszystkie są rewelacyjne, jednak jest wiele ciekawych, chociażby zadanie od Sama w Skyrimie. Jak sobie przypomnę to całe zamieszanie to od razu mi się śmiać chce. Więcej takich zadań poproszę, chociażby w formie DLC, zamiast gry MMO ;)