Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria The Elder Scrolls  (Przeczytany 182617 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Seria The Elder Scrolls
    « Odpowiedź #420 dnia: Grudnia 03, 2011, 14:47:34 »
    Mam pytanie odnośnie Skyrim.
    Uwaga spory spoiler!
    (click to show/hide)

Offline wolfer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #421 dnia: Grudnia 03, 2011, 16:38:20 »
    Spoiler!!!
    (click to show/hide)

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #422 dnia: Grudnia 03, 2011, 19:00:00 »
    Mam pytanie odnośnie Skyrim.
    Uwaga spory spoiler!
    (click to show/hide)

(click to show/hide)
    Retarded are everywhere

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #423 dnia: Grudnia 03, 2011, 19:27:59 »
    Dzieki za odpowiedz. Juz mam nastepne pytanie:). Jak trenowac przewolywanie? Niby mialo sie nabijac jak walcze przyswana bronia lub summony sie bija. W praktyce to wyglada raczej tak ze dostaje pkt przywolywania tylko gdy na oczach wroga przywolam cos i potem podczas walki nie dostaje nic:/. Od noowa caly czas przywolywac tak zeby kazdy zobaczyl sie raczej nie da bo z mana nie wyrabiam. Sry zaznaki i ew bledy. Z telefonu pisze:)

u

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #424 dnia: Grudnia 03, 2011, 20:37:29 »
    no musisz uzywac przywolania podczas walki ;P dodatkowo mozesz poszukac jakiegos nauczyciela..jezeli nie jestes wilkolakiem to czesto spij w łóżku. Wtedy wzrasta twoja premia do uczenia sie róznych umiejetnosci.

przy wyzszym levelu nie bedziesz az tak tracil many na przywolaniu ;P
    Poprostu podczas walki przywolaj potwora i patrz jak walczy z przeciwnikami, jezeli padnie.. przywolaj nowego. tyle
    Retarded are everywhere

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #425 dnia: Grudnia 03, 2011, 22:51:49 »
    A mi sie wydaje, ze jesli summon klepie sie z wrogiem to przywolanie rosnie. Nie raz nie dwa dostalem wiadomosc o wzroscie umiejetnosci, kiedy radosnie przygladalem sie urzadzanej przez mojego lodowego atramacha sieczce

A wiecie może, jak to jest z drogą złodzieja? Zastanawiało mnie, czy jesli zabije jakiegoś kupca to czy ktoś inny zajmie się jego sklepem? Gdzieś właśnie to wyczytałem, ale jak dla testu zabiłem tego kupczyka (nikt tego nie widzial) to nawet po trzech dniach czekania pod jego sklepem nikt nowy sie nie pojawil, trup za ladą jak leżał tak leży
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 04, 2011, 00:51:27 wysłana przez Mortis »

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #426 dnia: Grudnia 04, 2011, 10:43:54 »
    jest tak ale po troche dluzszym okresie czasu. Podobnie jak z fortami.. wytępisz wszystkich bandytow w forcie to za 30 dni mozesz tam ujrzeć gromowladnych, legion albo znowu bandytów
    Retarded are everywhere

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #427 dnia: Grudnia 04, 2011, 12:06:34 »
    A mi sie wydaje, ze jesli summon klepie sie z wrogiem to przywolanie rosnie. Nie raz nie dwa dostalem wiadomosc o wzroscie umiejetnosci, kiedy radosnie przygladalem sie urzadzanej przez mojego lodowego atramacha sieczce

A wiecie może, jak to jest z drogą złodzieja? Zastanawiało mnie, czy jesli zabije jakiegoś kupca to czy ktoś inny zajmie się jego sklepem? Gdzieś właśnie to wyczytałem, ale jak dla testu zabiłem tego kupczyka (nikt tego nie widzial) to nawet po trzech dniach czekania pod jego sklepem nikt nowy sie nie pojawil, trup za ladą jak leżał tak leży

Jeżeli zamordowany kupczyk miał żonę, lub jakiegoś krewnego, który siedział w jego sklepie, to on przejmie jego stanowisko.

Droga złodzieja jest świetna!Jestem mieszańcem. Na początku byłem wojownikiem, ale przez skierowanie się na inne umiejętności(przywracanie, iluzja, zniszczenie) niż na na walkę zostałem zmuszony do ukrywania się i cichych zabójstw!I tak oto w ten sposób zostałem cichym zabójcą i złodziejem z łukiem,  umiejętnością iluzji na miarę eksperta, przywracania na czeladnika.Do tego kowalstwo na 100, zaklinanie 80, miecz, tarcza i lekki pancerz walce w zwarciu.Mam 51 poziom, a pokonanie mieczem giganta, nadal stanowi dla mnie problem.

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #428 dnia: Grudnia 04, 2011, 15:25:22 »
    Mieczem? Mnie gigant one hituje do gwiazd ;d A mojego lodowego summona ma na dwa machnięcia brudną łapą.

A co, jeśli dany sklepikarz nie miał nikogo? Albo kiedy zabiło się jego następce?

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #429 dnia: Grudnia 04, 2011, 20:02:06 »
    Giganta łatwo pokonac juz nawet na 10 levelu ! wystarczy.. krzyk mroźny oddech albo jakiś czar mrozu. Ew jesli masz wysoką kondycje robisz tak: wskakujesz na skalke zamrazasz giganta i nawalasz z dystansu (nigdy z z miecza) celowac najlepiej w glowe.. ale osobiscie polecam walke przeciwko 2 gigantami i 2-3 mamutami. Wtedy to są emocje :D kiedys mi się smok dołaczył do zabawy i niedźwiedz tylko.. hmm niedźwiedz zjadl smoka..
    Retarded are everywhere

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #430 dnia: Grudnia 04, 2011, 20:44:36 »
    Ja magiem pokonałem giganta mająż bodajże 6 lvl. Poziom wyśrodkowany, adept albo czeladnik, nie pamietam. Ale podchodzilem kilka razy, bo jedna pomylka konczyla sie w gwiazdach :D

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #431 dnia: Grudnia 04, 2011, 21:06:14 »
    Ktoś się orientuje, czy patch 1.2 naprawia zrypany dźwięk w grze - znaczy czy wszystko działa i nie charczy (jak np. tu - http://www.youtube.com/watch?v=r_YPgFWIFVc ), gdy w systemie próbkowanie ustawione jest na 24 bit i 96000Hz lub więcej?

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #432 dnia: Grudnia 04, 2011, 21:32:03 »
    patch 1.2 dodaje.. więcej błędów.. dlatego go zablokowali na steamie (bieda konsolowcom) ale w przeciągu tygodnia powinien wyjsc kolejny naprawiajacy patcha 1.2 i cos nowego a potem regularnie beda patche.
    Retarded are everywhere

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #433 dnia: Grudnia 05, 2011, 02:46:35 »
    patch 1.2 dodaje.. więcej błędów.. dlatego go zablokowali na steamie (bieda konsolowcom) ale w przeciągu tygodnia powinien wyjsc kolejny naprawiajacy patcha 1.2 i cos nowego a potem regularnie beda patche.
    Zgadza się!Podobno tak zrypali patch, że gracze zaczęli uciekać się do piractwa, aby pograć na poprzedniej wersji....ah...Steam ;/

A jeżeli kogoś interesuje nowinka o CS'ie, czyli Creation Kit, to zapowiedziany jest na Styczeń.W planach jest zgranie Steam, Skyrim i Creation Kit w jedno.Czyli: Jeżeli chcesz pobrać jakiegoś moda, to pobierasz go przez Steam, następnie uaktywniasz w Steam i uruchamiasz grę....Moim zdaniem będzie to wielka porażka...znając awaryjność samego Steam'a...

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #434 dnia: Grudnia 05, 2011, 12:02:34 »
    Zgadza się, Creation Kit na styczeń.
    Jak dla mnie to, że będzie on na Steamie tylko ułatwia sprawę. Nie mam ze Steamem żadnych problemów a możliwość ściągnięcia wszystkiego dzięki tej małej aplikacji daje spore pole do popisu. Do tego udostępnianie innym swoich dzieł na Steamie? W końcu dosyć przeszukiwania kilkudziesięciu stron, żeby znaleźć to, co cię interesuje. Wszystko w jednym miejscu. Brawo :)
    Ałtsajder może się ze mną nie zgodzić co do samego Steama, ale to byłaby zupełnie bezsensowna dyskusja, bo "fanów" Steama pewnie jest tyle samo, co "anty-fanów", ale, że póki co jest to najlepsza platforma dystrybucji cyfrowej, to jesteśmy wszyscy na nią skazani i trzeba jakoś przywyknąć.
    Mnie tam Steamowe rozwiązanie jak najbardziej przypada do gustu. Byle do stycznia :D