Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria The Elder Scrolls  (Przeczytany 182611 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    Odp: Seria The Elder Scrolls
    « Odpowiedź #375 dnia: Listopada 22, 2011, 16:43:30 »
    2x 1h - Od razu zaznaczę, że walka w ciężkim mija się z celem

Ciekawe. Ja gram czymś w rodzaju maga bitewnego (cięzka zbroja, czary zniszczenia i przywołania oraz właśnie dwa miecze) i jakoś sobie radzę. Właśnie dlatego, że nie ma się bloku, polecałbym do dwóch mieczy ciężki pancerz. W TESach często walczy się w wąskich przejściach, ruinach, tunelach, gdzie nie ma miejca na uniki. Bardzo rzadko walki odbywają się na otwartym terenie. Bez dobrego pancerza w takiej sytuacji nie ma się zbytnich szans. Za to ciężki pancerz pozwoli przyjąć kilka dodatkowych ciosów, kiedy nie damy rady wykonać uniku.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2011, 17:12:57 wysłana przez Raddeo »
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Duczek

• Użytkownik
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #376 dnia: Listopada 22, 2011, 18:20:52 »
    Ja również gram magiem bitewnym, tzn. magia zniszczenia i walka 2 mieczami. Póbowałem grac zarówno w lekkim, jak i ciężkim pancerzu i polecam grac w ciężkim. Na najwyższym poziomie w lekki nieraz schodzisz na 1 - 2 hity...

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #377 dnia: Listopada 22, 2011, 19:18:57 »
    MMD!
    No widzisz...każdy ma swoje spostrzeżenia na temat zestawów wojownika.
    Ja zaś dodam, że przy rozwinięciu bloku, można otrzymać umiejętność spowolnienia czasu, przy silnych atakach przeciwnika.
    Zaraz pewnie ktoś powie, "to nie realistyczne", ale jest za to widowiskowe, bo można wyprowadzać piękne kontry!

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #378 dnia: Listopada 23, 2011, 16:52:28 »
    Wie ktoś, czy jeśli kupię dwa konie, to mój towarzysz będzie mógł jeździć na jednym z nich? Chętnie wędrowałbym z towarzyszem, ale przeważnie jeżdżę konno i partner zbyt mocno by mnie spowalniał...
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #379 dnia: Listopada 23, 2011, 17:49:07 »
    Wie ktoś, czy jeśli kupię dwa konie, to mój towarzysz będzie mógł jeździć na jednym z nich? Chętnie wędrowałbym z towarzyszem, ale przeważnie jeżdżę konno i partner zbyt mocno by mnie spowalniał...

Niestety,nie ma takiej opcji!A sprawdzałeś jak mocno spowalnia Cię Twój Towarzysz?Może czasami wystarczy się zatrzymać na chwilę...
    Swoją drogą, takie rzeczy byłyby rozwiązane za pomocą CK, ale niestety nie został jeszcze wydany...Może Twórcy chcą się upewnić czy "czysta" produkcja Bethsady, cieszy graczy, i jest w stanie przetrwać bez ingerencji moderów.

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #380 dnia: Listopada 24, 2011, 09:16:59 »
    U mnie w grze nastąpił przełom, w jednym z pobocznych(chyba) i mocno psychodelicznym quescie, znalazłem taki magiczny artefakt/broń, że klękajcie narody(zwłaszcza przydatny w solówkach)...
    (click to show/hide)

Co do mamutów,to ja je bardzo  rzadko spotykam i tylko raz były w towarzystwie Gigantów.
    O dziwo zachowują się bardzo spokojnie, nawet jak się do nich podejdzie na kilka/naście metrów.
    (click to show/hide)
    BTW, ostatnio miałem okazję obejrzeć jedną z ciekawszych scenek sytuacyjnych, (wygenerowaną chyba losowo) z mamutem w roli głównej.
    Mianowicie, bandyta upolował polarnego lisa, dwa tygrysy szablozębe ubiły bandytę, a mamut zrobił porządek z tygrysami,a na koniec wkroczyłem ja, a ponieważ zaczął się w pewnym momencie zachowywać agresywnie, to zdobyłem jego kły do innego questa.
    Łańcuch pokarmowy w pełnej krasie...
    PS Problem ciężkiej zbroi rozwiązuje perk pt Krzepa, o ile ktoś ma chęć i cierpliwość rozwijać drzewko w tę stronę.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2011, 09:29:03 wysłana przez Liveon »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #381 dnia: Listopada 24, 2011, 12:39:25 »
    U mnie w grze nastąpił przełom, w jednym z pobocznych(chyba) i mocno psychodelicznym quescie, znalazłem taki magiczny artefakt/broń, że klękajcie narody(zwłaszcza przydatny w solówkach)...
    (click to show/hide)

Co do mamutów,to ja je bardzo  rzadko spotykam i tylko raz były w towarzystwie Gigantów.
    O dziwo zachowują się bardzo spokojnie, nawet jak się do nich podejdzie na kilka/naście metrów.
    (click to show/hide)
    BTW, ostatnio miałem okazję obejrzeć jedną z ciekawszych scenek sytuacyjnych, (wygenerowaną chyba losowo) z mamutem w roli głównej.
    Mianowicie, bandyta upolował polarnego lisa, dwa tygrysy szablozębe ubiły bandytę, a mamut zrobił porządek z tygrysami,a na koniec wkroczyłem ja, a ponieważ zaczął się w pewnym momencie zachowywać agresywnie, to zdobyłem jego kły do innego questa.
    Łańcuch pokarmowy w pełnej krasie...
    PS Problem ciężkiej zbroi rozwiązuje perk pt Krzepa, o ile ktoś ma chęć i cierpliwość rozwijać drzewko w tę stronę.
    1.Jest kilka takich questów.Można zdobyć naprawdę silne artefakty.Ostatnio natrafiłem na książkę, w której były zapiski o tajemniczym artefakcie, który podobno dawał poprzednim władcom Skyrim, wielką moc.Niestety, wejście do jakieś jaskini wybicie wszystkich nie załatwia sprawy - trzeba szukać wskazówek...ciekawa historia

"scenki sytuacyjne" - takich jest wiele i jeżeli nie ma przy nich jakiegoś questa, to znaczy, że są losowe.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #382 dnia: Listopada 24, 2011, 13:54:35 »
    Ja za to obrałem drogę Maga, czystego maga czystej wysoko-elfickiej krwi. Nie powiem, nie gra się łatwo. Jakkolwiek wilki nie stanowią problemu (jeden strzał z Firebolta załatwia sprawę), tak potężniejsze monstra jak pająki, czy dwemerskie cuda już stanowią wyzwanie. To samo z Falmerami. Jeden jeszcze ujdzie, ale jak do tego dojdzie Falmerski mag(?), czy inny rupieć, to walka jest trudniejsza. Nie dotknąłem ani razu miecza, chyba, że podczas handlu :P a walka z mocniejszymi przeciwnikami wygląda na zasadzie hit-and-run, bo mana mimo perków kończy się bardzo szybko :P
    Oto jak wygląda mój hero:
    (click to show/hide)
    Grając czystym magiem na pewno nie można się ograniczać tylko do jednej szkoły magii, warto rozwijać wszystkie, łącznie z zaklinaniem, bo zaklinanie ubranek może przynieść naprawdę ogromne korzyści.

Szkoda tylko, że handlarze zaklęciami nie mają w swoim posiadaniu mocniejszych czarów (mam 40 lvl Destrukcji, a nadal spotkać mogę max Firebolt), chociaż na pewno zmieni się to z czasem.
    Wiadomo, że dla każdej Gildii zadania są różne, ale te dla Magów są naprawdę ciekawe i oplecione w dużą ilość magicznego klimatu :)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #383 dnia: Listopada 24, 2011, 17:38:59 »
    Ostatnio odwiedziłem Akademie i od tak sobie dołączyłem do grona magów(gram wojownikiem, czasami używając przywracania i zniszczenia). NIe zamierzam bawić się w maga, choć zadań na pewno się podejmę...
    Dodam, że Akademia to raj dla złodzieja :]

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #384 dnia: Listopada 24, 2011, 17:42:55 »
    Dodam, że Akademia to raj dla złodzieja :]

... I właśnie dlatego mój wamipirzy zabójco-złodziej skierował się tam zaraz po dołączeniu do Gildii Złodziei.

Na serio, to było prostsze, niż gdybym rzucił się na smoka z pięściami

(tak przy okazji, obczajcie filmik: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=avJuCjhqCWI)
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #385 dnia: Listopada 24, 2011, 20:36:54 »
    Filmik widziałem już wcześniej świetny :D
    Mój pierwszy smok (oczywiście trudność ekspert) był zabójczy i zużyłem ok 5 miksturek +100 hp bo drań nie chciał lądować tylko ział tym Thum-em :)
    Mam za to problem otóż jednoręczne bronie nagle (przed walką ze smokiem) spadły z 59 do 20 :(
    Nie jest to choroba, wypiłem 3 miksturki antychorobowe i byłem w 2 świątyniach w Białej Grani (ach to tłumaczenie) łącznie z błogosławieństwami...
    Ma ktoś jakąś idee???

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #386 dnia: Listopada 24, 2011, 20:55:03 »
    (click to show/hide)

A na którym levelu walczyłeś z tym smokiem?
    Bo, jak na początkowe levele, miałeś nieprawdopodobnie wysoką biegłość w 1h (ja na  main-charze osiągnąłem okolice 60 w 2h{tyle, że to mój support/ ostatnia siekiera ratunku}  około 20 lvl).
    Na mój gust musiałeś przed walką dostać boosta/jakiś dopalacz, który po pewnym czasie się wyczerpał, a na którego dar/pobór nie zwróciłeś uwagi.

PS Przy okazji, to mój  patriarchalny avatar:
    (click to show/hide)
    Jak widać, na przykładzie krasnoludzkiej zbroi , nie wszystkie tekstury powalają na kolana, forma też trochę rodem ze space-opery, ale z braku laku(chodzę tylko w tym, co sam wyprodukuję)...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2011, 21:13:00 wysłana przez Liveon »

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #387 dnia: Listopada 24, 2011, 21:21:35 »
    (click to show/hide)
    A na którym levelu walczyłeś z tym smokiem?
    Bo, jak na początkowe levele, miałeś nieprawdopodobnie wysoką biegłość w 1h (ja na  main-charze osiągnąłem okolice 60 w 2h{tyle, że to mój support/ ostatnia siekiera ratunku}  około 20 lvl).
    Na mój gust musiałeś przed walką dostać boosta/jakiś dopalacz, który po pewnym czasie się wyczerpał, a na którego dar/pobór nie zwróciłeś uwagi.
    Nieprawdopodobnie wzsoki level w jednoręcznych osiągnąłem dzięki szkoleniu u mrocznego elfa u towarzyszy...
    Po każdym lvl postaci, 5 punktów w broniach jednoręcznych... Ładowałem tam całą kasę :)
    Ze smokiem walczyłem na 13 lvl (poziom postaci) i nie brałem żadnych dopalaczy :P
    Poziom jednoręcznych spadł w dziwny sposób bo w drzewku perków (główna zakładka) jest 20 podświetlone na czerwono, a przy wyborze perka (np siekierą w łeb) pisze 59... :/
    « Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2011, 21:24:41 wysłana przez wolfer »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #388 dnia: Listopada 24, 2011, 21:28:36 »
    Nieprawdopodobnie wzsoki level w jednoręcznych osiągnąłem dzięki szkoleniu u mrocznego elfa u towarzyszy...
    Po każdym lvl postaci, 5 punktów w broniach jednoręcznych... Ładowałem tam całą kasę :)
    Ze smokiem walczyłem na 13 lvl (poziom postaci) i nie brałem żadnych dopalaczy :P
    Poziom jednoręcznych spadł w dziwny sposób bo w drzewku perków (główna zakładka) jest 20 podświetlone na czerwono, a przy wyborze perka (np siekierą w łeb) pisze 59... :/

Chyba, że tak(ja do tej chwili, jeszcze się nie zdecydowałem  do której gildii/bractwa przystąpić- eksploruję teren/mapę i łapię poboczne  questy, przy okazji zajmuję się alchemią, zbieram kwiatki i takie tam-(to mój główny sposób zarobkowania).BTW, moja główna baza wypadowa to chata alchemika(jedna z najpopularniejszych ,podobno, lokacji dla wolnych strzelców).
    W twoim przypadku wchodzi w grę  jeszcze jakaś klątwa rzucona przez Ciemną Stronę Mocy, innego pomysłu nie mam...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2011, 21:39:36 wysłana przez Liveon »

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #389 dnia: Listopada 24, 2011, 22:14:00 »
    Ja ostatnio miałem podobnie, tylko zamiast spadku - nastąpił wzrost. Również nie wiem dlaczego tak się stało :P.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)