Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Do której frakcji należysz lub jest tobie najbliższa ?

Królestwo Rhodoków
    Królestwo Swadi
    Królestwo Nordów
    Królestwo Veagrów
    Chanat Khergicki
    Neutral

Autor Wątek: Do której frakcji należysz ?  (Przeczytany 33842 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nobody

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Jestem wszędzie tam, gdzie nie ma nikogo
    Odp: Do której frakcji należysz ?
    « Odpowiedź #30 dnia: Października 04, 2009, 10:34:56 »
    Też należę do Swadian, głównie ze względu na Swadiańskich Rycerzy, mają świetne uzbrojenie, niezniszczalne konie. atakując całym wojskiem sieją śmierć i zniszczenie szarżując na prawie bezbronnych rhodockich piechurów (w zależności od poziomu trudności ;). Dzięki nim "wyłupiłem" wszystkich Kharegitów, po czym stworzyłem oddzielną frakcję Rebeliancki Kheregicki Chanat. Jako wasal Harlausa wywalczyłem: wiele miast i wsi, zdobyłem honor i reputację oraz ulepszyłem swoje skille bitewne. Teraz posiadam własne królestwo, niezależne od nikogo. Pozostaję w bardzo dobrych stosunkach z Vaegirami, Nordami i Swadianami
    Nobody is perfect.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Offline MiszczMontEndBlejd

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Października 04, 2009, 17:47:34 »
    ja jeztem swadiou i wogule oni majo zawaliste konie i wogule robiou rozbierduche i wogule so zawaliscie jestem swadio boso superrrrrrr

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #32 dnia: Października 04, 2009, 18:48:31 »
    Neutralni, ponieważ nie przyłączam się ostatnio do nikogo i nie mam na co pieniędzy wydawać, więc nieco wyższy żołd jest wręcz mi na rękę. Poza tym są łatwo dostępni, wystarczy odwiedzić miasto, by nająć paru, lub odbić wieśniaków z rąk złoczyńców. Sami najemnicy sprawują się przyzwoicie. Trzeba uważać na słabo opancerzonych kuszników, więc przydaje się jakiś minimalny wkład taktyczny, więcej zastrzeżeń nie mam.

Pozdrawiam!

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #33 dnia: Października 04, 2009, 18:57:18 »
    MiszczMontEndBlejd, drugie ostrzeżenie, domyśl się za co. Jeszcze choćby jeden post w tym stylu i nie zdążysz się pożegnać...

Offline Buzz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Października 04, 2009, 23:30:36 »
    Preferuje raczej Swadie. Podoba mi się, że maja bardzo opancerzone jednostki, pozatym Swadiańscy rycerze naprawde potrafią zabijać.

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Października 11, 2009, 13:16:03 »
    A ja lubię Rhodoków za ich wyśmienitych sierżantów i położenie blisko lasów, czyli bandytów do wybijania (morale). Najbardziej lubię ustawiać ich w ciasnym szyku na równinie i czekać na Swadiańskich Rycerzy :D

Offline Glaner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Października 15, 2009, 16:32:54 »
    nie chcę wam się tu wtrącać .. w waszą rozmowę ,ale ja pisze zgodnie z tematem a ponieważ nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na me pytanie więc pytam się tutaj:
    Co zrobić żeby zostać waselem? bo każdy mówi ,że nie jestem jeszcze doświadczony

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Października 15, 2009, 18:04:24 »
    Musisz zdobyć o ile dobrze pamiętam przynajmniej 300 renomy/reputacji (zależy jakie spolszczenie masz). Sprawdzasz to w raportach.
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Glaner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Października 15, 2009, 19:08:16 »
    Ok .. teraz pytanie z innej beczki a mianowicie:
    Kto ma najlepszych łuczników bądź kuszników? bo ja wprost uwielbiam nawalankę z piechotą gdzie mogę wyciągnąć miecz i tarcze oraz czasami ustrzelić kogoś z łuku.. proszę o odpowiedź i opowiedzenie się czy też lubicie to co ja ;D wiem ,że to nie do tematu.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #39 dnia: Października 15, 2009, 19:15:14 »
    Łuki-Vaegirzy
    Kusze-Rodocy.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Glaner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Października 16, 2009, 13:17:31 »
    wracając do bycia waselem... muszę mieć 300 punktów repu, tak? a więc takie 300 pkt.. to wcale nie jest łatwo zdobyć a mam dopiero 50 niecałe zresztą .. moje pytanie jest takie:
    Jak szybko zarobić te 300 pkt... a właściwie jakim sposobem najszybciej je zdobędę?

Offline kilat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Października 16, 2009, 13:44:21 »
    Najszybsza metoda (nie wiem czy jedyna)   jest wypuszczanie lordow, ktorych zlapiesz po bitwie

Offline Glaner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Października 16, 2009, 13:46:14 »
    tak...ale.. to dosyć metoda dla wprawionych... jest jakaś inna?

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Października 16, 2009, 13:57:38 »
    wracając do bycia waselem... muszę mieć 300 punktów repu, tak? a więc takie 300 pkt.. to wcale nie jest łatwo zdobyć a mam dopiero 50 niecałe zresztą .. moje pytanie jest takie:
    Jak szybko zarobić te 300 pkt... a właściwie jakim sposobem najszybciej je zdobędę?

Walcz sam przeciwko więkzej ilości wrogów albo w bitwach niech przeciwnik ma kilkukrotną przewagę nad twoją armią. W Prophesy of Pendor wyciągałem tak po 50 pkt [chyba taki limit, ale grałem bez battlesizera] na jednym starciu.

Offline metalfun666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Października 16, 2009, 14:36:28 »
    wracając do bycia wasalem... muszę mieć 300 punktów repu, tak? a więc takie 300 pkt.. to wcale nie jest łatwo zdobyć a mam dopiero 50 niecałe zresztą .. moje pytanie jest takie:

Nie wiem kto ci to powiedział. Mnie przyjęli jak miałem 12 punktów reputacji.

Ja pracuję dla - Khragietów. Są najlepsi. Są idealni w walce na otwartym i płaskim terenie (w górach i tak łatwo się nimi gra wystarczy wciągnąć przeciwnika w jakąś kotlinkę wtedy na górze stawiamy łuczników konnych, a na wroga puszczamy lansjerów). W przypadku oblężeń jest już gorzej. Ich łucznicy koni wymiatają, a lansjerzy też nie są najgorszą kawalerią. Szkoda tylko, że nie mają jakiejś dobrej ciężkiej piechoty, dobrej do oblężeń.