Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Do której frakcji należysz lub jest tobie najbliższa ?

Królestwo Rhodoków
    Królestwo Swadi
    Królestwo Nordów
    Królestwo Veagrów
    Chanat Khergicki
    Neutral

Autor Wątek: Do której frakcji należysz ?  (Przeczytany 33778 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aydenhow

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Do której frakcji należysz ?
    « Odpowiedź #105 dnia: Grudnia 30, 2012, 17:32:08 »
    SWADIA!! To na nią zagłosowałem. Ich rycerze są niesamowici. Nimi gra się aż za łatwo. Mając 100 Swadiańskich Rycerzy jestem niepokonany. Dodatkowo swoją postać kreuję na dowódcę (inteligencja), więc mało ich ginie. A gdy mam jeszcze ok. 50 Huscarli to... mogę wszystko. VICTORIA po każdej bitwie.

Offline Cherokee

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #106 dnia: Stycznia 01, 2013, 10:46:19 »
    Jestem przeważnie u Rhodoków mimo że uchodzą za najsłabszą armie.Gra nimi jest trochę trudniejsza i bardziej strategiczna (jeśli dobre ustawienie kuszników można nazwać strategią)

(click to show/hide)

Offline Piotreq007

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • kali fuck yea
    « Odpowiedź #107 dnia: Stycznia 29, 2013, 18:37:33 »
    ja należałem do Nordów bo mieli miła atmosferę i najlepszą piechotę w grze ktorymi mogłem KAZDE miasto i każdy zamek z najmniejszą łatwoscią zniszczyc. Wszystkie frakcje dzieki nim zniszczylem doszczetnie ale potem gdy odeszlem od nich swadia znowu pojawiala sie na mapie :D wiec mialem cel kogo mam atakowac
    Nic sie nie stało!!! Polacy nic sie nie stało, nic sie nie stało! Polacy nic sie nie stało

Offline Tomavinius

• Użytkownik
    • Loobie yabweshnick
      • Wideotopia - Rzucamy filmami o ścianę, ale tylko najlepszymi ;)
    « Odpowiedź #108 dnia: Lutego 17, 2013, 17:00:41 »
    Najpotężniejsza jest zawsze ta frakcja, do której dołączam ;)

A tak na serio to uważam że setka swadiańskich rycerzy to jest śmierć.
    Armia 100 swadiańskich rycerzy i 50 khergickich strzelców konnych - nie do zajechania.
    Lubię cię. Tak do ciebie mówię. No co tak głupio się patrzysz. PATRZ MI W OCZY JAK DO CIEBIE MÓWIĘ !!!

Offline Edmund

• Użytkownik
    • Znany również jako GC.PL.COM
    « Odpowiedź #109 dnia: Marca 04, 2013, 18:30:09 »
    Swadia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline maxf10

• Użytkownik
    • Wasal królestwa Vaegirów
    « Odpowiedź #110 dnia: Kwietnia 23, 2013, 11:54:27 »
    Nie wiem, czemu wszyscy tak się jarają Swadią. Rycerzy może mają dobrych, ale co z tego, jeśli sam większość rozwalam lancą. Piechotę też mają nie najgorszą, tylko że ci Sierżanci mają zbyt ciężką zbroję jak na piechotę i stanowią łatwy cel jak dla np. Mistrzów Łuku. A o kusznikach nie wspomnę. Co z tego, że są opancerzeni jak mają mniejszą biegłość w kuszach niż np. Rhodokowie.

Ja tam wolę Vaegirów. Jakoś czuję się bardziej tożsamy z nimi. Jazda średnio dobra, za to piechota nie najgorsza a łucznicy...obrona zamku z nimi to czysta przyjemność, szkoda, że w polu mogą nieźle dostać. Ale jeżeli ma się doświadczenie w grze tą frakcją to można swą drużyną zdziałać bardzo wiele :) No i berdysze rulez :3
    Piszę poprawnie w języku polskim.

Offline Remulux

• Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Lipca 16, 2013, 12:22:30 »
    Nie wiem, czemu wszyscy tak się jarają Swadią. Rycerzy może mają dobrych, ale co z tego, jeśli sam większość rozwalam lancą. Piechotę też mają nie najgorszą, tylko że ci Sierżanci mają zbyt ciężką zbroję jak na piechotę i stanowią łatwy cel jak dla np. Mistrzów Łuku. A o kusznikach nie wspomnę. Co z tego, że są opancerzeni jak mają mniejszą biegłość w kuszach niż np. Rhodokowie.

Ja tam wolę Vaegirów. Jakoś czuję się bardziej tożsamy z nimi. Jazda średnio dobra, za to piechota nie najgorsza a łucznicy...obrona zamku z nimi to czysta przyjemność, szkoda, że w polu mogą nieźle dostać. Ale jeżeli ma się doświadczenie w grze tą frakcją to można swą drużyną zdziałać bardzo wiele :) No i berdysze rulez :3

Fakt Vaegirowie nie są najgorsi jednak to co napisałeś o Swadii to błąd.
    Zawsze gram Swadią, około 20-30 rycerzy bądź zbrojnych wystarcza do zniszczenia całej nawet 150 osobowej amii, przy niewielkich stratach. Swadia ma też nie najgorszych kuszników przez co w dużej liczbie mogą bronić zamek tak skutecznie jak jednostki Rhodoków i Veagirów.
    Piechota Swadii nadaje się do ataku jak i obrony zamku, ciężka zbroja ma bronić a nie tworzyć łatwy cel dla innych jednostek, może nie dorównują huskralą Nordów, ale i tak są bardzo przydatni.
    « Ostatnia zmiana: Marca 11, 2014, 13:30:06 wysłana przez Remulux »

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #112 dnia: Lipca 19, 2013, 00:00:49 »
    Jestem od zawsze za Vaegirami. Była to moja pierwsza frakcja, więc i zżyłem się z nimi trochę ;)
    Mają dobre położenie i ładny kolor na mapie (kto by chciał zmieniać świat na różowy?).
    Jednak jeśli chodzi o wojsko to preferuję mieszankę Vaegirów ze Swadią i Nordami.

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • Rome Warband Clan
    « Odpowiedź #113 dnia: Grudnia 23, 2013, 20:20:23 »
    Jestem za Nordami, świetna piechota przydatna do zdobywania zamków, a jeśli chodzi o walkę w polu to zdecydowanie swadia ;d

Offline Relkov98

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Sierpnia 10, 2014, 10:44:24 »
    Królestwo swadii ma najlepszą konnice i ciężką piechote a ich kusznicy są nieźli w obronie zamku
    Królestwo nordów ma najlepszą piechote a łucznicy też nieźli w obronie zamku, brak konnicy
    Królestwo veagirów konnica nawet dobra ale nie jest lepsza od swadii, średnia piechota, najlepsi łucznicy
    Królestwo rhodaków dobrzy sierżanci, średni pikinierzy, najlepsi kusznicy, brak konnicy
    Chanat khergicki sama konnica najlepsi łucznicy konni, lansjerzy średni, najgorsza frakcja do obrony i oblężeń

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #115 dnia: Sierpnia 10, 2014, 10:57:58 »
    Ale w tym temacie nie chodzi raczej o wypisanie poszczególnych wad i zalet wszystkich frakcji...

Ale żeby offtopu nie było to się wypowiem. Zagłosowałem na Swadię. Dlaczego? Jest to państwo stylizowane na średniowieczne kraje zachodniej Europy jak Francja, Anglia czy Święte Cesarstwo Rzymskie, które po prostu uwielbiam :) Waleczni rycerze, mocne zbroje, potężne rumaki bojowe i piękne szarże to jest to za co polubiłem te kraje, więc również i Swadię. Najbardziej się też wczuwam w klimat grając po stronie tej frakcji. No i zamiłowanie do koni, a na nich Swadianie polegają w głównej mierze. Rozbijanie w pył formacji wroga na mieczach i kopytach jest bardzo ciekawą rzeczą :)

No i wojna na wielu frontach zawsze jest ciekawsza niż bicie każdego z osobna bez wielkich problemów.

Offline Relkov98

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Sierpnia 10, 2014, 12:01:40 »
    U mnie swadia podbiła Narre, zamek undiga, zamek unduzaq, zamek uhhun, zamek logira (chanat khergicki), Thir, Sargoth, zamek jelbegi, zamek knuddar (nordowie) i Veluke (rhodakowie) o.O i pomogłem jedynie w oblężeniu veluki