Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Do której frakcji należysz lub jest tobie najbliższa ?

Królestwo Rhodoków
    Królestwo Swadi
    Królestwo Nordów
    Królestwo Veagrów
    Chanat Khergicki
    Neutral

Autor Wątek: Do której frakcji należysz ?  (Przeczytany 33780 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    Odp: Do której frakcji należysz ?
    « Odpowiedź #75 dnia: Czerwca 21, 2011, 16:30:36 »
    Gram drugi raz i stoję po stronie Rhodów. Uważam, że są krajem godnym uwagi poza tym lubię niebieski kolor ;)

Offline lord of nords

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #76 dnia: Czerwca 25, 2011, 11:14:15 »
    Należałem już do wszystkich frakcji. Aktualnie jestem wasalem khergitów. Udało mi się stworzyć swoje królestwo grając swadianami, veagirami i nordami. Wszystkie frakcje z wyjątkiem swojej udało mi się pokonać rhodokami.

Offline Trugar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #77 dnia: Czerwca 25, 2011, 20:06:23 »
    Najbardziej lubię grać Rhodokami, oraz Nordami.
    Rhodokowie - gdy mają dużo kuszników i włóczników są bardzo dobrą frakcją. Kusznicy strzelają a włócznicy ich ochraniają. Gdy przyjdzie do walki w zwarciu, też radzą sobie bardzo dobrze (najlepiej radzą sobie kusznicy, ponieważ mają pawęż i broń jednoręczną, a włócznicy dopiero wtedy, kiedy się ich ulepszy do weterana i sierżanta - wtedy mają porządne włócznie, oraz pawęże i broń jednoręczną, natomiast na początku włócznicy posiadają jednoręczne włócznie i pawęż, a boty z jednoręcznymi włóczniami niezbyt dobrze sobie radzą :/).
    Nordowie - uwielbiam ich piechotę i miotanki. Poza tym bardzo fajnie mi się nimi gra :) 

Offline optimus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Czerwca 26, 2011, 11:06:46 »
    Tak Nordami fajnie się gra tylko czemu u mnie muszą walczyć ze wszystkimi - moja armia ledwo daje rade odbijać zamki/miasta :)

Offline BladeXXX

• Użytkownik
    • My name is Lancelot
    « Odpowiedź #79 dnia: Czerwca 26, 2011, 12:22:40 »
    Postanowiłem wrócić do korzeni i zacząć nową grę jako nord. Ale taki prawdziwy nord, to znaczy żadnego konia, ekwipunek tylko nordycki i walka toporem + łukiem do pomocy.

Offline Król Morx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Czerwca 27, 2011, 12:22:20 »
    Dla mnie Nordowie :)
    Komixxy.pl

Offline Skierosiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Lipca 21, 2011, 10:14:51 »
    gram z reguły z Nordami się bratając ale kuszą mnie Rhodocy z jednej prostej przyczyny :) niby są najsłabsi ale jak się tu na forum poczyta to można i nimi sporo zdziałać...spróbuję w ten weekend Rhodockim wasalem i zobaczymy jak to będzie wyglądało

Offline FILOOT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Lipca 21, 2011, 19:32:28 »
    Chanat - uwielbiam kawalerię, może podczas oblegania zamków dość średnio, ale co tam na otwartym polu świetni :)

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Lipca 21, 2011, 21:58:56 »
    Hmmmmmm... Ja najbardziej lubię khergitów i swadian u swadian morgensztern mi jest najbliższy a u khergitów ciężka szabla i łuk moje ulubione bronie:) A nordów zazwyczaj na początku rozwalam przeciwko kawaleri są słabi.
    "Również mam tą grę z Komputer
    Świat i grałem w nią 4 lata a po 3
    latach się skapłem że żeby
    budować budynki muszą być one
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Zowi> I teraz Dawo wchodzi do gry... :P
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D
    Nd 12:04] <Zowi> Haha a nie pisałem? :D"
    :D

Offline Skierosiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Lipca 22, 2011, 12:32:58 »
    Nordowie są słabi jak się rozbiegną ale jak w szyku stoją to już ta kawaleria też taka hop siup tralala nie jest...zależy jak się zachowają :)

wiem bo w szyku który rycerz się nie zatrzyma, jak go otoczą to jak nie padnie sam to konia mu zarżną i wtedy tylko połowa jego wartości bojowej zostaje albo i mniej-najlepiej takie różnice by wyglądały w jakimś multi bo komp nawet na wysokiej trudności to dalej komp..przewidywalny jest bo robi tylko tyle na ile mu program pozwala

wydaje mi się że każda frakcja ma swoje zalety i w zależności co preferujemy to się każdemu wtedy dobrze gra

ale Nordowie są debeściaki :)

Offline shawn10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Sierpnia 13, 2011, 00:04:25 »
    Ogólnie gram sam. Ale jeśli przyłączam się do innej frakcji to tylko do Rhoddków.

Offline Swadians

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Sierpnia 17, 2011, 18:34:21 »
    U mnie trudno stwierdzić.Na początku byli rhodocy.Pierwszy raz grałem i wybrałem ich bo myślałem że kolor niebieski oznacza moich przyjaciół :D.Grałem nimi wiele dni ale powoli mi sie zaczeło nudzić.Byli słabi a ich piechota na polu gineła jak muchy.Wtedy zaczołem grać od nowa.Wybrałem vaegirów ze względu na łuczników a ja kocham łuki.Grało mi się nimi dobrze i ciekawie.Te miasta były świetne, całe w śniegu.Konnica była świetna i całkiem dobrze radziła sobie ze swadianami.Kiedy jednak zaczeli mieć wojne z 3królestwami a większość miast należała do swadian i khergitów skapitulowałem.Dołączyłem wtedy do khergitów i... choć większość uważa ich za cioty...są chyba najlepsi.Ten klimat pustynny...te walki na koniach i strzelanie z łuku...To jest po prostu świetne.Dlatego mój głos idzie na khergitów.
    Hitler był zły ale Long Cat jest jeszcze gorszy...

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Sierpnia 17, 2011, 19:20:12 »
    Ja sobie przypomniałem że gdy pierwszy raz grałem to wybrałem khergitów no i są dość dobrzy w polu.
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D

Offline BreakIn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Sierpnia 21, 2011, 21:57:43 »
    Vaegirowie, ich strzelcy powalają umiejętnościami. Raz ustawiłem kilkunastu w linii to linię 60 Nordów wystrzelali jak kaczki a ja dobiłem resztę. Zaznaczam, że nie strzelałem razem z nimi.
    (click to show/hide)

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Sierpnia 21, 2011, 22:04:10 »
    Bo mają najszybsze łuki. Mogłeś ich zajechać z tyłu to by nawet nie musiałeś ich dobijać.
    połączone chodnikiem."
    acoaco122