Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Do której frakcji należysz lub jest tobie najbliższa ?

Królestwo Rhodoków
    Królestwo Swadi
    Królestwo Nordów
    Królestwo Veagrów
    Chanat Khergicki
    Neutral

Autor Wątek: Do której frakcji należysz ?  (Przeczytany 33843 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    Do której frakcji należysz ?
    « dnia: Sierpnia 08, 2009, 13:59:55 »
    Pomyślałem, że można by było zrobić ankietę "podobną" jak na talewords.com, w której user wybiera sobie jedno z królestw bądź neutralność, jeśli woli grać na własną rękę.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Do której frakcji należysz ?
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 08, 2009, 14:08:41 »
    Nie wiem czy nie było już gdzieś takiego tematu? Ale co tam. Teraz zazwyczaj gram na własną rękę, ale i tak kocham huskarli.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 08, 2009, 14:10:50 »
    Właśnie szukałem słowa frakcji w różnych odmianach, i był tylko temat o tym która można najłatwiej wyeliminować [czy jakoś tak].

Offline binio92

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 08, 2009, 18:18:01 »
    W native wspomagałem Królestwo Veagirów, mają sympatycznego króla(Yargolek wymiata ^^)
    Teraz grałem w SoM i wybrałem Królestwo Swadi, aby umocnić się "Swadańskimi rycerzami", założyć własne królestwo i ruszać na wrogie frakcje :)

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 08, 2009, 19:03:05 »
    Chanat.W armii i tak ich nie mam , a przynajmniej nie muszę gonić ich konnych.Zresztą ich lordowie zazwyczaj dają radę np. vaegirom czy nordom .

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 08, 2009, 20:11:31 »
    Vaegirowie. Nie wiem czemu ale z pośród wszystkich frakcji najbardziej kojarzą mi się z nami, Słowianami. Poza tym świetni łucznicy.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 08, 2009, 20:13:49 »
    Vaegirowie. Nie wiem czemu ale z pośród wszystkich frakcji najbardziej kojarzą mi się z nami, Słowianami. Poza tym świetni łucznicy.
    Co najwyżej bardzo dobrzy. Swietni są w Rise of Khergits, konni i piesi mają "power draw" po 10, a konni jeszcze "horse archery" tez 10.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 08, 2009, 21:44:58 »
    Byłem dumny wstępując na służbę do króla Haralusa, mój har(postać) był młody i głupi, wierzył w idee takie jak Honor, Rycerstwo , Sława oraz bezgraniczna służba królowi, do czasu mojego pierwszego zamku byłem zapalonym sługą króla,  służyłem mu wiernie przez 150 dni,potem zostałem zdradżony przez króla i przez przyjaciół lordów ,a wrogi mi lord Meltor zagarnął moje ziemie,(otrzymałem jako drugi zamek Nelag(w środku królestwa wroga ,wszyscy mnie opuścili, król  pomógł mi go zdobyć lecz potem poszedł leczyć rany a żaden z przyjaznych mi lordów, moich dłużników się niestawił. Tak po 8 dniach zaciekłej obrony przed armią króla Yrgoleka zostałem pokonany, wtrącony do lochu a moi wojownicy zginęli.
    W między czasie Khergici oblegali mój zamek,(Jeirbe, byłe lenno Meltora)nikt nie pomógł moim wojakom, wszyscy polegli w boju, dotarłem tam dopiero pod koniec oblężenia i poprzysiągłem zemstę na wszystkich szlachcicach. Tak zaczęła się moja podróż po sławę i chwałę zwana drogą najemnika, tak zaciągnąłem się jako najemnik u Dustum chana, po wielu walkach i praktycznym wyniszczeniu khanatu postanowiłem odpuścić porzuciłem wszystko i zaciągnąłem się na służbę u nordów.
    U nich także długo nie zabawiłem , Valdwym zwany bękartem potrzebował mojej pomocy, razem z nim podbiłem prawie  całe tereny Vaegrów , niespodziewali się tego ataku, atak odbył się od środka ich narodu byli tak wyniszczeni ,że niemieli sił się bronić zostało we mnie trochę Rycerstwa i postanowiłem dać im szansę na nowy początek.Tak o to toczyłem bitwę o każdy zamek w Calradi i o każdą wioskę byłem wszędzie od mórz po stepy pełne bandytów. Postanowiłem wrócić do korzeni lecz Spotkłem prawowitą spadkobierczynie tronu swadii i pomyślałem , to się może udać Haralus był tylko uzurpatorem. Po miesiącach wielkich bitem toczonych z byłymi przyjaciółmi udało nam sie przywrócić tron prawowitej władczyni lecz po wszystkim zostałem odtrącony jak zwykle, wtedy zrozumiałem, że życie Rycerza  walczącego o sławę niema sęsu i zbudowałem własny zamek  na stepach i broniłem go przed bandytami. Później stworzyłem wielkie imperium Handlowe której głównym centrum była wieś(później miasto) Tadsamesh początek tej opowieści znak przyjęcia mnie na  wasala i początek tej historii, lecz jak rozkwitało imperium kupieckie to już inna opowieść
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 08, 2009, 21:47:10 wysłana przez Tario »

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 09, 2009, 00:04:55 »
    Jasna cholercia, co to ma być? Królestwo Vaegirów (o literówce nie wspomnę)? Królestwo Chanatu? Czy Ty, człowieku, wiesz, kto to był 'chan'?!

Tario: +50 PD za rolplej ;-)

Należę zwykle do Khergickiego Chanatu, czasami zaś do Nordów.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 09, 2009, 09:06:42 »
    hahahhaha! "królestwo chanatu" buhahahahaha! xD
    Ja grałem Wszystkimi. Chociaż pierwsza frakcja którą zagrałem byli Vaegirowie.

Edit: teraz lepiej ;p
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2009, 09:17:05 wysłana przez Kuroi »

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 09, 2009, 09:07:52 »
    Już jest lepiej ? Czepiacie się, to takie małe szczególiki ;d

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 09, 2009, 15:22:17 »
    Dalej jest błąd , nie pisze się Vaegirów tylko Vaegrów.
    Szkoda ,że nikt inny się nie rozpisał(rozpisywać się dalej)

Offline Nexar

• Użytkownik
    • LotR fan <3
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 27, 2009, 15:52:26 »
    Należę do Khergetów ( pewnie źle napisałem :P ) , uwielbiam ich konnicę :D

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 27, 2009, 16:23:03 »
    Dalej jest błąd , nie pisze się Vaegirów tylko Vaegrów.

Pierwsze słyszę... Dałbym sobie łapę uciąć, że pisze się vaegirów...

Offline Rizzet

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • 12345pp
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 27, 2009, 18:36:45 »
    Przeważnie wybieram Królestwo Swadii ze względu na położenie w centrum mapy (możliwość szybkiej ekspansji terytorium przeciwnika) oraz potężną ciężką konnicę wspartą kusznikami. Za pierwszym razem dołączyłem Khergitów którzy to wytoczyli Swadii wojnę. Zauroczyłem się nimi od pierwszej bitwy w barwach Chanatu kiedy to rycerz zrzucił mnie z konia lancą. Od tej pory gram właściwie tylko nimi.