Byłem dumny wstępując na służbę do króla Haralusa, mój har(postać) był młody i głupi, wierzył w idee takie jak Honor, Rycerstwo , Sława oraz bezgraniczna służba królowi, do czasu mojego pierwszego zamku byłem zapalonym sługą króla, służyłem mu wiernie przez 150 dni,potem zostałem zdradżony przez króla i przez przyjaciół lordów ,a wrogi mi lord Meltor zagarnął moje ziemie,(otrzymałem jako drugi zamek Nelag(w środku królestwa wroga ,wszyscy mnie opuścili, król pomógł mi go zdobyć lecz potem poszedł leczyć rany a żaden z przyjaznych mi lordów, moich dłużników się niestawił. Tak po 8 dniach zaciekłej obrony przed armią króla Yrgoleka zostałem pokonany, wtrącony do lochu a moi wojownicy zginęli.
W między czasie Khergici oblegali mój zamek,(Jeirbe, byłe lenno Meltora)nikt nie pomógł moim wojakom, wszyscy polegli w boju, dotarłem tam dopiero pod koniec oblężenia i poprzysiągłem zemstę na wszystkich szlachcicach. Tak zaczęła się moja podróż po sławę i chwałę zwana drogą najemnika, tak zaciągnąłem się jako najemnik u Dustum chana, po wielu walkach i praktycznym wyniszczeniu khanatu postanowiłem odpuścić porzuciłem wszystko i zaciągnąłem się na służbę u nordów.
U nich także długo nie zabawiłem , Valdwym zwany bękartem potrzebował mojej pomocy, razem z nim podbiłem prawie całe tereny Vaegrów , niespodziewali się tego ataku, atak odbył się od środka ich narodu byli tak wyniszczeni ,że niemieli sił się bronić zostało we mnie trochę Rycerstwa i postanowiłem dać im szansę na nowy początek.Tak o to toczyłem bitwę o każdy zamek w Calradi i o każdą wioskę byłem wszędzie od mórz po stepy pełne bandytów. Postanowiłem wrócić do korzeni lecz Spotkłem prawowitą spadkobierczynie tronu swadii i pomyślałem , to się może udać Haralus był tylko uzurpatorem. Po miesiącach wielkich bitem toczonych z byłymi przyjaciółmi udało nam sie przywrócić tron prawowitej władczyni lecz po wszystkim zostałem odtrącony jak zwykle, wtedy zrozumiałem, że życie Rycerza walczącego o sławę niema sęsu i zbudowałem własny zamek na stepach i broniłem go przed bandytami. Później stworzyłem wielkie imperium Handlowe której głównym centrum była wieś(później miasto) Tadsamesh początek tej opowieści znak przyjęcia mnie na wasala i początek tej historii, lecz jak rozkwitało imperium kupieckie to już inna opowieść