Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dragon Age (seria)  (Przeczytany 68420 razy)

Opis tematu:

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Dragon Age (seria)
    « Odpowiedź #225 dnia: Marca 01, 2010, 23:13:15 »
    Była była ;]
    w każdym bądź razie już niedługo do premiery, a 5 marca za pośrednictwem xfire będzie można obejrzeć relację z dodatku ;]

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #226 dnia: Marca 01, 2010, 23:15:36 »
    Była była ;]

No to było to tutaj powiedzieć, a nie ukrywacie tą wiadomość przed światem... :P

Co do relacji to widziałem ten artykuł... :D

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #227 dnia: Marca 01, 2010, 23:24:37 »
    Jutro dam na moją  stronę nowe skille łotrzyka
    Co do tej 4 bohaterki to nie musi być potwierdzona przez CDA wystarczy że pojawi się na końcu dragonage i wiadomo że potwierdzono pojawi się też 5 towarzysz będzie łotrzykiem ale na razie nic o nim nie wiem,widziałem tylko zdjęciu w kółeczku na postaciach na screenie .

« Ostatnia zmiana: Marca 01, 2010, 23:27:25 wysłana przez lukasz172009 »

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #228 dnia: Marca 12, 2010, 22:06:28 »
    A więc tak, w sieci pojawiły się informacje o nowych postaciach. Tutaj macie informacje o nich, oraz o innych nowych rzeczach, które będą w DA: Przebudzenie. Do tego dodam jeszcze, że wyszedł nowy patch 1.03 który na słabszych kompach pozwala na szybsze ładowanie się scenerii i map ;]
    link w spojlerze

Jak by coś nie działało to info do mnie.

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #229 dnia: Marca 13, 2010, 14:05:15 »
    Zalogowałem się na waszej stronce i cieszę się , że powróci Oghren :) Te jego dyskusje z Morrigan rządzą :D
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #230 dnia: Marca 13, 2010, 14:45:16 »
    Pojawi się również kolejna  nowa postać tym razem będzie to potomek Howe, ciekawe co na to mój Cousland.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #231 dnia: Kwietnia 02, 2010, 16:10:27 »
    Grał już ktoś w dodatek? Sam wyciągnąłem go na jednej z aukcji na Allegro za równe 55zł, ale jakoś już prawie tydzień stoi w folii na półce... Z jednej strony naczytałem się dość niepochlebnych opinii, żeby popsuć sobie wizerunek Dragon Age, a z drugiej bardziej trywialna sprawa, czyli nie mam po prostu czasu. ;d Jeśli ktoś grał, to niech podzieli się wrażeniami, tylko proszę bez spoilerów, bo kiedyś i tak to zainstaluję, a do tego czasu nie chciałbym za dużo wiedzieć. ;] Jeśli musicie to piszcie ważne rzeczy w tagach, wtedy wy sobie ulżycie, a zarazem osoby które nie grały, nie stracą dobrej zabawy.

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #232 dnia: Maja 13, 2010, 02:04:14 »
    Pojawiło się kolejne DLC Kroniki Mrocznych Pomiotów w którym wcielimy się w pomiota i naszym zadaniem będzie zniszczenie strażników i zrównanie z ziemią Denerim. Dlc ukaże się 18 maja.

Opisy umiejętności : http://dragonage.za.pl/articles.php?article_id=73

Pojawiły się też inne informacje: np. Dragon Age również na PSP czy informacje na temat patcha do PS3.

Zapraszam :  http://dragonage.za.pl

Offline Shadlley

• Użytkownik
    « Odpowiedź #233 dnia: Czerwca 07, 2010, 20:50:23 »
    Jedna z moich ulubionych gier na PS3. Dodatki których nie mam, to Awakening, oraz Darkspawn Chronicles. Awakening to istna masssakra. Na PS3 kosztuje 32 funty. Za taką cenę mogę kupić kilka innych, kultowych gier. Najgorsze jest to, że na PC oraz Xbox360 można to mieć na płycie, którą da się kupić w necie czasami za grosze, a na PS3 można jedynie ściągnąć przez oficjalny sklep. Od ponad 2 miesięcy cena nie spadła poniżej tych strasznych 32 funtów.
    A Darkspawn Chronicles nie chcę kupować, przynajmniej narazie, bo wydaje mi się czymś w stylu "minigame". Może macie jakieś komentarze odnośnie tego oto DLC?

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #234 dnia: Czerwca 24, 2010, 23:50:17 »

Bioware wydaje kolejne DLC do Dragon Age.  Tym razem wcielimy się w Lelianę barda z Orlais, która zostaje wplątana w intrygi polityczne przez swoją mentorkę Marjolaine.
    DlC zostanie udostępnione już 6 lipca.

O to opis DLC:

Wcielamy się w Lelianę dziłającą w kryminalnym półświatku polityki.
    Towarzysząc swojej mentorce Marjolaine w czasie bardzo ryzykownej misji, Leilana szybko zostaje wplątana w grę pełną intryg, z której nie może uciec tylko dzięki swojemu pięknu, urokowi, czy zdolności do krycia się. Jedynym wyjściem z tej gry jest mord lub śmierć.

- Poznaj mroczną przeszłość Leliany i powody, dla których wstąpiła do zakonu

- Doświadcz w pełni ugłosowionych scenek filmowych, które zwiększają przyjemność czerpaną z gry

- Zdobądź unikatową nagrodę, która zostanie przeniesiona do kampanii z Początku i Przebudzenia!

Źródło: http://dragonage.za.pl

Na stronie dowiecie się też informacji na temat nadchodzącego patcha 1.4,przeczytacie recenzje Kronik Pomiotów i obejrzycie gameplay z tego DLC.
    Zapraszam do rejestracji i udzielania się na forum.

Offline Mordrakar

• Użytkownik
    • - Static X -
    « Odpowiedź #235 dnia: Czerwca 26, 2010, 12:38:29 »
    I znów będę przechodził Dragon age od początku ;D. Ciekawe jak będzie rozwinięty ten dodatek.

Offline Shadlley

• Użytkownik
    « Odpowiedź #236 dnia: Czerwca 26, 2010, 15:29:11 »
    Który dodatek? Jeśli chodzi Ci o Leliana's Song, albo Darkspawn Chronicles to wiedz, że to są oddzielne gry i jedyne co wprowadzi to do kampanii, to dodatkowe przedmioty.

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #237 dnia: Lipca 08, 2010, 19:31:06 »

Doświadcz epickiego sequelu Gry Roku 2009, dzieła twórców Dragon Age: Origins oraz Mass Effect 2. Jesteś jednym z niewielu, którym udało się ujść z życiem, gdy twój dom został zniszczony. Teraz, zmuszony do walki o przetrwanie w ciągle zmieniającym się świecie musisz zebrać morderczych sojuszników, zyskać sławę i fortunę i zapisać swoje imię na kartach historii. To historia o tym, jak świat zmienił się na zawsze. Legenda twojego Wzniesienia ku Potędze zaczyna się teraz.

Najważniejsze cechy:

-Przeżyj zupełnie nową przygodę, której akcja toczy się na przestrzeni dekady i kształtuje się wokół każdej twojej decyzji.

-Zdeterminuj swoją drogę do potęgi od nędznego uciekiniera do czcigodnego czempiona kraju.

-Myśl jak generał i walcz jak Spartiata korzystając z nowego systemu walki, który rzuci cię w samo serce bitwy bez względu na to, czy będziesz magiem, łotrzykiem, czy wojownikiem.

-Zagłęb się w świat Dragon Age w zupełnie nowym filmowym stylu.

-Zbadaj zupełnie nową krainę oddaną w najdrobniejszych detalach w nowej, lepszej grafice i stylu.

Offline tympod123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #238 dnia: Lipca 08, 2010, 20:30:02 »
    Tak naprawdę w Dragon Age'a nie grałem, ale nasłuchałem się tu i ówdzie dosyć, by zadać takie jedno pytanie...

Nie wnerwiają was te DLC?

Moim zdaniem to rozmienianie gry na drobne. W życiu nie kupiłbym żadnej produkcji, przy zakupie której miałbym świadomość, że będę naciągany przez twórców na dokupywanie kolejnych "odcinków", wnoszących w sumie niewiele.

Pal licho, jeżeli te dodatki poszerzają i urozmaicają świat gry. Podstawowa wersja Dragon Age'a BYŁA PROJEKTOWANA Z MYŚLĄ O DLC... z tego co słyszałem, wygląda to mniej więcej tak - podchodzisz do jakiejś postaci, gadasz z nią przez 10 minut o jakiejś mrocznej twierdzy, w pewnym momencie postać ta oferuje wyprawe do tejże warowni. I... DING! Jeżeli chcesz wybrać się do Fortecy Jęczących Kałamarnic, zakup DLC.

Sorry, ale jak usłyszałem, że twórcy wycięli taki numer, wywaliłem z głowy myśl o ewentualnym zakupie D.A., nawet, gdybym dysponował sprzętem będącym w stanie go pociągnąć. NIGDY nie kupię produktu, który CELOWO jest uboższy o pewne widoczne elementy. Poszerzanie świata to jedno, dawanie go w ręce graczy i mówienie "no, jest tu parę luk, jak chcesz je wypełnić to płać" do drugie...

Błagam, powiedźcie, że nie mam racji, że to co słyszałem od innych i znalazłem w necie/czasopiśmie to bujda, a Dragon Age jest kompletnym produktem, nie stworzonym do wyciągania kasy...
    Cogito ergo zoom - myślę, więc jezdem :)

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #239 dnia: Lipca 08, 2010, 21:09:40 »
    Ale ktoś ci kitów nawciskał :D Dragon Age jest zajebczastą grą rpg :D Te DLC wprowadzają tylko nowe wątki, a niektóre rozszerzają te, które są w grze - np. Pieśń Leliany - owszem, ta kobieta mówi coś tam o swojej przeszłości, i jeżeli jesteś z nią na pozytywnych stosunkach, to możesz rozwalić jej byłą panią  - a dlc przedstawia jej całą historię - od zostania minstrelem do ucieczki do klasztoru :D