Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dragon Age (seria)  (Przeczytany 68363 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Dragon Age (seria)
    « Odpowiedź #300 dnia: Marca 15, 2011, 17:01:36 »
    Mam pytanie odnośnie DA2.
    Jak przyłączyć do drużyny Isabelle?? Co jakiś czas natykam się na forach na wzmiankę o tej postaci lecz w grze nigdy jej nie spotkałem.
    (click to show/hide)
    Czy dopiero będę miał szansę przyłączyć ją do drużyny czy coś schrzaniłem i już nie mam takiej możliwości?

Czy tak trudno ukrywać spoilery odnośnie fabuły?
    « Ostatnia zmiana: Marca 15, 2011, 17:18:39 wysłana przez proud »

Offline Ozwan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #301 dnia: Marca 15, 2011, 18:14:43 »
    http://www.metacritic.com/game/pc/dragon-age-ii

Średnia ocena recenzji a ocena użytkowników chyba dobrze podsumowuje tę grę. Podobało się tym, którzy mają płacone żeby im się podobało, ten, co płaci za grę zapewne chętnie udusiłby main designera DA2.

Mnie osobiście demo w sam raz wystarczyło. Jeśli przez godzinę, która jest wycinkiem najfajniejszych fragmentów, przebrnąłem z nadzieją, że będzie tu jeszcze coś ciekawszego niż pół-afk bicie się z tysiącami spawnujących się ze ścian mobów, z których większość stanowi zagrożenie na poziomie sałaty - to ja serdecznie dziękuję, wywalam ten crap i wracam do BG. =)

Bioware generalnie ostatnio ostro failuje jeśli chodzi o sequele, Kotor 2, Mass Effect 2, teraz DA2. Ech. A na horyzoncie niestety tylko MMO dla dzieciaków.

PS. http://www.gry-online.pl/S055_forum.asp?ID=11141064&WID=10008887&N=1

:D
    « Ostatnia zmiana: Marca 15, 2011, 18:20:20 wysłana przez Ozwan »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #302 dnia: Marca 15, 2011, 18:21:12 »
    http://www.metacritic.com/game/pc/dragon-age-ii

Średnia ocena recenzji a ocena użytkowników chyba dobrze podsumowuje tę grę.

Też tak pisałem na ostatniej stronie, ale... zauważ, że większość wystawionych 1/10 śmierdzi na kilometr internetowymi trollami. Może i gra świetna nie jest (nie wiem, nie grałem), ale tak niska ocena użytkowników wynika właśnie z działania takich osób. Podobnie było/jest na stronie BioWare Social Network, gdzie masa takich bęcwałów wchodziła, robiła spoilery (w dziale bez spoilerów), bluzgała, wystawiała ocenę 1 i... wychodziła. Co najlepsze, niemal nikt z nich nie posiadał w profilu znaczka potwierdzającego posiadanie DA2, więc albo to byli piraci, albo zasłyszeli gdzieś info, które powtarzali, albo... jedno i drugie. :) Dlatego radziłbym z rezerwą podchodzić do tego faktu.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #303 dnia: Marca 15, 2011, 18:54:51 »
    Rzeczywiście wtopa z tym spoilerem... Sorki jeśli popsułem komuś zabawę:]. Po prostu zminimalizowałem grę i na szybko posta wklepałem.
    Czy mimo to ktoś mógł by mi odpowiedzieć na moje pytanie?

W grach tego typu zawsze mam dylemat podczas ważnych decyzji i nie potrafię się nie zastanawiać jakie efekty przyniósł by inny wybór.
    (click to show/hide)

Offline Mordrakar

• Użytkownik
    • - Static X -
    « Odpowiedź #304 dnia: Marca 23, 2011, 10:16:25 »
    A tak konkretnie, jak fabuła czy grafika jest jeszcze lepsza niż w demie, wciąga tak samo jak jedynka Dragon Age ? Czy gra jest godna uwagi i dać 130 zł czy poczekać, aż stanieje. Bo straszne zamieszanie się zrobiło na forach.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #305 dnia: Marca 23, 2011, 17:21:53 »
    Moim zdaniem poczekać aż stanieje. Powiedzieć, że żałuję zakupu to była by duża przesada ale muszę przyznać, że oczekiwałem czegoś więcej za 130zł.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #306 dnia: Marca 23, 2011, 18:38:27 »
    Ja jestem bezgranicznie oddany, jestem fanatykiem gry.
    Ewentualne zastreżenia:
    - Brak możliwości zmiany pancerza dla członków drużyny (rękawice, buty i pancerz, resztą można dowolnie gospodarować),
    - Sklepy są uboższe, różnorodność i ilość,
    - Zbyt krótka fabuła.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Mordrakar

• Użytkownik
    • - Static X -
    « Odpowiedź #307 dnia: Marca 24, 2011, 20:18:12 »
    A więc poczekam ... oskubali grę z tego co słyszę, ale jak to jest znaczy że kompani w drużynie sami zmieniają sobie pancerz ?

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #308 dnia: Marca 24, 2011, 22:21:09 »
    Nie zmieniają pancerza wcale i właśnie w tym problem;]. Podczas gry możesz jedynie zdobyć ulepszenia poprawiające staty ich zbroi.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #309 dnia: Marca 24, 2011, 23:55:11 »
    A jest takie gówno jak w Mass Effect 2 iż po wykonaniu specjalnej misji członka drużyny można (uwaga) zmienić kolor jego wdzianka (szał ciał)? Bo to było taką chałturą że wolałbym aby tego wcale nie było.
    I jeszcze 2 pytanka: Ile potrzeba czasu aby przejść całą grę (włącznie ze wszystkimi queścikami) na normalnym poziomie trudności? I powiedźcie mi coś o zakończeniu? Czy wgniata w fotel? Czy po przejściu gry czujecie smutek iż właśnie zakończyliście wspaniałą przygodę, a chcielibyście więcej?

EDIT: Znalazłem dziś na GRRR.pl trailer fanowskiej produkcji http://www.youtube.com/watch?v=phwwuF5wanc&feature=player_embedded W sumie to nic nie pokazali, ale stroje pierwsza klasa!
    « Ostatnia zmiana: Marca 25, 2011, 10:33:54 wysłana przez Grievous »
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #310 dnia: Marca 25, 2011, 15:17:30 »
    Za pierwszym razem grę przeszedłem w 28 godzin... Lecz dostrzegłem (gdy gram 2 raz), iż pominąłem parę questów pobocznych, więc prawdopodobnie gra będzie miała 30 godzin, na normalnym poziomie trudności.
    Zakończenie? Ja przez 3 dni nie uruchomiłem kompa. Tak potężny był mój smutek, że gra już się skończyła, zrobili oczywiście wyjście na kolejną część. Ja szczerze polecam każdemu kto lubi fabułę i taktykę.

www.pustamiska.pl

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #311 dnia: Marca 25, 2011, 15:38:33 »
    Sam pewnie jak będzie jakaś promocja -75% na Stemie i gra wyląduje ok. 5€ się skuszę, jednak za to co naczytałem się na forach podziękuję. :) Jeszcze ME2 w takiej konwencji w sumie pasował, ponieważ zrobili z niego po prostu shooter TPP z ciekawą fabułą i jeśli tak do tej gry się podejdzie to bawi całkiem skutecznie - natomiast takie podejście w DA trochę mi nie pasuje...

Wyczytałem na innych forach takie błędy, które skutecznie mnie odstraszyły od wydawania ~100 zł na grę (i tak rzadko wydaję na nie taką forsę ^^):
    - Durny spam wrogów - walki więcej niż w DA:O;
    - "Spadochroniarze" - wrogowie pojawiający się z powietrza;
    - Masowy recykling lokacji - ponoć to już totalna abstrakcja jak są wykorzystywane lokacje w DAII...;
    - Akcja dzieje się tylko w jednym mieście i okolicach;
    - Brak możliwości zmian pancerzy innych członków drużyny - już w ME2 tego nie rozumiałem, ale patrz pierwszy akapit mojej wypowiedzi;
    - To durne kółko... jak ja go nie cierpię ;d;
    - Znów te cholerne masy DLC... - żeby one przedstawiały jeszcze sobą jakiś poziom, a nie były tylko wyciętymi fragmentami końcowej gry, które ktoś postanowił sprzedać i zarobić więcej kasy;
    - Puste i brzydkie lokacje;
    - Nie ma ponoć odczucia, że "miasto żyje" choć w minimalnym stopniu;
    - jeszcze coś było, ale nie pamiętam, ogólnie grę odkładam tak jak pisałem do sporej przeceny, gdyż więcej niż ~ 30 zł na nią nie wydam - w mojej opinii nie jest tego warta*... ;)

* Zresztą już Kwiecień, a będę musiał się martwić jak tu NIE wydać forsy na ponoć rewelacyjnego Wieśka 2 przed sesją, ponieważ jak go kupię po premierze (17 maja), to mogę mieć problem z jej zaliczeniem... Nie zapominajmy że jeszcze z RPG'ów w tym roku Deux Ex i Skyrim, więc DA2 raczej odchodzi na dalszy plan. ;D

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #312 dnia: Marca 29, 2011, 21:24:34 »
    Od premiery pykam niespiesznie w DA2,  właśnie skończyłem I Akt (z 3), i nie do końca się zgodzę z nagonką na tę grę. Faktem jest, że gra nie jest tak rozbudowana jak DAO i jak być powinna, ale wydaje mi się, że mniejsza w tym "zasługa" Bio, większa EA. Gra po prostu powinna być wydana za pół roku, a wtedy sądzę, że by wymiatała lepiej niż DAO. Nawet jednak w obecnym stanie zdecydowanie grę polecam, fajną reckę z tej gry można znaleźć na gamecornerze. Nie będę się szczególnie rozpisywał, ale do jednej rzeczy się odniosę.

- Nie ma ponoć odczucia, że "miasto żyje" choć w minimalnym stopniu;

a nieprawda ;) nie jest genialnie, ale jest sporo rozmów pomiędzy ludzikami w mieście, ba, momentami zwracają się niepytani do nas bądź do naszych towarzyszy ucinając sobie nawet z nimi krótkie rozmowy. Także poziom interakcji z towarzyszami jest naprawdę spoko. Grę naprawdę polecam. Szczególnie, że klucz na allegro można znaleźć za grosze - za 60 zeta nawet.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #313 dnia: Marca 31, 2011, 21:54:14 »
    Mam pytanie odnośnie zakończenia.
    (click to show/hide)

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #314 dnia: Kwietnia 12, 2011, 00:52:13 »
    Spoiler odnośnie fabuły
    (click to show/hide)

www.pustamiska.pl