Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dragon Age (seria)  (Przeczytany 68324 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: Dragon Age (seria)
    « Odpowiedź #75 dnia: Grudnia 18, 2009, 17:09:07 »
    Pies przydatny na obszarach już odblokowanych do poszukiwania fajnych śmieci.
    To mabari ma taką zdolność? Nie wiedziałem, jak to działa? Pies zacznie się podejrzanie zachowywać? Czy po prostu mając go w drużynie na obszarach będzie więcej możliwości interakcji? 
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #76 dnia: Grudnia 18, 2009, 17:58:17 »
    Rozmawiasz z psem i prosisz by ci coś przyniósł, do tego jak znajdziesz jakieś charakterystyczne miejsce np łódkę drzewo o nazwie,, charakterystyczne drzewo,namiot'', to mabari ,, oznaczy teren '' i wzrosną  jego statystyki na danym obszarze

Offline Wezyk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #77 dnia: Grudnia 21, 2009, 20:32:57 »
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Grudnia 21, 2009, 21:07:52 »
    Już kończę grę, Denerim opanowane przez pomioty, a wskaźnik ukończenia gry wynosi 46%!! Jak dobić do 100? Ukończyłem wszystkie misje Nieregularnych, Kolektywu i Kantora, pozyskałem sojuszników. Mam pootwierać wszystkie kufry?

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Grudnia 21, 2009, 21:34:28 »
    Już kończę grę, Denerim opanowane przez pomioty, a wskaźnik ukończenia gry wynosi 46%!! Jak dobić do 100? Ukończyłem wszystkie misje Nieregularnych, Kolektywu i Kantora, pozyskałem sojuszników. Mam pootwierać wszystkie kufry?

Te % są liczone przez osiągnięcia i nie da się tego wykonać grając 1 raz...

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Grudnia 21, 2009, 21:44:49 »
    Te % są liczone przez osiągnięcia i nie da się tego wykonać grając 1 raz...
    Aaaa... sprytnie. No, to jest jednak naprawdę motywuje do przejścia gry w inny sposób. Ludzie w BioWare są chyba jak arcydemony - jeśli któryś umrze to jego esencja przechodzi na innego. Inaczej nie jestem w stanie pojąć że od 10 lat tworzą tak fantastyczne RPG-i. Ponadto ich najnowsze dzieło opiera się na całkowicie wykreowanym przez nich świecie.

Offline matizz

• Użytkownik
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #81 dnia: Grudnia 22, 2009, 16:15:29 »
    Włączyłem...Pograłem...Wyłączyłem...

Gra fajna ale moim zdaniem za dużo biegania i gadania ,a za mało przeciwników , bitew , KRWI , WOJNY !
    Pograć można i zapewne będę w to grać często ale tak żebym szalał za tym to raczej nie ...
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #82 dnia: Grudnia 22, 2009, 16:20:10 »
    Bo właśnie  RPG polega na rozmawianiu i konfrontacji z postaciami a nie na walce, walka jest rzeczą drugorzędną to jest esencja prawdziwego rpga.
    Do tego walki  są wymagające dlatego jest ich mniej.

Weź np D&D tam cały czas prowadzi się testy umiejętności, otwiera zamki szuka ukrytych przejść , a i do tego mistrz gry prawie cały czas opowiada co się dzieje na planszy,

Dragon age wiele brakuje pod tym względem, ale jest to gra dobra i uważam, że spędzony przed nią czas zostałdobrze zagospodarowany

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Grudnia 22, 2009, 17:39:42 »
    Chcielibyśmy zachęcić Was do zajrzenia na nasza stronę http://dragonage.za.pl/news.php#0 poświęconej wspaniałej grze Dragon Age. Będziecie mogli znaleźć na niej wiele ciekawych rzeczy i dowiedzieć się nico o świecie z gry.

Pragniemy również zauważyć, ze stronka nadal będzie się rozwijać.

do modów - lukasz172009 dostał pozwolenie na umieszczenie tutaj linka :) - soner
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2009, 12:47:20 wysłana przez lukasz172009 »

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #84 dnia: Grudnia 22, 2009, 18:56:45 »
    Bo właśnie  RPG polega na rozmawianiu i konfrontacji z postaciami a nie na walce, walka jest rzeczą drugorzędną to jest esencja prawdziwego rpga.
    Do tego walki  są wymagające dlatego jest ich mniej.

Weź np D&D tam cały czas prowadzi się testy umiejętności, otwiera zamki szuka ukrytych przejść , a i do tego mistrz gry prawie cały czas opowiada co się dzieje na planszy,

Dragon age wiele brakuje pod tym względem, ale jest to gra dobra i uważam, że spędzony przed nią czas zostałdobrze zagospodarowany

Najlepsze RPG to takie, gdy jest wyważone pod względem "story" i "h&s". Jak jest za dużo "pitu pitu" gracze się nudzą, a jak jest za dużo "wal go w łeb" to co ambitniejsi się również będą nudzić.

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Grudnia 22, 2009, 19:10:15 »
    Ukończyłem główny wątek - zakończanie istne epickie, choć pozostawia pewien niedosyt. No ale dość narzekania, już nie mogę się doczekać kolejnych części tej wspaniale zapowiadającej się sagi. A propos: Czy ktoś czytał tekst w najnowszym CDA? Redakcja nie może się pogodzić iż Dragon Age ma średnią ocen internetowych wyższą niż jaką sami jej przyznali - w tekście punktują wady, opierają się wyłącznie na doświadczeniach własnych czytelników i podważają rzetelność innych recenzentów. Jednym słowem: żenada.     

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #86 dnia: Grudnia 23, 2009, 08:46:21 »
    Włączyłem...Pograłem...Wyłączyłem...

Gra fajna ale moim zdaniem za dużo biegania i gadania ,a za mało przeciwników , bitew , KRWI , WOJNY !
    Pograć można i zapewne będę w to grać często ale tak żebym szalał za tym to raczej nie ...
    Dawno czytając posta na forum ręce nie złożyły mi się w przysłowiowy *facepalm*... Nic więcej pisać nie będę. :(
    Bo ktoś ma inne zdanie inż Twoje ?  xD
    Czy ktoś czytał tekst w najnowszym CDA? Redakcja nie może się pogodzić iż Dragon Age ma średnią ocen internetowych wyższą niż jaką sami jej przyznali - w tekście punktują wady, opierają się wyłącznie na doświadczeniach własnych czytelników i podważają rzetelność innych recenzentów. Jednym słowem: żenada.      
    CDA od jakiegoś czasu jest żałosne coraz bardziej i tyle... Już dawno mam ich opinie głęboko w dupie, bo żeby w recenzji gry rpg !!! odejmować od oceny punkty za długość, trudność oraz "oldschoolowość"? No ludzie, tam muszą pracować sami imbecyle... Niech idą sobie pograć w nowego COD: MW2, tam im starczy rozgrywki w single na 6h, więc będą w 100% zadowoleni... :d
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 23, 2009, 12:49:07 wysłana przez Kalpokor »

Offline Neluril

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Grudnia 23, 2009, 09:04:56 »
    Za długie? Za oldschoolowość? Hahaha ale mnie rozśmieszyliście tym cytatem. Ta gra po dłuższym czasie przywróciła mi wiarę w gry rpg, ja ją "smakuje" wszelkie wątki rozmów, zachowania postaci, miejsca, fabuła, questy poboczne po prostu zajebiście się gra. Nie nudzi się człowiek. To odskocznia od wowów, aionów itp. Nie ma farmienia tylko sama przyjemność gry :D

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Grudnia 23, 2009, 14:29:00 »
    Czy ktoś czytał tekst w najnowszym CDA? Redakcja nie może się pogodzić iż Dragon Age ma średnią ocen internetowych wyższą niż jaką sami jej przyznali - w tekście punktują wady, opierają się wyłącznie na doświadczeniach własnych czytelników i podważają rzetelność innych recenzentów. Jednym słowem: żenada.      
    CDA od jakiegoś czasu jest żałosne coraz bardziej i tyle... Już dawno mam ich opinie głęboko w dupie, bo żeby w recenzji gry rpg !!! odejmować od oceny punkty za długość, trudność oraz "oldschoolowość"? No ludzie, tam muszą pracować sami imbecyle... Niech idą sobie pograć w nowego COD: MW2, tam im starczy rozgrywki w single na 6h, więc będą w 100% zadowoleni... :d

Wczoraj kupiłem CDA i naprawdę ich nie rozumiem , gra jest świetna i już od jakiegoś czasu żaden RPG mnie tak nie przykuł do monitora, a oni marudzą , że ma średnią ocen 92 . Bio Ware to mistrzowie w swoim gatunku i niestety CDA schodzi na psy .
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 23, 2009, 14:31:34 wysłana przez Wezyk »
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Grudnia 23, 2009, 16:47:27 »
    Cda ostatnio głupieje więc nie przejmuj się co piszą o Dragon Age olej ich.
    Co do Dragon Age to jest gra która pochłania gracza na wiele godzin sam przechodzę ją 3 raz.
    Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej na temat gry, potworów zapraszam na moją stronę.