Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dragon Age (seria)  (Przeczytany 68296 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Dragon Age (seria)
    « Odpowiedź #30 dnia: Października 30, 2009, 15:28:59 »
    Oglądałem to już około tygodnia temu, ale i tak powiem, że jest zaje**sty... Do tego czy wie ktoś czy jak będzie premiera (6.11.09) też w Polsce, to czy od razu będzie full polonizacja (z głosami) ??

Offline Agarwaen

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #31 dnia: Listopada 09, 2009, 23:26:51 »
    Jest już w sprzedaży full kinowa wersja z polskimi głosami :)

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Listopada 10, 2009, 17:36:37 »
    Podobno w polskiej wersji był jakiś błąd! Kolega mi mówił że cała seria jest wadliwa i że można zainstalować inne języki (Angielski, Niemiecki, Francuzki) a jak się instaluje po polsku to wywala w pewnym momencie błąd. Ma to zostać naprawione, ale całą serie wypuścili na rynek wadliwą!
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Listopada 10, 2009, 18:11:39 »
    A więc polska premiera ma same problemy... W dniu premiery coś się pochrzaniło w EA Polska i gra nie trafiła do sklepów, teraz to... Grę będę miał dopiero w niedziele lub poniedziałek... Mam nadzieję, że nie będzie tego błędu...

Offline krzyysiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Listopada 27, 2009, 15:48:17 »
    Gdy pierwszy raz usłyszałem o tej grze, to pomyślałem "rewelacja!", ale później obejrzałem na ju tjub filmiki i początkowy zapał wygasł. Znów bohaterowie w strojach à la futboliści amerykańscy i wojowniczki w zbrojach odsłaniających brzuch. Mnie to razi.
    Ech, kolejna gra nie dla mnie... Szkoda :(

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #35 dnia: Listopada 27, 2009, 15:54:07 »
    Ja natomiast czekam, aż wyprzedana zostanie ta "felerna" seria jeśli chodzi o DVD 2. Myślę, że na początku grudnia zamówię swój egzemplarz :D

Znów bohaterowie w strojach à la futboliści amerykańscy i wojowniczki w zbrojach odsłaniających brzuch. Mnie to razi.
    Musisz się przyzwyczaić, bo raczej RPG'a bez tych elementów nie znajdziesz... Nic nie przyciąga tak jak sex i mięśnie... To jest czysty marketing, siada sobie jakiś gówniarz to chce wyglądać jak 2x2, żeby zerwać "ze swoją" rzeczywistością, a jak do tego jeszcze kawałek damskiego ciałka się znajdzie to już będzie miał "podnietę" na full... Taka prawda :/
    « Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2009, 16:10:21 wysłana przez proud »

Offline krzyysiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Listopada 27, 2009, 16:07:31 »
    Prawda. Ale też lubię Mount&Blade m.in. za brak wyżej wymienionych "podniet gimnazjalistów". Nie patrząc na grafikę, sama gra Dragon Age wygląda bardzo zachęcająco - może kiedyś ją kupię. Pamiętam te godziny spędzone przy Baldur's Gate...

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Listopada 27, 2009, 20:05:08 »
    Mam grę od kilku dni. Felerna wersja się chyba skończyła, bo nie wystąpił żaden błąd. W polskiej wersji (chodzi o głosy) czasem pojawiają się bugi z błędem płci (na przykład, gdy się gra mężczyzną mówią do nas jak do kobiety 0.O), ale te wpadki zdarzają się stosunkowo rzadko. Animacje nawet fajne, grafika ładna, muzyka buduje klimat i powalająca fabuła. Polecam...

PS: Bioware zawsze daje kawał porządnego cRPG... :P

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Listopada 27, 2009, 22:34:01 »
    Potwierdzam, feralna seria została już chyba wycofana ze wszystkich sklepów. A od przedwczoraj też jestem posiadaczem tej gry.
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 04, 2009, 22:24:51 »
    Wczoraj kupiłem i jedyne co ciśnie mi się na usta to: MIODZIO - RPG w stylu Neverwintera i Baldursa z animacjami i grafiką Obliviona. Poruszając się z widokiem na plecy często zapominam że to nie Gothick ani Elders Scrolls i próbuje skakać, a także przeciskać się między przeszkodami:) Fabuła zalatuje trochę powtarzalnością, ale dialogi są świetne. A walka, te bloki i krytyczniaki - CUDO!

Mały Edit: Gra reklamowana jest jakoby była osadzona w "mrocznym świecie fantasy" otóż jest to kompletna bzdura - świat jest tak popaprany i absurdalny jak jakaś kraina rodem z Monty Pythona: każdy każdego zdradza, wszyscy kiwają się nawzajem no i zagęszczenie naiwniaków na metr kwadratowy jest większe niż opady deszczu w klimacie monsunowym.  
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 06, 2009, 09:29:42 wysłana przez Grievous »
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline strongmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Grudnia 06, 2009, 17:33:52 »
    Mam prośbę:

Zdarła mi się płyta i plik Setup został uszkodzony. Czy mógłby ktoś wstawić orginalny plik?

PS: Gdy wkładamy płytę to wchodzimy na Mój komputer > stacja dysków > i tutaj jest ten plik

Jeszcze raz proszę o ten plik, to dla mnie ważne.

EDIT 07.12.2009 - No co nikt nie pomoże?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 07, 2009, 16:16:58 wysłana przez strongmas »

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 07, 2009, 22:13:23 »
    No wiesz... udowodnij mi iż masz oryginała, bo trudno mi uwierzyć abyś mógł uszkodzić płytę z tak świeżą grą. A poza tym to niby jak miałbym Ci go udostępnić? Przez jakiś torrent?

Naszła mnie refleksja - otóż mianowicie BioWare chyba skręca w stronę MMORPG-ów. Na potwierdzenie mojej hipotezy 3 przykłady:

1.) DLC - czyli j***** mody które trzeba aktywować przez neta.
    2.) Przepotężni magowie - zwykły magiczny pocisk jest świetną bronią, a zapewne weterani Baldursów pamiętają tą śmieszną kulkę groźną tylko gdy leciała w sporym towarzystwie.
    3.) Możliwość stworzenia tanka - wojownik z aktywowanymi umiejętnościami zwiększającymi obronę kosztem ataku i przyciągający wrogów drwinami i groźbami jest idealną tarczą do przyjmowania ciosów.

To tyle z mojej strony.             

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 07, 2009, 22:55:59 »
    Naszła mnie refleksja - otóż mianowicie BioWare chyba skręca w stronę MMORPG-ów. Na potwierdzenie mojej hipotezy 3 przykłady:

1.) DLC - czyli j***** mody które trzeba aktywować przez neta.
    2.) Przepotężni magowie - zwykły magiczny pocisk jest świetną bronią, a zapewne weterani Baldursów pamiętają tą śmieszną kulkę groźną tylko gdy leciała w sporym towarzystwie.
    3.) Możliwość stworzenia tanka - wojownik z aktywowanymi umiejętnościami zwiększającymi obronę kosztem ataku i przyciągający wrogów drwinami i groźbami jest idealną tarczą do przyjmowania ciosów.           

Powiem tak: BioWare powiedział, że nigdy nie zrobi z tego MMO. Nie po to robią tego ze Star Wars'ów by dać tego. (dodatkowym argumentem jest to, że skomplikowanej fabuły na MMO się nie przeniesie, do tego DA:O nawet nie ma Multiplayer)

1) DLC... Powiem tak - ja tego gówna nie trawię. Do tego zawsze dobrą wymówką jest to, że można zwalić to na EA, które zajmuje się dystrybucją (a jak wiadomo, EA ma kryzys i próbuje nakręcić jak najwięcej kasy). Do tego powstają przecież darmowe mody, które podkreślam są legalne...
    2) Tu się nie zgodzę. Co prawda magowie słabi nie są, ale po pierwsze: trzeba ładować im odpowiednio punkty do umiejętności
    po 2: magowie w pojedynkę są słabi...
    3) Nie wiem jak się do tego odnieść

Mówisz, że to są 3 hipotezy, które skręca Dragon Age w stronę MMO? Spójrz na obecne RPG, gdzie nie masz możliwości stworzenia tanka, silnego maga itd. Co do DLC, chociaż ich nie cierpię to po prostu się przyjęły. Ale nie podoba się? To nie korzystaj...

DOWN: Czy ja mówię, że mi się nie podoba? Ta gra jest wspaniała.

1. Właśnie. Niektóre schematy. Chociaż podczas wywiadów była mowa, że robili całą mechanikę gry od podstaw...
    2. No, ale w czym jest problem? Tank jest do tankowania, a mag do rzucania czarów, które zrobią z wroga papkę.
    3. Tu niestety muszę się zgodzić. Przez DLC straciłem 2 mody i uznałem, że wolę ściągać darmowe, które ewentualnie usunę bez żalu, niż mam wydawać kasę, tak naprawdę za nic...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 08, 2009, 08:52:52 wysłana przez Maly_007 »

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 08, 2009, 00:05:47 »
    Nie podoba się? Dzięki tej grze czuje się jakbym cofnął się 10 lat wcześniej - w grudniu 1999 po raz pierwszy zagrałem w Baldurs Gate, ech łezka się w oku kręci. Natomiast w odniesieniu do twojej odpowiedzi:

1.) Porównuje DR:O do Baldursów i Neverwinterów, nie mówię że twórcy chcą uczynić z ich najnowszego dzieła online-ówkę - po prostu zaadaptowali schematy rodem z WoW-a.
    2.) I właśnie w poprzednich dziełach BioWare początkujący magowie byli bardzo słabi, a niektórzy przeciwnicy gdy mieli ich w swoim zasięgu od razu nacierali i porzucali celu aż do śmierci (swojej lub celu), natomiast w Dragon Age czary mają świetną skuteczność i krótki zasięg co powoduje iż mag musi znajdować się dość blisko epicentrum walki. I tu wkracza tank - w Neverwinterze były umiejętność prowokacja, ale miała średni efekt gdyż opłacało się aby wrogowie szarżowali na czarodziei i narażali się na ataki reszty drużyny (dodatkowy cios w systemie D&D), a w najnowszej grze speców od RPG-ów umiejętność "groźba" w połączeniu z "murem" tworzy idealną postać która zajmie uwagę wroga. A przecież to popularna MMORPG-owa taktyka.
    3.) DLC irytuje mnie swoimi obwarowywaniami - muszę się zalogować i czekać pokornie, niestety straciłem dwa klucze, gdyż jak dotąd nie otrzymałem żadnych modów. I tu pojawia się zbieżność z p********* Steamem - przez to ch******* straciłem Empire: Total war, więc gdy tylko coś przypomina mi o potworze stworzonym przez Valve od razu skacze mi ciśnienie. 

Offline strongmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 08, 2009, 17:29:06 »
    To może na początek dowód:

Tutaj płyta jest w stacji dysków:
    (click to show/hide)

Tutaj jest ten plik:
    (click to show/hide)

Tutaj "autorun":
    (click to show/hide)

A jak nie wierzysz że to mój pulpit to masz pusty:

(click to show/hide)

Niem zdjęć płyty ponieważ nie mam aparatu.

A co do formy, może być chomik albo inne hostingi plików.

Żeby nie było to jeszcze raz proszę o ten plik.

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.