Wiecie co Alistair jest według mnie postacią najlepszą nawet lepszą od naszej własnej postaci, można go tak poprowadzić by był tak dobrym zabijaką, do tego bardzo wytrzymałym i potrafiącym uniknąć praktycznie wszystkiego. Do tego jego skile templariusza szczególnie przydatne przy magach.
(ba jak siego dobrze poprowadzi i skile wyda, to jest tak dobry jak 2 stenów)
Pies przydatny na obszarach już odblokowanych do poszukiwania fajnych śmieci.
Sten tutaj musiałem niestety zwiększyć umiejętność uniki gdyż ten wielkolud zachowuje się i walczy jak słoń w składzie porcelany i co chwilkępada.
Morrigan przydatna na początku ja długo nie korzystałem z jej możliwości.
Leliana według mnie ta postać musi być w każdej drużynie, gdyż zręczny łotrzyk zawsze się przyda(bardzo dobry łucznik)
Wynne Bardzo fajna postać, chociaż ja odblokowałem ją na końcu bardzo mi się przydała wiele razy. Szczególnie świetny healer.
Oghren cóż trzeba u niego tak jak u stena podpakować zręczność.
Zevran prawdziwy zabójca i dualwielder, lecz jeżeli twoja postać jest wojownikiem z 2 mieczami to całkiem nieprzydatny
A jeżeli chodzi i leviego, to cóż przygoda jest dość fajna chociaż bardzo krótka (około 45 minut)ale ale wprowadza dość sporo ekwipunku, bardzo przydatną zbroje oraz sklep z całkiem nowym i super ekwipunkiem lecz za odpowiednią cene.
Kamienny więzień wprowadza nowego towarzysza Golema który jest istną maszyną do zabijania i wprowadza około 45minutową lokacje która objawia sięw trakcie wątku głównego..