Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dragon Age (seria)  (Przeczytany 68328 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Dragon Age (seria)
    « Odpowiedź #60 dnia: Grudnia 12, 2009, 23:21:11 »
    Kogo poradzicie mi wspierać w Orzammarze w walce o tron: Harrowmonda czy Behlena?

Zależy, bo tak naprawdę nie ma to większej różnicy, no ale skoro chcesz:

UWAGA SPOILER (odkrywa fabułę, czytacie na własną odpowiedzialność. Nie chcesz sobie psuć zabawy to NIE CZYTAJ)
    (click to show/hide)

Jedyne co mogę powiedzieć poza spoilerem to, to że:
    - Jeżeli grasz postacią dobrą, to wybierz Harrowmonta
    - Jeżeli grasz postacią złą/neutralną to wybierz Behlena

Do tego jeżeli chcesz poznać Behlena, to radzę przejść początek Krasnoluda Szlachcica, gdzie możemy go poznać...

DOWN: Jeżeli grałeś w Baldura, Icewind Dale czy coś w tym rodzaju, to powiem, że jest bardzo podobny...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2009, 21:39:18 wysłana przez Maly_007 »

Offline barlogo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #61 dnia: Grudnia 14, 2009, 21:32:34 »
    Mam pytanie kolega mi wgaduje że w grze jest tandetny system walki głupio się nawalają itd. mam pytanie czy to prawda i jakby ktoś mógł to by opisał  system walki bronią białą

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #62 dnia: Grudnia 14, 2009, 23:51:40 »
    Mam pytanie kolega mi wgaduje że w grze jest tandetny system walki głupio się nawalają itd. mam pytanie czy to prawda i jakby ktoś mógł to by opisał  system walki bronią białą
    Podobny do tego Neverwinterze, tyle że efektowniejszy no i są fatality. A jeżeli nie grałeś w NW to w skrócie: klikasz na wroga, a postać go atakuje, twoje działania sprowadzają się wyboru celu celu lub aktywowania umiejętności. Nie jest to Gothick, ale ta gra to duchowy spadkobierca Baldursów więc walka mechanizmami nie różni się od oldskulowych RPG-ów.

Mam pytanie: Czy oddawanie run do skrzyni Kręgu jest opłacalne/efektywne? Czy wpłynie na siłę wspierających mnie w finałowej bitwie magów?     
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #63 dnia: Grudnia 15, 2009, 07:19:06 »
    Powinno, ale ja oddawałem tylko najgorsze runy, a i tak mi się przydali, szczególnie w walce z Bossem

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #64 dnia: Grudnia 16, 2009, 20:43:49 »
    Oł je... Dzisiaj dostałem (po różnych problemach, ale olać to) mój egzemplarz Dragon Age (pomijam połamane pudełko) i jest... GENIALNIE!!! Normalnie stary duch RPG powrócił, może nie jest to hardcore Baldur's Gate, albo Planescape Torment, ale jest świetnie! Po tych wszystkich pół-rpg, jak Mass Effect, czy Oblivion można znów wczuć się w grę i przypomnieć stare czasy, bo gra znów nie wybacza błędów i już na samym początku walki są dość wymagające, a historia wciąga. :D
    Normalnie miodzio...

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Grudnia 16, 2009, 23:51:16 »
    Cholera, jak porozmawiać z Oghrenem? Ta moczymorda słania się na nogach i co chwila zalicza glebę. A poz tym czy wato obrać specjalizację berserkera?   

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #66 dnia: Grudnia 17, 2009, 07:57:25 »
    Porozmawiasz z nim dopiero gdy skończysz orzamar.
    A Specjalizacja Berserkera jest świetna w połączeniu ze skilami Czempiona.

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Grudnia 17, 2009, 09:05:56 »
    A poz tym czy wato obrać specjalizację berserkera?   

Ja średnio lubię berserkera. Dlaczego? Jego talenty to Szał, a reszta to jego ulepszenia. Co prawda jest wtedy mocny, ale ja po prostu nie lubię za bardzo rzucać na główną postać takich zdolności przedłużanych (bo mam dobre ofensywne i szkoda mi wytrzymałości)...

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Grudnia 17, 2009, 17:30:43 »
    Porozmawiasz z nim dopiero gdy skończysz orzamar.
    Już wyniosłem Harrowmonta do godności monarszej, ale ten pijus tylko leży i zanosi się śmiechem. Szkoda bo lubię poznawać historię członków drużyny.
    A Specjalizacja Berserkera jest świetna w połączeniu ze skilami Czempiona.
    A jak odblokować Czempiona? Czyżbym musiał przyjąć w swoje szeregi tego zapchlonego kundla Loghaina?

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Grudnia 17, 2009, 17:54:17 »
    A jak odblokować Czempiona? Czyżbym musiał przyjąć w swoje szeregi tego zapchlonego kundla Loghaina?

Nic z tych rzeczy. Powiem tylko, że podczas zdobywania Urny Świętych Prochów możesz wybrać między Łupieżcą, a Czempionem...

DOWN: Powiem tak - nie lubię DLC. Obecnie jest tylko kilka płatnych, a dostarczają one zabawy na około 1-2 godziny zabawy. Dlatego wolę już mody darmowe, robione przez fanów...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2009, 19:35:15 wysłana przez Maly_007 »

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Grudnia 17, 2009, 18:00:15 »
    Ja mam do was takie pytanko...
    (click to show/hide)

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #71 dnia: Grudnia 17, 2009, 20:27:21 »
    (click to show/hide)
    Właściwie to Sten jest nawet dobry, tylko trzeba pakować u niego cały czas w zręczność i dawać itemy  któe pomagają unikać ciosów

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Grudnia 18, 2009, 08:09:53 »
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Ja tam na razie daleko nie jestem, ale na razie drużynę sobie złożyłem z Morigan (mag), Leliana (łotrzyk) oraz Sten (wojownik). Sam też gram wojownikiem i w porównaniu ze składem, który miałem chwilę przed... zdobyciem Stena idzie dużo łatwiej. Według mnie lepiej walczy od Alistera, a Leliana przydaje się trochę bardziej niż pies, a szkoda bo był on klimatyczny. :] Druga sprawa jest taka, że ze Stena nie zrezygnuję bo jak słucham jego gadki podczas podróży to przypomina mi się stary Baldur's... Jeszcze co do Alistera, to też mi go trochę szkoda zostawiać, bo jego kłótnie z Morigan były wspaniałe. xD

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Grudnia 18, 2009, 10:25:51 »
    Zalety posiadania Alistaira ujawniają się gdy grasz kobietą i masz z nim dobre relacje. Wtedy można zobaczyć jak napaleniec z byłego templariusza - jak Luter po zrzuceniu habitu. A do tego prowadzi świetne rozmowy z Wynne na temat: Jak wyjawić pewnej osobie woje uczucia - jest taki nieporadny i nieżyciowy jak mały szczeniaczek.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #74 dnia: Grudnia 18, 2009, 11:11:58 »
    Wiecie co  Alistair jest według mnie postacią najlepszą nawet lepszą od naszej własnej postaci, można go tak poprowadzić by był tak dobrym zabijaką, do tego bardzo wytrzymałym i potrafiącym uniknąć praktycznie wszystkiego. Do tego jego skile templariusza szczególnie przydatne przy magach.
    (ba jak siego dobrze poprowadzi i skile wyda, to jest tak dobry jak 2 stenów)

Pies przydatny na obszarach już odblokowanych do poszukiwania fajnych śmieci.

Sten tutaj musiałem niestety zwiększyć umiejętność uniki gdyż ten wielkolud zachowuje się i walczy jak słoń w składzie porcelany i co chwilkępada.

Morrigan przydatna na początku ja długo nie korzystałem z jej możliwości.

Leliana według mnie  ta postać musi być w każdej drużynie, gdyż zręczny łotrzyk zawsze się przyda(bardzo dobry łucznik)

Wynne Bardzo fajna postać, chociaż ja odblokowałem ją na końcu bardzo mi się przydała wiele razy. Szczególnie świetny healer.

Oghren cóż trzeba u niego tak jak u stena podpakować zręczność.

Zevran prawdziwy zabójca i dualwielder, lecz jeżeli twoja postać jest wojownikiem z 2 mieczami to całkiem nieprzydatny

(click to show/hide)