Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dragon Age (seria)  (Przeczytany 68323 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Dragon Age (seria)
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 16, 2009, 08:24:06 »
    Ze screena gra fajna ale 20 GB? Gdyby przeliczyć, mapa gry musiała by być wielkości Europy. Nawet Metin3 nie zajmuje aż tyle a mapa jest spora.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 16, 2009, 08:41:16 »
    Dobra wyjaśnie Ci co mam do tych gier (napiszę w stosunku do Fallouta 3, Obliviona i Mass Effecta)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

I tu na koniec chcę coś napisać.
    Dziś za grę RPG uznaje się tytuł gdzie masz "+" przy skillu i jak już jest taki bajer, to gra musi być yRPyGy...
    To są jednak tylko dodatki, tak jak umiejętności, statystyki, bo najważniejsze jest "Odgrywanie Postaci". RPG to gatunek gdzie najważniejsza jest postać, klimat i świat. Wszystkie te cechy muszą być klimatyczne, złożone, takie żeby gracz mógł się z nimi ucieleśnić, "wejść" w tą rolę i ją przeżywać. Gdzieś przeczytałem taki tekst: "Jak ide do baru sie napic to chce miec do wyboru 10 roznych sposobow napica sie: Piwo jedno po drugim, powolne saczenie drinka, cos bezprocentowego itd. Jak mi sie cos nie podoba, to chce moc to powiedziec". To jest właśnie esencja RPG, a zamiast tego dostajemy Mass Effect'y i tym podobne.

EDIT: DzikiJoe
    Potwierdzam, ale się nie zgadzam;) Grałem w tego Drakensang i taki genialny to on nie jest:( Grać gra się przyjemnie, ale historia nie wciąga tak jak choćby w NWN (już o Tormencie nie wspomnę...), jest sporo błędów, niedomówień etc.. Daltego ja osobiście wolę sobie włączyć Neverwinter Nights II, lub add-on Maska Zdrajcy, niż grać w Drakensang.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2009, 15:11:01 wysłana przez proud »

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 16, 2009, 10:16:01 »
    I tu na koniec chcę coś napisać.
    Dziś za grę RPG uznaje się tytuł gdzie masz "+" przy skillu i jak już jest taki bajer, to gra musi być yRPyGy...
    To są jednak tylko dodatki, tak jak umiejętności, statystyki, bo najważniejsze jest "Odgrywanie Postaci". RPG to gatunek gdzie najważniejsza jest postać, klimat i świat. Wszystkie te cechy muszą być klimatyczne, złożone, takie żeby gracz mógł się z nimi ucieleśnić, "wejść" w tą rolę i ją przeżywać. Gdzieś przeczytałem taki tekst: "Jak ide do baru sie napic to chce miec do wyboru 10 roznych sposobow napica sie: Piwo jedno po drugim, powolne saczenie drinka, cos bezprocentowego itd. Jak mi sie cos nie podoba, to chce moc to powiedziec". To jest właśnie esencja RPG, a zamiast tego dostajemy Mass Effect'y i tym podobne.
    Święte słowa, choć na poprzedniej stronie napisałem to samo Ty ująłeś to dużo lepiej :)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 16, 2009, 20:11:39 »
    Cóż może podstawowy oblivion jest do bani, ale dzięki temu, że łatwo się go moduje wiekszość minusów, które wymieniłeś można poprawić ściągając patche i mody.Co się zaś tyczy Fallouta 3, to masz racje za mało w, nim przekleństw,dziwek (TYLKO jedna na cały waszyngton!!) ćpunów,gangów i miast, za to nie naturalnie dużo krwi (zawsze mnie dziwiło czemu cenzura woli przemoc i krew od seksu??).W MassEfect, poza tym, że jest strasznie zbugowany nie widze większych minusów.

« Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2009, 20:17:36 wysłana przez Kąbiner »

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 16, 2009, 21:09:42 »
    BTW, Play ma w obecnym numerze na płytce full Baldur's Gate'a Złotą edycję! Całkiem przyjemnie się gra, miło  powspominać dawne czasy...

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 25, 2009, 10:16:53 »
    Proud jeżeli dorobią do tego fabułę, jak ze starych dobrych RPG, to będzie można w końcu mówić o przełomie na tle tego gatunku gier....czekamy z niecierpliwością

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 25, 2009, 11:17:15 »
    Nie grywam w zbytnio w rpg,i sobie przypomniałem że tą gre miałem kupic ;D

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Lipca 25, 2009, 17:58:30 »
    Proud jeżeli dorobią do tego fabułę, jak ze starych dobrych RPG, to będzie można w końcu mówić o przełomie na tle tego gatunku gier....czekamy z niecierpliwością
    Ja jestem niemal pewien, że fabuła będzie genialna, przecież to jest BioWare...Baldur's Gate, Baldur's Gate II: Cienie Amn, Baldur's Gate II: Tron Bhaala, Neverwinter Nights, Neverwinter Nights: Shadows of Undrentide, Neverwinter Nights: Hordes of the Underdark, Star Wars: Knights of the Old Republic, czy Mass Effect... jak dla mnie to aż nazbyt dużo żeby być tego pewnym...;)

No ale co byś chciał zobaczyć w takim trailerze? Rozmowy, wątki, częściowo fabułę? Przecież w trailerach głównie pokazana jest, jak to napisałeś nap***dalanka, a jest to RPG, więc uchylanie choć kawałka fabuły, dla mnie byłoby błędem.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lipca 25, 2009, 18:09:58 »
    Oblivion za krótki, po dodaniu 2 oficjalnych modów i masy nieoficjalnych trochę tego wychodzi. Jak ktoś tłucze prawie non-stop to może i krótko, ale jak ktoś popyka to od czasu do czasu to wręcz przeciwnie. Pozwiedzać wszystkie, ale to wszystkie lokacje, zrobić wszystkie questy, itp. Ja odkąd gram w to drugi raz odkryłem wiele nowych rzeczy, zresztą podobnie było w Morrowindzie, a i tak myślę że wszystkiego tam nie zrobiłem [chocby misje dla klanu Telvani czy dla klanu wampirów, nieznalezione parę artefaltów] i pewnie kiedyś z przyjemnością do do tego tytułu jeszcze wrócę.

Mówicie 20GB, toż to jakiś potwór :) instalacja zajmie jakieś pół godziny, a Ram-u też przydało by się dokupic.

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lipca 25, 2009, 19:17:41 »
    O ile twórcy wstawią podzielenie mapy (przechodząc np. kwadrat świata gry ładuje się następny itd. itd.) to nie będzie trzeba aż tyle ramu.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Lipca 25, 2009, 19:22:29 »
    No tak, ale i tak się przyda do innych programów czy gier, nawet dla M&B battlesizer.
    Te zdjęcia mnie zaciekawiły, muszę przyjrzeć sie temu bliżej.

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #28 dnia: Lipca 25, 2009, 19:42:39 »
    Gra ma cudowną grafikę,muszę po woli kupować nowy sprzęt bo mój kochany bo kochany złomek (służy mi już jakieś 2-3 lata) nie uciągnie Dragon Age Origins

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Października 30, 2009, 14:36:40 »
    Ostatnio trafiłem na zajebisty trailer wykonany przez mistrzów w tych sprawach, czyli studio Blur, a do premiery samej gry pozostały już tylko dni... Na razie polecam obejrzeć wspomniany trailer...

http://www.youtube.com/watch?v=VJVL7rxx7p8