Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Muzyka pod strzechą  (Przeczytany 288310 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Muzyka
    « Odpowiedź #1425 dnia: Grudnia 10, 2011, 16:53:06 »
    Ja slucham polskiego Rapu. Zaczynalem od ,,murzyńskiego" ale bylo to glownie na zasadzie gansta gangsta fajnie sie slucha wiec jest ok.
    Potem zacząłem sluchac polskiego rapu. Zaczynałem od Paktofoniki potem Pokahontaz, Rahima , Eldo , OSTR, 52 Debiec GrubSona. Oczywiscie przesluCHUJE ( :D ) też innych twórców wiec zachaczyłem od HG, Firma , Gurala itd. Aktualnie slucham Styloojeden, nowa grupa promowana przez Rahima ;P

Dlaczego rap ? Przemawia do mnie, w rapie nie liczy się brzmienie tylko tekst. Nie slucham Firmy , Peji itd ale to nie znaczy że jestem jakimś antyfanem. Poprostu tekst tych twórcow nie ma nic wspolnego ze mną czy też z moim życiem ;P

Nie jestem równierz fanatykiem danego gatunku muzyki, dlatego tez szanuje inne gatunki ale nie interesuje się nimi ;]
    Retarded are everywhere

Offline Shary

• Użytkownik
    • ,,Ch*j wam w pięty dla zachęty'' Elrond, przeróbka
    « Odpowiedź #1426 dnia: Grudnia 18, 2011, 22:32:45 »
    Lubie słuchać se AC/DC( Highway to Hell ), Iron Maiden, ogólnie rap polski (HG rządzi!) nie cierpię Justina Biebera którym się teraz kręci moja siora. Disco polo w moim otoczeniu jest ZAKAZANE, rocka od biedy mogę posłuchać, niektóre utwory nawet mi się podobają.
    Highway To Hell (AC/DC)http://www.youtube.com/watch?v=bNlNZ2T9EeY&ob=av2e

,,Łatwiej znaleźć ludzi gotowych na śmierć niż takich, którzy cierpliwie zniosą ból" -Juliusz Cezar

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1427 dnia: Grudnia 18, 2011, 23:28:46 »
    Lubie słuchać se AC/DC [, Iron Maiden](...) rocka od biedy mogę posłuchać, niektóre utwory nawet mi się podobają.

Padłem ze śmiechu. xD

PS. Rocku, nie rocka.

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1428 dnia: Grudnia 19, 2011, 15:48:38 »
    Padłem ze śmiechu. xD

PS. Rocku, nie rocka.

Niektórzy chcą za szybko coś napisać chyba :D

Wracając do tematu, ostatnio zacząłem słuchać trochę Grung'u ( nie wiem jak to się odmienia :O ). Dokładnie dwóch zespołów : Pearl Jam i Alice in Chains. Naprawdę są to dwa świetne zespoły , które grają  bardzo dobrą muzyke . Po epizodzie z tymi zespołami powróciłem na stare graty , a mianowicie zacząłem ponownie słuchać genialnych Zeppelinów ( btw był to pierwszy zespół jaki usłyszałem w moim życiu , sentyment jest :D ). Dzielcie się swoimi  doświadczeniami bo temat stoi w miejscu ;(
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #1429 dnia: Grudnia 24, 2011, 12:33:15 »
    Witam,specjalnie na nowy rok(jak zawsze) stworzyłem ponad godzinnego seta muzyki trance,idealny do słuchania w domu jak i na imprezie. Jeśli ktoś jest w stanie znieść ten typ muzyki i nie straszne mu to ze seta zrobił użytkownik Tawerny to zapraszam,mam nadzieje ze komuś się spodoba;)
    Wesołego świętowania sylwestra,ja mam tą możliwość że jestem dj na jednej z imprez;)
    http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline IPL_Lord_Legionista

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    • ..Z nazwą tego klanu ciągle w sercu żyję..(IPL) .
      • IPL
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1430 dnia: Grudnia 27, 2011, 17:06:35 »
    Z biało-czerwoną flagą zawsze gotowy do walki My pod sztandarem prawdy, nasz kolor skóry jest biały To my, ci radykalni, ci najgorsi z najgorszych,IPL-owcy

Offline szymon kmiecic

• Użytkownik
    • husaria nie przgrywała żadnej bitwy przez 125 lat
    « Odpowiedź #1431 dnia: Stycznia 03, 2012, 21:25:54 »
    dziendobry,gardzę metalem,slucham prawie tylko hip-hopu i rapu,iz ta muzyka zmienila mnie bardzo,moje zycie tez w pewnej czesci,po raz pierwszy mialem zaszczyt uslyszec hip-hopu,a dokladnie 52 Dębiec majac jakies 6 lat,moj 2 lata starszy bro dostal a urodzinki plyte,slucham,slucham,od razu mialem na to zajafke,ale nie bylo w tym zadnego przekazu ;D ,nie to co dzisiaj,glownie krecą mnie:Pezet,Hemg Gru,Parias,Diox,Hifi banda,Małolat,troszke Peji,GruBson takze,Małpa,Sokół,Hada,Pyskaty,Pih,legendarni Paktofonika oraz Kaliber 44,pijani powietrzem,kiedys sluchalem tez zagranicznego rapu,(te muzyny z kajdanami a klatach,ktorzy ciagle bansuja,nosza koszulki do kolan,albowgl ich nie nosza),ale 50 cent,eminem,dr.dree,snoop dog zeszmacili sie dzisiaj,nie wliczajac do tego rzecz jasna,ice cube,2paca,nie wiem czy wymienilem wszystkich wykonawcow,ale i tak ich ubustwiam

Offline Cocher

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #1432 dnia: Stycznia 03, 2012, 21:47:58 »
    dziendobry,gardzę metalem,slucham prawie tylko hip-hopu i rapu,iz ta muzyka zmienila mnie bardzo,moje zycie tez w pewnej czesci,po raz pierwszy mialem zaszczyt uslyszec hip-hopu,a dokladnie 52 Dębiec majac jakies 6 lat,moj 2 lata starszy bro dostal a urodzinki plyte,slucham,slucham,od razu mialem na to zajafke,ale nie bylo w tym zadnego przekazu ;D ,nie to co dzisiaj,glownie krecą mnie:Pezet,Hemg Gru,Parias,Diox,Hifi banda,Małolat,troszke Peji,GruBson takze,Małpa,Sokół,Hada,Pyskaty,Pih,legendarni Paktofonika oraz Kaliber 44,pijani powietrzem,kiedys sluchalem tez zagranicznego rapu,(te muzyny z kajdanami a klatach,ktorzy ciagle bansuja,nosza koszulki do kolan,albowgl ich nie nosza),ale 50 cent,eminem,dr.dree,snoop dog zeszmacili sie dzisiaj,nie wliczajac do tego rzecz jasna,ice cube,2paca,nie wiem czy wymienilem wszystkich wykonawcow,ale i tak ich ubustwiam

Tego sie nie da czytać.
    Po drugiie czemu gardzisz metalem?Ja np nie lubie rapu ale szanuje ludzi którzy tego słuchają(chodzi mi o normalny rap,nie JP itp).Nie lubie też popu,klasyczna ujdzie.No ale czemu do cholery gardzisz metalem?
    Look over your shoulder, ready to run.
    Like a cleveland pitch, from a smoking gun.
    I am the game and I make the rules.
    So move on out here and die like a fool.
    Try to figure out what my moods gonna be.
    Come on over sucker, why don't you ask me?
    Don't you forget that the price you can pay
    Cause I am the game and I want to play....

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #1433 dnia: Stycznia 03, 2012, 21:48:22 »
    Tego nie da się czytać. Spadaj.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1434 dnia: Stycznia 03, 2012, 23:58:10 »
    Ja ogólnie słucham wszystkiego po trochu:D. Gdy podoba mi się jakiś kawałek to w głębokim poszanowaniu mam co to za gatunek czy wykonawca. I tak na przykład z rapu mam ostatnio zajawkę na Miousha, PMM, Sumę Styli, Piha, Słonia i sporo innych mniej i bardziej znanych wykonawców. Nie cierpię Firmy, Peji, Meza i całej reszty, która zamiast robić dobry rap pieprzy o przysłowiowej "dupie Maryny";]. Rapu słucham przeważnie w autobusie lub na spacerze.
    Wieczorami przed kompem preferuję raczej rocka(Skillet, Disturbed, Rise Aganist, Trapt, The Exies) i czasem jakieś cięższe nuty w takie jak Sabaton, Iron Maiden, Slipknot. Lubię większość odmian rocka i metalu o ile nie ma w nim "darcia ryja"(growl czy jak oni tam to zwą). Są też szybsze kawałki w stylu Hammerfall czy "epicka";d muzyka od Immediate Music lub Audio machine.
    Na zabawy nie ma nic lepszego niż stare dobre disco polo i wszystko mu podobne. Np. w sylwestra w Warszawie na Białołęce grał Big Cyc i szczerze przyznam, że nie myślałem, że będę tak świetnie się bawił przy jego muzyce;]. Było nas tam z 25 osób począwszy od stereotypowych karków, przez wielbicieli rapu i reggae, typowe "Barbie" aż po Michałka w glanach i wydziaranego od kostek do szyi ;p. Wszyscy jak jeden znali teksty piosenek i bawili się lepiej niż w niejednym klubie.
    Nie znoszę wszelkiej maści dubstepów, techno i oczywiście nie może obejść się bez dziewiczego zawodzenia znanego ostatnio idola 12-latek.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1435 dnia: Stycznia 04, 2012, 00:38:43 »
    Najlepsze że hip-hopu można słuchać tak samo jak plyt chodnikowych, czyli się nie da bo taki gatunek muzyki jak hi-hop nie istnieje...
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #1436 dnia: Stycznia 04, 2012, 19:32:13 »
    [...]slucham prawie tylko hip-hopu i rapu[...]

Jak można słuchać subkultury? No bo hip-hop to subkultura a rap jest jej częścią jako muzyka odzwierciedlająca ją. Tak więc kolega miał chyba na myśli "hiphopolo" zwane Firmą.

ps. zapomniałem, że mi nie odpowie.

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1437 dnia: Stycznia 04, 2012, 21:13:04 »
    Ja tam też głównie rap   ,ale słucham też electro  ,Dubstep   i trance , nie lubię metalu jako muzyki  , ale szanuje tych co słuchają metal . Z rapu słucham głównie DonGuralEsko , Rafi ,Shelerini , Słoń ,  Rahim . Nie lubię Firmy i Peji .
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #1438 dnia: Stycznia 04, 2012, 22:44:57 »
    Skoro przy rapie jesteśmy to może i ja rozwinę nieco to czego słucham z tego gatunku:

- NumerRaz
    - Eldo
    - Parias
    - Buka
    - Grammatik
    - Fenomen
    - Ice Cube
    - Eminem
    - 2pac
    - Pokahontaz
    - Słoń
    - Paktofonika
    - Tede
    - Pelson
    - Trzeci Wymiar
    - Abradab
    - Fokus
    - Warszafski Deszcz
    - Rahim
    - Pezet
    - Kaliber 44
    - DKA
    - Soprano
    - Hi-Fi Banda
    - Hades
    - Fort Minor
    - Czasem O.S.T.R i Peja...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #1439 dnia: Stycznia 06, 2012, 20:18:03 »
    Na prośbę kilku userów opiszę część swoich ostatnich zdobyczy. Jak zapewne wiedzą ci, którzy czasem czytają, moje recenzje są tylko moim osobistym, w pełni subiektywnym zdaniem i opisem wrażeń po przesłuchaniu danego albumu.

Dziś pod młotek idą:
    Black Sabbath- Heaven And Hell
    Mayhem/Morbid- A Tribute To The Black Emperors
    Mayhem- Ancient Skin/Necrolust

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

Dziś chyba nieco gorsze zdjęcia wyszły, ale trudno. Niech będą takie, bo mi się nie chce nowych robić.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/