Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Muzyka pod strzechą  (Przeczytany 288775 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    Odp: Muzyka
    « Odpowiedź #1395 dnia: Października 28, 2011, 09:37:03 »
    I o taką odpowiedz wprost mi chodziło;)Dzięki wielkie,nie znam się na tych zawiłościach sieciowych itp.więc wierzę na słowo.(Przynajmniej temat ożył;))
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Nirvash

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1396 dnia: Października 31, 2011, 00:20:40 »
    Ja słucham francuskiego Reggae i szczerze mogę polecić Sniper, Blacko, czy też Ras Luta, jeżeli chodzi o Polski.

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #1397 dnia: Października 31, 2011, 10:52:49 »

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1398 dnia: Listopada 07, 2011, 19:20:57 »
    Witajcie.
    Ja również napisze coś od siebie. Słucham dobrego polskiego rapu , lecz najważniejszy w życiu (bo naprawdę kocham te muzykę) jest dla mnie Crunk.Jest to forma rapu wywieziona z ameryki do polski.
    Pierwszym zespołem w Polsce który zaczął ją wykonywać jest Północny Toruń Projekt (<3333333) (PTP).
    Zaraz potem znaleźli się następcy tacy jak : Macca Squad (Wykonują rap lecz łączą w tym Crunk).
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1399 dnia: Listopada 11, 2011, 23:01:39 »
    Black Sabbath reaktywowane i to z nowym albumem! Hell yeah! Teraz tylko czekać na koncert!
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #1400 dnia: Listopada 13, 2011, 20:18:06 »
    Black Sabbath reaktywowane i to z nowym albumem! Hell yeah! Teraz tylko czekać na koncert!
    O kuffa... Wszedłem w ten temat po raz pierwszy od długiego czasu i o mało nie popuściłem ze szczęścia :D
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Gamevinci

• Użytkownik
    • Być czy nie być?
    « Odpowiedź #1401 dnia: Listopada 13, 2011, 21:35:18 »
    Ja wole D.M.T-A :D
    Nic mi się nie chce...

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #1402 dnia: Listopada 13, 2011, 21:56:42 »
    Witam,
    Jak zwykle, skoro temat odżył, napisze może coś o ostatnim zakupie. Już raczej rzadko pisze tutaj tego typu rzeczy, bo szkoda mi czasu, ale ostatnio wpadło mi w ręce kilka zajebiście cennych rzeczy, o których warto wspomnieć. Pod koniec zeszłego oraz na początku tego miesiąca wpadło mi w ręce wiele rzeczy rzeczy. Na niektóre polowałem od lat, na inne od roku, miesięcy, a niektóre kupiłem tak po prostu, "bo zobaczyłem" W każdym razie z tego wszystkiego jestem na tyle zadowolony, że mogę jednocześnie zakończyć tegoroczny "sezon", co nie oznacza oczywiście, że niczego w tym roku jeszcze nie kupię. W każdym razie na pewno nie na taką skalę. Oczywiście nie będę wymieniał wszystkiego, bo na cholerę? Opisze tylko te, których znajomy był ciekaw.

(click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Oprócz tego zdobyłem też kilka innych, bardzo rzadkich i ciekawych pozycji, które zasiliły moją kolekcję, ale że o tamte nikt nie prosi, to nie opisuję, bo mi czasu szkoda. :P Wrzucę za to jeszcze kilka zdjęć.

(click to show/hide)

Czy ktoś z Was zajmuje się tu jeszcze kupowaniem płyt itp? Czy już każdy jedzie na tych słabych empetrójkach.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #1403 dnia: Listopada 14, 2011, 19:17:14 »
    Ja kupuje,i to sporo,tyle że ten gatunek Was nie obchodzi więc nie ma potrzeby żebym się chwalił;/
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1404 dnia: Listopada 14, 2011, 20:26:54 »
    O kuffa... Wszedłem w ten temat po raz pierwszy od długiego czasu i o mało nie popuściłem ze szczęścia :D

No to jest jedna z najlepszych wiadomości muzycznych ;D

Alkh świetne zakupy , co tu dużo mówić , zawsze kupujesz dobre rzeczy :D Szczególnie In Memory of Quorthon jako , że uwielbiam Bathory i chętnie usłyszałbym covery Sabbathu czy przesłucha po prostu to wszystko. ;-)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #1405 dnia: Listopada 14, 2011, 21:48:17 »
    Serio słuchasz aż tak Bathory? Szczerze mówiąc nie myślałem.

Wiesz, ten box swoje kosztował, chociaż i tak wiem że lepiej brać teraz, bo przykładowo za 10 lat ten box będzie niemiłosiernie droższy, a za 15 lat jego cena może oscylować w granicach kilku tysięcy. Jeżeli nie wskoczy na ten próg cenowy, jak przykładowo Burzum vinyl box z 98 roku (cena to jakieś 3000zł teraz), to zawsze będzie jednak droższy, chociaż o te 200-300zł. Więc mimo, iż teraz kosztuje on jakieś 450zł, to myślę że warto brać, bo jeszcze trochę i jego cena zacznie rosnąć- zawsze tak jest z boxami takich zespołów.

Ale jeżeli ciekaw jesteś tych coverów, czy ogólnie tego wydawnictwa możesz kupić starsze wydanie boxu, złożone z 4 płyt (3CD + DVD) lub nawet 3 CD, które cały czas są w regularnej sprzedaży. Cena jednej części to 45zł, więc wszystkie 3 masz za 135zł, a równie dobrze możesz od kogoś kupić, gdy będą na allegro. Od siebie- szczerze polecam.

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1406 dnia: Listopada 14, 2011, 21:59:42 »
    Serio słuchasz aż tak Bathory? Szczerze mówiąc nie myślałem.

Wiesz, ten box swoje kosztował, chociaż i tak wiem że lepiej brać teraz, bo przykładowo za 10 lat ten box będzie niemiłosiernie droższy, a za 15 lat jego cena może oscylować w granicach kilku tysięcy. Jeżeli nie wskoczy na ten próg cenowy, jak przykładowo Burzum vinyl box z 98 roku (cena to jakieś 3000zł teraz), to zawsze będzie jednak droższy, chociaż o te 200-300zł. Więc mimo, iż teraz kosztuje on jakieś 450zł, to myślę że warto brać, bo jeszcze trochę i jego cena zacznie rosnąć- zawsze tak jest z boxami takich zespołów.

Ale jeżeli ciekaw jesteś tych coverów, czy ogólnie tego wydawnictwa możesz kupić starsze wydanie boxu, złożone z 4 płyt (3CD + DVD) lub nawet 3 CD, które cały czas są w regularnej sprzedaży. Cena jednej części to 45zł, więc wszystkie 3 masz za 135zł, a równie dobrze możesz od kogoś kupić, gdy będą na allegro. Od siebie- szczerze polecam.
    Tak słucham , kiedyś to bardzo ostro słuchałem Bathory , teraz mniej ale nadal to jeden z moich ulubionych:) Dzięki za informacje na temat płyt , może się skuszę na coś :D

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #1407 dnia: Listopada 14, 2011, 22:03:27 »
    Zawsze możesz się zgłosić do mnie, gdy szukasz płyt tego typu. (czyli tych, co i mnie interesują) Mam różne dojścia, a jak nie to zawsze mam nosa do tego, by skombinować te płyty taniej. Wiec gdybyś ich szukał, to daj znać, zawsze coś zorganizuję.

Chociaż Bathory jest wart każdej ceny. Tu nie ma o czym gadać w tej kwestii.

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1408 dnia: Listopada 15, 2011, 18:48:36 »
    Zawsze możesz się zgłosić do mnie, gdy szukasz płyt tego typu. (czyli tych, co i mnie interesują) Mam różne dojścia, a jak nie to zawsze mam nosa do tego, by skombinować te płyty taniej. Wiec gdybyś ich szukał, to daj znać, zawsze coś zorganizuję.
    Okej , wiem , że jesteś ekspertem Alkh :D Jak możesz mi polecić jakie źródła w internecie czy gdziekolwiek żeby się jeszcze bardziej wgłębić w historię Bathorego , Quorthona to byłbym bardzo wdzięczny :)

Chociaż Bathory jest wart każdej ceny. Tu nie ma o czym gadać w tej kwestii.
    Dokładnie :-)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #1409 dnia: Listopada 15, 2011, 19:27:24 »
    Wiesz co? To ciężka sprawa jest, bo sam takich stron nie znam. Ale jeżeli masz jakieś pytania dot. Bathory, czy Quorthona, to pisz do mnie. Ja co nieco wiem. W sumie nawet więcej niż niektórzy słyszałem, to może i nie jest to takie co nieco. Ale to już chyba na GG gdybyś potrzebował.