Mnie zastanawia jedna sprawa. Dlaczego mody robione w Rosji muszą zawsze być takie dobre czemu "zachód" nie może zrobić równie dobrych modów ;p A tak na temat moda to liczę na to, że wyjdzie i nawet wolę poczekać żeby był dopracowany niż żeby wychodziło pełno patchy ;]
Pewnie z podobnych względów dlaczego nasz kraj ma mocną pozycję jeśli chodzi o świetnych informatyków. Po prostu inna rzeczywistość. Powiedziałbym, że na zachodzie ludzie mają "lepsze" rzeczy do roboty. Na wschodzie komp, net, gry to ucieczka od szarej rzeczywistości. Nie bierzcie mnie całkiem dosłownie, ale uogólniając tak jest. To coś jak fenomen polskiego hip hopu ;) Rzeczywistość tworzy rzeczywistość, że tak powiem ;) nawet jeśli w tym wypadku wirtualną ;)
Generalnie jakby się zagłębiać w temat, to "zachodni internet" różni się od tego wschodniego, bo tworzą go ludzie.
[Powiedziałbym wręcz, że "wschodni" jest bardziej zaawansowany pod względem bycia tworzonym właśnie przez userów. Na zachodzie pomysły to bardziej pieniądze. Nawet wizualnie te części "zachodniego internetu", w których nie ma kasy są często po prostu brzydkie. U nas znacznie łatwiej o "coś z niczego", nie mówiąc już o tym, że mamy w kraju świetnych designerów, którzy upiększają komercyjne elementy "naszego internetu" stosunkowo niskim kosztem.]
Wracając do moda, dla mnie mógłby być reaktywacją Królestwa Niebieskiego. Klimat kosmiczny :)