Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Crusader - Way to Expiation  (Przeczytany 145254 razy)

Opis tematu:

Offline Balian

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    Odp: Krucjaty
    « Odpowiedź #30 dnia: Lipca 04, 2010, 17:28:29 »
    Sorki, że odświeżam temat, ale tak się rajcujecie, że to będzie "pierwszy porządny mod o Krucjatach". Owszem na dzień dzisiejszy wygląda porządnie, zobaczymy jak będzie ze skryptami bo do modeli się nie można przyczepić. A co do"pierwszego porządnego modu", kiedyś jak jeszcze wersja 808 była najnowszą wersją M&B, na MBrepository natknąłem się na moda "Kingdom of Heaven" właśnie na wersję 808, myślałem, że to klapa pomimo tych ponad 300 MB. A tu proszę, modele niczym te z tego Rosyjskiego moda, muzyka z filmu "Królestwo Niebieskie", mapa ziemi świętej, historyczne nacje, postacie, miasta, jednym słowem film "Królestwo Niebieskie" jako gra komputerowa, pamiętam do dziś jak grabiąc saracenów zbiłem fortunę, kupiłem sobie zbroję i tarczę na wzór Ibelinu wyglądające jak te filmu. Pamiętam też jak z Balianem z Ibelinu toczyłem razem bitwy przeciwko "Sejluk Empire" i "Ayybuib Empire", można było zobaczyć trędowatą twarz króla Baldwina "Trędowatego". Ostatecznie mod nie został przerobiony pod 1.010 lub 1.011 co mnie zasmuciło, a ani "Five Kingdoms" i inne dzisiejsze mody o Krucjatach nie dorastały tamtemu modowi do pięt. Jak komuś się chce to niech ściągnie M&B 808, oraz poszuka tegoż moda na MBrepository, a nie pożałuje. Może naszym kolegom z Rosji się uda, trzymam za nich kciuki i mam nadzieję, że oprócz dobrych modeli zaskoczą nas jakimiś skryptami, może nawet nową muzyką, a przede wszystkim, żeby było historycznie.

Offline KnutKnutsson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Lipca 05, 2010, 15:08:24 »
    Modelom nie można faktycznie wiele zarzucić. Drobna historyczna nieścisłość się wkradła. Ailettes czyli te klapki na ramionach, zaczęły się pojawiać w drugiej połowie XIII wieku do późnych wersji hełmu garnczkowego. Nie noszono ich do normanów, półgarów i innych wcześniejszych hełmów.

Offline mishel24

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Lipca 06, 2010, 00:28:37 »
    Ten mod idealnie nada się do historii, która będzie pokazana u mnie w grze :P

Offline MadKrzych

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Lipca 10, 2010, 12:47:29 »
    Cóż ja zamierzam stworzyc swoją własną historię

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Lipca 10, 2010, 19:59:38 »
    Ten mod za dobrze się zapowiada żeby wyszedł...tak jak się zapowiada:P

Offline Mr.M

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Lipca 17, 2010, 19:31:13 »
    @UP

Ja uważam, że jak na taki mod to wielbłąd powinien być bardziej wielbłądzi.
    Ale zapowiada się świetnie, ale pewnie na optymalną wersję trochę poczekamy.

"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci skurwiele umierali za swoją." - gen. George Patton

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #36 dnia: Lipca 17, 2010, 19:37:47 »
    Dobrze się zapowiada i myślę, że wyjdzie bo inaczej nie męczyli by się nad dokładnością modeli i tekstur.

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Lipca 21, 2010, 12:55:25 »
    Mnie zastanawia jedna sprawa. Dlaczego mody robione w Rosji muszą zawsze być takie dobre czemu "zachód" nie może zrobić równie dobrych modów ;p A tak na temat moda to liczę na to, że wyjdzie i nawet wolę poczekać żeby był dopracowany niż żeby wychodziło pełno patchy ;]
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #38 dnia: Lipca 21, 2010, 13:17:31 »
    Bo słowianie zawsze byli za*ebiści nie to co germachy :P
    (click to show/hide)

Offline Lord Belien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Lipca 22, 2010, 13:20:47 »
    No i teraz pokuszę się o kupno Warbanda ;) ale powiem wam że troszkę może być trudno z eee nie pamiętam jak to się nazywało , chodzi o to że w kingdoms moje kochane bizancjum miało wyrzutnie ognia greckiego :D :D :D zastanawiam się czy tu też będzie ^^

Offline Stachel1987

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Lipca 22, 2010, 22:04:02 »
    No i teraz pokuszę się o kupno Warbanda ;) ale powiem wam że troszkę może być trudno z eee nie pamiętam jak to się nazywało , chodzi o to że w kingdoms moje kochane bizancjum miało wyrzutnie ognia greckiego :D :D :D zastanawiam się czy tu też będzie ^^
    [/quote

Nie robiłbym sobie zbyt dużych nadziei na wyrzutnie , chociaż w jednym z modów na m&b wiek smuty były działa . Zacieram rączki na tego moda :) .

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Lipca 22, 2010, 22:29:00 »
    Mnie zastanawia jedna sprawa. Dlaczego mody robione w Rosji muszą zawsze być takie dobre czemu "zachód" nie może zrobić równie dobrych modów ;p A tak na temat moda to liczę na to, że wyjdzie i nawet wolę poczekać żeby był dopracowany niż żeby wychodziło pełno patchy ;]
    Bo Rosjanie mają w zwyczaju podbieranie co lepszych już stworzonych rozwiązań i wtykanie ich do siebie. I nie zawsze pytają się o pozwolenie (patrz: RES Mod i temat "coś dla oka"). Dlatego skoro ten mod jest tak chwalony, to zastanawiam się co już "pożyczyli" :>

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Lipca 23, 2010, 15:22:20 »
    Arcyliszu to trzeba prosić o pozwolenie kogoś kto użył jak na razie jedyny jakiegoś tam rozwiązania aby takowe rozwiązanie użyć w swoim modzie 0o?Chyba ,że chodzi Ci o tekstury wyciągnięte z modów.

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Lipca 23, 2010, 16:47:03 »
    Porcja nowych screenów:

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Lipca 24, 2010, 14:32:08 »
    Czytając "Historię Wypraw Krzyżowych" Runcimana marzyłem o modzie osadzonym w tych czasach . Marzenia się spełniają . Jak wyjdzie to wrócę do singla :)
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...