Jakby to powiedzieć. :) Co do systemu to miałem kilka pomysłów - jedne mniej dziwne, drugie bardziej, ale jeśli chodzi o moje MG'owanie, bo tego miałem zamiar się podjąć, to raczej odrzucam te wszystkie Warhammer'y, D&D, Baldurs'y, etc.
Otóż moje pomysły obejmowały:
A) Współczesną sesję "wojskową" --- zważywszy jednak na charakter osób, które zaznaczyły chęć gry, a również moje własne przeczucia, pomysł ten już właściwie wykluczyłem, choć nie powiem, żeby nie dawał on fajnych możliwości zabawy;
B) a'la Left4Dead --- tutaj znowu obawiam się czy gracze potrafiliby wczuć się w specyficzny klimat ocalałych oraz czy znaleźli by się chętni dla tak eksperymentalnej sesji (choć na innym forum biorę w takiej udział i zabawa jest przednia ^^);
C) W uniwersum post apokaliptycznym --- taka mieszanka Mad Max, Fallout, czy Metro 2033, nie wiem jednak jak odebraliby taki pomysł gracze i czy potrafiliby oderwać się od smoków, elfów i innych takich na rzecz czegoś ociekającego realizmem + mam wrażenie że nie znalazłoby się dość chętnych, ale pomysł ten wciąż mnie niezmiernie pociąga :);
D) Uniwersum świata Cthulhu --- czyli esencja powieści Lovecraft'a, choć to jest raczej moje drobne marzenie, które już dawno wyeliminowałem z wariantów wyboru ^^;
E) Uniwersum Sapkowskiego --- mam jednak takie obawy, że nie dałbym rady wczuć się w ten specyficzny nastrój i coś w sesji mogłoby "nie zagrać", a tego raczej nikt by nie chciał, poza tym temat dość oklepany i mogłoby wiać nudą, bo ilu można wiedźminów za rączkę prowadzić?;
F) Sesja ... Star Wars --- nie powiem, że pomysł nie jest ekscentryczny, ale uważam, że możliwy do realizacji, choć raczej może być trudny do właściwego prowadzenia, niemniej istotnie biorę go pod uwagę, a myślę że i chętni by się znaleźli :p;
G) Sesja w klimatach mafijnych --- wiadomo, Ojciec Chrzestny ^^, Stany w dobie kryzysu gospodarczego i możliwości jakie daje wcielanie się w tych "złych", do tego porachunki między rodzinami, strzelaniny, handel alkoholem i raczkującymi narkotykami, problemem natomiast jest to, że... raczej nie znajdzie się wielu chętnych graczy na ten system;
H) Wiem że jeszcze coś mi się kołatało po głowie, ale nie mogłem sobie przypomnieć co. :|
Na koniec tak krótko podsumowując. Po wymienieniu bardziej i mniej prawdopodobnych pomysłów, poważnie biorę pod uwagę następujące "uniwersa": klimaty mafijne, świat post apokaliptyczny oraz sesja Star Wars - oczywiście trójka wymieniona w kolejności przypadkowej.
edit: Jeśli chodzi o mnie, to Tolkien i jego infantylny świat odpada. ;( Po prostu nie trawię tego uniwersum i nawet nie biorę pod uwagę... Już bardziej prawdopodobny jest świat wykreowany przez ASa, ale też trzeba byłoby graczy przypilnować. No zobaczymy, czekam na wypowiedzi innych chętnych do wzięcia udziału w sesji i dopiero wtedy podejmę decyzję.