Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: RPG - prawdziwe.  (Przeczytany 33449 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Samowar

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: RPG - prawdziwe.
    « Odpowiedź #330 dnia: Lipca 11, 2010, 12:43:05 »
    Ajajaj, już piszę kartę, kocham takie klimaty, Zew Cthulhu to mój ulubiony system, chociaż świat będzie... Eh.... Inny :D. Ale czasy te same ;]

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    Sesje RPG
    « Odpowiedź #331 dnia: Listopada 11, 2010, 18:05:22 »
    http://sesjarpg.zbiegowisko.pl/

Zapraszam wszystkich do udziału w sesjach RPG.

Nie będę się tu rozpisywać. Więcej na forum : ]

Cholera no... Nie chcę zamykać, ani usuwać tematu, ale pamiętajcie, żeby ZAWSZE pytać się o zgodę administracji w kwestii umieszczania linków do własnych stron/forów/portali/etc.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 11, 2010, 20:03:32 wysłana przez proud »

Offline tympod123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #332 dnia: Listopada 13, 2010, 10:56:31 »
    Grał ktoś w Swords & Wizardry? Jakiś czas temu udało mi się dostać drukowaną wersję, i muszę stwierdzić, że to bardzo fajnie zrobiony retroklon pierwszego D&D. Moim zdaniem bije na głowę chociażby najnowsze AD&D z ich miliardem zasad i toną tabelek.

S&W za to jest prościutki... nawet za bardzo, zastanawiam się nad wzbogaceniem go o elementy z AD&D II, bo to tej edycji mam wielki sentyment z powodu wszystkich cRPG w jakie grałem ;)
    Cogito ergo zoom - myślę, więc jezdem :)

Offline anvan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #333 dnia: Listopada 29, 2010, 18:29:26 »
    Cholera chciałbym zagrać ,ale jestem zupełnie zielony i nie chcę wam psuć zabawy  i jednak jeśli dacie mi dołączyć to chętnie.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #334 dnia: Listopada 29, 2010, 21:22:09 »
    @anvan - Wątpię żeby tutaj na forum coś się ruszyło w tym temacie. :) Sam próbowałem, ale niestety chętnych, którzy napisali karty było... trzech. Szkoda, bo fajna zabawa, ale widocznie nie każdy lubi się w to bawić. :|

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #335 dnia: Listopada 30, 2010, 14:03:50 »
    Ja przeczytałem na Wiki i ... muszę przyznać, że jestem zdumiony taką ideą!
    Mam pytanie bez którego nie zacznę, siędeklarować itd.
    Przeczytałem, iż w grze jest wymagany abonament miesięczny, mianowicie ile?
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #336 dnia: Listopada 30, 2010, 17:46:44 »
    He?! Abonament?! Nie wiem za bardzo o czym mówisz, bo jak w "internetowej adaptacji" zwykłego papierowego RPG może być wymagany abonament. :) Kiedyś na forum był dwie (a nawet 3 - ale poziom tej trzeciej był... żenujący ^^) sesje, ale żadna nie przetrwałą próby czasu - a szkoda. Próbowałem tę świetną ideę jakiś czas temu reaktywować, ale nie znalazłem tutaj na forum dość osób* chętnych się w to bawić.

*Nie oczekiwałem "setek", bo według mnie maksimum to 5 osób na sesję.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #337 dnia: Listopada 30, 2010, 17:48:11 »
    Gdyby ktoś mnie oświecił w PRAKTYCE jak t owszystko działa (i dał link :))
    To być może...
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #338 dnia: Listopada 30, 2010, 18:10:41 »
    Looknij na to co kiedyś podawałem. :) Linki są do innego forum i do sesji w których sam biorę udział - choć ostatnio ze względu na czas coraz rzadziej... :/

Sesja Zew Cthulhu
    Dead Rising

Offline anvan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #339 dnia: Listopada 30, 2010, 21:39:21 »
    Ja chętnie bym wziął udział  ale jednak taka mafia to nie moje klimaty.

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #340 dnia: Grudnia 09, 2010, 20:44:29 »
    Ja się piszę.

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #341 dnia: Grudnia 12, 2010, 22:35:29 »
    Zapraszam wszystkich chętnych do sesji RPG prowadzonej przeze mnie.

Link do forum - http://sesjarpg.zbiegowisko.pl/ (Pozwolenie na umieszczenie od sonera)

Graczy jak widać nie brakuje . Rekrutacja wciąż otwarta . Zapewniam  iż sesja nie jest prowadzona przez początkującego gracza.

Offline Daray

• Użytkownik
    • "No, I'm not God. But I'm a close second."
    « Odpowiedź #342 dnia: Lutego 01, 2011, 23:21:39 »
    No cóż...

W taką prawdziwą "papierową" sesję to grałem tylko raz w życiu i to jedynie przez 1h, bo właściwie nasz gm przynudzał, a po za tym nie mieliśmy kości więc używaliśmy kart... Chyba każdy potrafi sobie wyobrazić jak nam to wyszło...
    Od tego czasu minęło jednak około 4 lat, a ja zainteresowałem się tym tematem. Znajomi jednak nie podzielali tych zainteresowań, więc zacząłem szukać pomocy w necie... Oczywiście jako że mieszkam w Krakowie, znalazło się parę ogłoszeń coby się spotkać na sesji, ba! Jest nawet parę budynków, w których zapaleni gracze mogą się spotykać. Jednak wrodzone lenistwo, choroba XXIw wywołały u mnie niechęć do takich spotkań, więc dość szybko udało mi się znaleźć inną formę sesji, czyli PBF.

Tak więc jeśli chodzi o same pbf-y to mam 3 letnie doświadczenie, z czego lwia część to oczywiście funkcja gracza, ale nie boję się również zająć  prowadzeniem gry.

Jedynie co mnie denerwuje to systemy, czy też budowanie przez fanów własnych podręczników gry. Osobiście uważam że zarówno gracze, jak i mg powinni być ograniczeni wyłącznie przez własną wyobraźnie a przy kwestiach wyboru odwołać się do starożytnego rzutu monetą.

Być może dla tego też przestałem grywać gdziekolwiek i przerzuciłem się na czytanie książek i bawienia się własną wyobraźnią.

Co zaś do rozwinięcia skrótu RPG - Rabować, palić, gwałcić... I tego się trzymajmy!
    "Szybki jak wiatr, gwałtowny jak ogień, spokojny jak las, twardy i niewzruszony jak skala. Na ziemi i na niebiosach mnie jednemu należy się podziw."

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #343 dnia: Lutego 12, 2011, 20:31:55 »
    Ostatnio nie wyszło, ale sądzę, że jest to winą specyficznego czasu, w którym rozgrywka miałaby być osadzona. Miałem pomysł by jeszcze raz spróbować reaktywować sesję forumową - w końcu do trzech razy sztuka. :) Chociaż obawiam się, że nie zbierze się odpowiednia grupa (min. 4) osób na poziomie. :/ Jeśli jednak znaleźliby się gracze to można spróbować coś zrobić w kierunku startu sesji forumowej...

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #344 dnia: Lutego 12, 2011, 20:46:18 »
    Ja jestem ostatnio po lekturze "Ojca Chrzestnego" (nie te czasy ale to z grubsza coś podobnego) i kilku innych książek już o latach trzydziestych. Także jak najbardziej mogę dołączyć do sesji.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012