Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: RPG - prawdziwe.  (Przeczytany 33360 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: RPG - prawdziwe.
    « Odpowiedź #210 dnia: Listopada 16, 2009, 20:12:20 »
    Ale to jest tak głupie że nieprawdziwe :D
    To tak jakbyś ty wszedł do baru i powiedział że zrobiłeś sobie bombe atomową i masz ją w plecaku :D

Ale alchemik =/= umiejętność wytwarzania skoomy :D
    ci co wytwarzają skoomę niesą nawet alchemikami :D
    « Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2009, 20:14:02 wysłana przez Kalsiver »
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #211 dnia: Listopada 16, 2009, 20:14:38 »
    Ok, sorry. NIe znam dobrze realiów, a według tego opisu z linku wynika, że nie jest to rzecz skomplikowana. Zresztą zobaczymy co o tym powie Nevader :)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #212 dnia: Listopada 16, 2009, 20:22:24 »
    nie było strażników :)

Nie znasz historii żadnej z postaci z wyjątkiem swojej i nie wiesz po co tu przybyła :P Jeden z nas może być nawet Przebranym Cesarzem albo jeszcze kimś innym... :P

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #213 dnia: Listopada 16, 2009, 20:27:03 »
    Chyba każdy przed rozpoczęciem sesji powinien poświęcić parę chwil na pogranie w Morka i zapoznanie się ze światem :D
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Nevader

• Użytkownik
    • "Nie masz pojęcia, czym jest Ciemna Strona."
    « Odpowiedź #214 dnia: Listopada 16, 2009, 20:28:44 »
    Kalsiver, zrób nam tą przysługę i przestań się wreszcie uważać się za "jedynego znającego świat TESa". Na początku postanowiłem to zignorować, ale z biegiem czasu to zaczyna być coraz bardziej drażniące. Zamiast wysyłać masę bezsensownych wiadomości, uświadom sobie wreszcie, że wszyscy mamy dostęp do Google. Co do Skoomy, to jest ona bardzo łatwa do wyprodukowania, znawco alchemicznych receptur. W zasadzie wystarczy dobry palnik, odpowiednia ilość Księżycowego Cukru i parę drugorzędnych składników.
    Pozdrawiam.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #215 dnia: Listopada 16, 2009, 20:47:50 »
    nie było strażników :)

Nie znasz historii żadnej z postaci z wyjątkiem swojej i nie wiesz po co tu przybyła :P Jeden z nas może być nawet Przebranym Cesarzem albo jeszcze kimś innym... :P
    No to trudno. Moja postać jest lekkomyślnym imprezowiczem, więc Carpe Diem.
    Kalsiver, zrób nam tą przysługę i przestań się wreszcie uważać się za "jedynego znającego świat TESa". Na początku postanowiłem to zignorować, ale z biegiem czasu to zaczyna być coraz bardziej drażniące. Zamiast wysyłać masę bezsensownych wiadomości, uświadom sobie wreszcie, że wszyscy mamy dostęp do Google. Co do Skoomy, to jest ona bardzo łatwa do wyprodukowania, znawco alchemicznych receptur. W zasadzie wystarczy dobry palnik, odpowiednia ilość Księżycowego Cukru i parę drugorzędnych składników.
    Pozdrawiam.
    Dzięki za poparcie Nevader.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Francysh

• Użytkownik
    • ARE YOU READY TO UNLEASH FURY?!
    « Odpowiedź #216 dnia: Listopada 16, 2009, 21:30:55 »
    A ja bym chciał Ciebie Neveder poprosić abyś mi na pw napisał czary których mogę używać ^^ Byłbym dźwięczny!
    Na chwilę obecną umarłem! Wrócę... kiedyś ;]

Offline Nevader

• Użytkownik
    « Odpowiedź #217 dnia: Listopada 17, 2009, 00:47:45 »
    Na dobry początek dnia, polecam zapoznanie się z nowymi zasadami, zamieszczonymi w dziale <<<The Elder Scrolls - Sesja RPG>>>. :P

Jest również sprawa odnośnie owej sesji. Na początek zacznę może od tego, że usprawniłem system według jakiego pozwalam się rozwijać akcji. Na początku powinienem narzucić pewne granice, mogąc się domyślić jakie będą skutki udostępnienia Wam "bezdennej sakiewki". Wszystko o czym piszę sprowadza się do tego, że chciałbym rozpocząć sesję od nowa. Jaka jest Wasza opinia na ten temat? Zgadzacie się, czy wolicie kontynuować obecną przygodę? Gdybyśmy mieli zaczynać od nowa, zmieniłbym wstęp i wysłałbym Wam na PW dokładniejsze informacje. Jak pewnie się domyślacie, ja jestem za ponownym rozpoczęciem... :|
    « Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2009, 14:05:55 wysłana przez Nevader »

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #218 dnia: Listopada 17, 2009, 08:52:08 »
    Mam pytanie:
    - Obowiązuje tu przede wszystkim regulamin forum, o czym radzę pamiętać.
    Co mówi ten punkt ? Do czego się odnosi ?

Jak już musisz to rozpocznij od nowa...
    Ew. przerób troche scenariusz teraźniejszy :D bądź elastyczny ^^ (zwykle i tak MG nie spełnia swojego scenariusza bo gracze mu w tym nie pozwolą :D tak jakoś zawsze bywa...)
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #219 dnia: Listopada 17, 2009, 08:59:06 »
    Mam pytanie:
    - Obowiązuje tu przede wszystkim regulamin forum, o czym radzę pamiętać.
    Co mówi ten punkt ? Do czego się odnosi ?

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=768.0

Widać, że się regulaminu nie czytało skoro nie wiesz o co chodzi... :P

Jak już musisz to rozpocznij od nowa...
    Ew. przerób troche scenariusz teraźniejszy :D bądź elastyczny ^^ (zwykle i tak MG nie spełnia swojego scenariusza bo gracze mu w tym nie pozwolą :D tak jakoś zawsze bywa...)

Dlatego najłatwiej jest jak MG da jakiś początek, a potem gracze mają po prostu przeżyć. Co prawda gracze więcej się męczą, a MG robi coś tylko od czasu do czasu, ale ta metoda często się sprawdza...

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #220 dnia: Listopada 17, 2009, 09:03:29 »
    Czytałem regulamin, a ja dalej nie mam odpowiedzi na pytanie...
    Takie durne wstawienie linka to każdy debil potrafi, jakbyś odpowiedział na zadane pytanie byłbym wdzięczny...
    (chodzi mi o drugą część pytania, bo pierwszą skojarzyłeś tylko z "kopiuj wklej" bo było błędne)

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Listopada 17, 2009, 09:06:39 »
    No że raczej nie możemy przesadnie kląć, trzymać zasady ortografii, interpunkcji itp.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #222 dnia: Listopada 17, 2009, 09:09:43 »
    To to jest sesja RPG czy cukrowane koniki pony ?
    Sory Winetu, ale to nie te realia...

Z czego trzeba założyć że to postacie na siebie klną a nie gracze...

Offline Nevader

• Użytkownik
    « Odpowiedź #223 dnia: Listopada 17, 2009, 12:33:13 »
    To, że obowiązuje regulamin forum, jest chyba oczywiste... Chciałem aby zasady sesji były kompletne, dlatego umieściłem również ten punkt. Sądzę, że jeżeli będziecie pisać tak jak dotychczas, to wszystko będzie w porządku. Przerabianie scenariusza będzie trudne, ponieważ musiałbym podczas tego zajęcia pośredniczyć z Wami, albo z kimś z administracji. Tymczasem zacząłem już rozwijać wstęp tak, abyście poznali jak najwięcej informacji, które będą przydatne w kontynuowaniu przygody.

EDIT. Nie będziemy usuwać wiadomości i zaczynać od nowa. Oczekuję jedynie od Was, abyście zmienili dotychczasowe wypowiedzi tak, aby zgadzały się z nowym ekwipunkiem. Moje oczekiwania wobec konkretnych osób będę przesyłał na PW.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2009, 13:59:59 wysłana przez Nevader »

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #224 dnia: Listopada 17, 2009, 15:30:36 »
    Co wiąże się również z zmianą historii...
    Ehh no trudno...

Jakie to epickie... od zera do bohater :D

EDIT:
    Mimo szczerych chęci będę pisał w 1 osobie ale w czasie przeszłym...
    Przyzwyczajenie wielu lat sesjowania bierze górę...

EQ już wysłałem na pocztę.
    I czekam na zamknięcie tury bo co widzę nie moge już odpowiedzieć na liścić niemowy, bo wypisałem już swoje "2 wypowiedzi na turę"... (ehhh)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2009, 16:20:34 wysłana przez Kalsiver »