Prawda, Yagrum Bagarn jest wyjątkiem, czyli ostatnim żyjącym krasnoludem (który choruje na spaczenie). O jego istnieniu wie jednak naprawdę niewiele osób, a on sam swoje przeżycie zawdzięcza prawdopodobnie temu, że podczas "zniknięcia" reszty Dwemerów znajdował się poza Nirnem.
Co do pytania czy pozwalam na grę krasnoludem: uważam, że pojawienie się takiej postaci nie jest dobrym pomysłem. Dwemerowie są rasą wymarłą i nagłe pojawienie się któregoś z nich, w dodatku swobodnie przechadzającego pośród przedstawicieli innych ras, byłoby znacznym utrudnieniem. Ponadto Dwemerowie w niczym nie przypominali krasnoludów znanych z innych światów fantasy. Moja odpowiedź jest zatem przecząca. :|
Talar, przeczytaj dział "TES LORE" z tej strony:
http://www.elderscrolls.com.plPotem zrób kartę postaci według wzoru i wyślij mi ją na PW.
W związku z dużą liczbą pytań o kartę postaci, postanowiłem zamieścić jej wzór.
Wzór karty postaci:- Imię i nazwisko postaci - Nevader Sammodel.
- Rasa postaci - Dunmer.
- Pochodzenie - Morrowind (Vvardenfell, Ald'Ruhn).
- Znak Zodiaku - Dama.
- Specjalizacja - złodziej.
- Dwa przewodnie atrybuty - zwinność, osobowość.
- Siedem umiejętności głównych - długie ostrze, alchemia, celność, lekki pancerz, retoryka, skradanie się, zabezpieczenia.
- Historia postaci i skrócona charakterystyka - tutaj chyba nie muszę niczego wyjaśniać? :P
PS. Postanowiłem zwiększyć liczbę głównych umiejętności z pięciu do siedmiu, oraz dodać dwie nowe kategorie w karcie postaci (wskazówki odnośnie ich uzupełniania znajdują się w jednej z poprzednich wiadomości). Wszystkie osoby, które wysłały mi już swoje karty, proszę o wprowadzenie zmian i wysłanie ich ponownie.
Pozdrawiam i przepraszam za komplikacje. :)