Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: RPG - prawdziwe.  (Przeczytany 33452 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: RPG - prawdziwe.
    « Odpowiedź #135 dnia: Sierpnia 24, 2009, 22:03:26 »
    Nie o takie RPG chodzi..., chodzi tutaj o RPG rozgrywane na forum...

Offline Lord Belien

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #136 dnia: Sierpnia 24, 2009, 23:49:23 »
    Spoko Chidori nie zajarzył.:D

Offline Kasparus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #137 dnia: Września 25, 2009, 18:57:26 »
    Moil ulubionym RPG jest Gothic lub Fable :P Niedługo zagram w Oblivion

Właśnie taka świadomość RPG mnie przeraża....

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Września 26, 2009, 11:18:40 »
    Gram, niestety coraz rzadziej.

Warhammer, 7th Sea, Neuroshima, Zew Cthulhu oraz nieśmiertelny Everfight (jedyne co z tego autorskiego systemu mieliśmy to bogów)

Prowadziłem także kilka sesji, jednak zdecydowanie wole grać. Nie wiem czy wśród forumowych RTS'ów znajdzie się miejsce na Cyberpunkowego lub postapokaliptycznego RPG'a? Chętnie bym poprowadził.

Offline Nevader

• Użytkownik
    • "Nie masz pojęcia, czym jest Ciemna Strona."
    « Odpowiedź #139 dnia: Listopada 10, 2009, 05:47:30 »
    Uwaga! Uwaga! Otwieram zapisy do sesji RPG! Proponowane przeze mnie systemy to Neuroshima i D&D, lub jak zaproponował Samowar, gra bez kart postaci. Czekam na wasze sugestie odnośnie świata i reguł. Potem ewentualnie przyjdzie czas na kreowanie postaci i ustalanie terminów...

PS. Mam jeszcze taki pomysł, aby przeprowadzić sesję w realiach The Elder Scrolls, a konkretniej w regionie Vvardenfell. Co o tym sądzicie? :D
    Pzdr.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #140 dnia: Listopada 10, 2009, 08:17:15 »
    Ja z chęcią wziąłbym udział, ale... Po pierwsze, ograniczmy karty postaci do minimum. Myślę, że nie ma po co rozpisywać atrybutów i atutów na dwie strony A4 ;) Po drugie daj sobie spokój z tą Neuroshimą... To taka moja mała sugestia, ale może innym ten świat się podoba? Jeśli chodzi już o wybór świata, to może coś bardziej "oczywistego", bo Vvardenfell raczej mało osób zna. Sam muszę sie przyznać, że od czasu TES II już trochę wody w rzece upłynęło i miałbym problemy z tymi realiami... Ja proponowałbym coś banalnego, ale rozpisanego na setki stron internetowych - Forgotten Realms...

Tyle ode mnie, w sprawy sensu stricto zasad nie wnikam i niech ustalą to osoby, które się na tym znają bo ja do nich nie należę :]

Offline Elavion

• Użytkownik
    • I love all of Stargates!
    « Odpowiedź #141 dnia: Listopada 10, 2009, 11:23:13 »
    Dlaczego nie TES? Myślę, że to nieprawda że jest mało znany, a poza tym jest bardzo łatwy sposób na zdobycie informacji (google).
    Niestety, nie znam tych systemów, ale jak wybierzesz to powiedz, to sobie poczytam i się pewnie zapiszę.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #142 dnia: Listopada 10, 2009, 16:07:31 »
    Ja się zgłaszam, jeste za grą bez kart, lub D&D. Według mnie lepsza będzie gra bez kart, gdyż to pozwoli zagrać z nami także "zielonym" :)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Listopada 10, 2009, 16:19:20 »
    gdyż to pozwoli zagrać z nami także "zielonym" :)
    Czyt. proudowi... xD

Dlaczego nie TES? Myślę, że to nieprawda że jest mało znany, a poza tym jest bardzo łatwy sposób na zdobycie informacji (google).
    Chyba nie zrozumiałeś... Nie mówię o całym TES'ie, ale świata/regionu Vvardenfell ja już za bardzo nie kojarzę bo poza dwójką w żadnej części się nie pojawił... Tylko z tego powodu proponowałem coś brdziej oczywistego i popularnego...

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Listopada 10, 2009, 18:25:29 »
    Nigdy nie gralem tak na poważnie w to (czasem sie brało kartkę z kuzynem i jazda , wymyślało sie i grało przez godziny) ale chetnie bym sprobował.
    Co do realiów to według mnie albo WH albo jakiś fantasy z elfami,krasnalami,gnomami i wogole
    Mam nadzieje ze wkońcu sie jakiś MG pojawi i to ogarnie
    Pozdro

Offline Nevader

• Użytkownik
    • "Nie masz pojęcia, czym jest Ciemna Strona."
    « Odpowiedź #145 dnia: Listopada 11, 2009, 00:34:17 »
    Proud, ja będę się upierał przy TESie ponieważ bardzo lubię ten świat. :P Poza tym takie drobne sprostowanie: Vvardenfell pojawił się, owszem, w drugiej odsłonie The Elder Scrolls (Daggerfall), ale przede wszystkim w trzeciej (Morrowind). :) Co do Forgotten Realms... Jeśli będzie wiele nieprzychylnych głosów w stosunku do TESa, mogę poprowadzić sesję w krainach.

Tymczasem obwieszczam co następuje:
    - Wstępnie przyjmuję, że sesja będzie się toczyć w świecie The Elder Scrolls.
    - Będę wymagał określenia podstawowych cech waszych postaci. Będą to standardowe atrybuty oraz umiejętności (potrzebne jedynie do ogólnego rozeznania wśród specjalizacji Waszych postaci). Niewykluczone, że posłużę się systemem tworzenia postaci, znanym z Morrowinda.
    - Obowiązuje również krótka (lub trochę dłuższa, jeśli to nie będzie stanowiło problemu :P) historia i charakterystyka postaci.

Niedługo przygotuję wzór karty postaci (podejrzewam, że nie będzie zajmowała więcej niż stronę A4). Zostanie ona zamieszczona tutaj, podobnie jak skrócone informacje na temat regionu, w którym planuję rozpocząć przygodę.

Łącze do strony powiązanej z forum, na której znajdują się wszelkie informacje, jakich możecie potrzebować: http://www.elderscrolls.com.pl
    Łącze do doskonale znanego portalu, Adamentowej Wieży: http://elderscrolls.phx.pl

EDIT: Karta postaci musi zawierać:
    - Imię i nazwisko postaci.
    - Rasę postaci - Argonianin, Breton, Cesarski, Khajiit, Nord, Ork, Redgard, Altmer (Wysoki Elf), Dunmer (Mroczny Elf), Bosmer (Leśny Elf).
    - Pochodzenie - Skyrim, Wysoka Skała, Cyrodiil, Morrowind, Hammerfell, Orsinium, Czarne Mokradła, Elsweyr, Las Valen, Wyspa Summerset.
    - Znak Zodiaku - Wojownik, Mag, Złodziej, Wąż, Dama, Rumak, Lord, Czeladnik, Atronach, Rytuał, Kochanek, Cień, Wieża.
    - Specjalizację - wojownik, mag, złodziej.
    - Dwa przewodnie atrybuty - siła, inteligencja, siła woli, zwinność, szybkość, wytrzymałość, osobowość + szczęście. :P
    - Pięć umiejętności głównych - atletyka, broń obuchowa, ciężki pancerz, długie ostrze, płatnerstwo, średni pancerz, tarcza, topór, włócznia, alchemia, bez zbroi, iluzja, mistycyzm, przemiana, przywołanie, przywrócenie, zaklinanie, zniszczenie, akrobatyka, celność, handel, krótkie ostrze, lekki pancerz, retoryka, skradanie się, walka wręcz, zabezpieczenia.
    - Historię postaci i skróconą charakterystykę.

Kolorami zaznaczyłem najlepsze kombinacje dla poszczególnych specjalizacji (wojownik, mag, złodziej). Ma to dać podstawowe wyobrażenie o tym, z czym poszczególne rasy radzą sobie najlepiej. Kolorem fioletowym oznaczyłem rasy, które są zrównoważone pomiędzy wszystkimi specjalizacjami, oraz atrybuty, które są niezależne zarówno od rasy jak i specjalizacji. Wszelkie wyjaśnienia odnośnie tego co powyżej znajdują się na pierwszej ze stron, które podałem poprzednim razem. Proszę szukać w dziale "Morrowind".

PS. Niedługo założę osobny temat, gdzie ostatecznie umieszczę wprowadzenie i gdzie będziemy mogli rozpocząć sesję. Tymczasem proszę o zdeklarowanie się, kto rzeczywiście ma zamiar brać udział w zabawie i przesyłanie kart postaci na PW.
    Pozdrawiam, Nevader.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 12, 2009, 18:25:33 wysłana przez Nevader »

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Listopada 12, 2009, 07:53:16 »
    Mam nadzieję, że uda się zebrać odpowiednią liczbę graczy, bo ja wchodzę ;) Kartę postaci prześlę jak... zrobię :]

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Listopada 12, 2009, 08:05:41 »
    Ja tez oczywiscie chcialbym zagrac ale chcialbym wiedziec jedno bo gralem chwile w ELS ale nie jestem pewnien.
    Czy sa tam krasnoludy?

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Listopada 12, 2009, 09:00:43 »
    Z tego co pamiętam to krasnoludów chyba nie ma... :(
    Ale ja też się zapisuje, a karte dam jak zrobię. Mam ją to przesłać i ci na PM ??

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Listopada 12, 2009, 15:05:20 »
    Nie, nie ma krasnoludów, są wymarłą rasą, a i tak były w innej formie niż zwykle spotykane. Polecam Adamantytową Wieżę, bardzo dobry portal.

Ja już moje posłałem wczoraj. Przy tym nie ma dużo roboty, wystarczy pomysł.