Proud, ja będę się upierał przy TESie ponieważ bardzo lubię ten świat. :P Poza tym takie drobne sprostowanie: Vvardenfell pojawił się, owszem, w drugiej odsłonie The Elder Scrolls (Daggerfall), ale przede wszystkim w trzeciej (Morrowind). :) Co do Forgotten Realms... Jeśli będzie wiele nieprzychylnych głosów w stosunku do TESa, mogę poprowadzić sesję w krainach.
Tymczasem obwieszczam co następuje:
- Wstępnie przyjmuję, że sesja będzie się toczyć w świecie The Elder Scrolls.
- Będę wymagał określenia podstawowych cech waszych postaci. Będą to standardowe atrybuty oraz umiejętności (potrzebne jedynie do ogólnego rozeznania wśród specjalizacji Waszych postaci). Niewykluczone, że posłużę się systemem tworzenia postaci, znanym z Morrowinda.
- Obowiązuje również krótka (lub trochę dłuższa, jeśli to nie będzie stanowiło problemu :P) historia i charakterystyka postaci.
Niedługo przygotuję wzór karty postaci (podejrzewam, że nie będzie zajmowała więcej niż stronę A4). Zostanie ona zamieszczona tutaj, podobnie jak skrócone informacje na temat regionu, w którym planuję rozpocząć przygodę.
Łącze do strony powiązanej z forum, na której znajdują się wszelkie informacje, jakich możecie potrzebować:
http://www.elderscrolls.com.plŁącze do doskonale znanego portalu, Adamentowej Wieży:
http://elderscrolls.phx.plEDIT:
Karta postaci musi zawierać:- Imię i nazwisko postaci.
- Rasę postaci -
Argonianin,
Breton,
Cesarski,
Khajiit,
Nord,
Ork,
Redgard,
Altmer (
Wysoki Elf),
Dunmer (
Mroczny Elf),
Bosmer (
Leśny Elf).
- Pochodzenie - Skyrim, Wysoka Skała, Cyrodiil, Morrowind, Hammerfell, Orsinium, Czarne Mokradła, Elsweyr, Las Valen, Wyspa Summerset.
- Znak Zodiaku - Wojownik, Mag, Złodziej, Wąż, Dama, Rumak, Lord, Czeladnik, Atronach, Rytuał, Kochanek, Cień, Wieża.
- Specjalizację -
wojownik,
mag,
złodziej.
- Dwa przewodnie atrybuty -
siła,
inteligencja,
siła woli,
zwinność,
szybkość,
wytrzymałość,
osobowość +
szczęście. :P
- Pięć umiejętności głównych -
atletyka,
broń obuchowa,
ciężki pancerz,
długie ostrze,
płatnerstwo,
średni pancerz,
tarcza,
topór,
włócznia,
alchemia,
bez zbroi,
iluzja,
mistycyzm,
przemiana,
przywołanie,
przywrócenie,
zaklinanie,
zniszczenie,
akrobatyka,
celność,
handel,
krótkie ostrze,
lekki pancerz,
retoryka,
skradanie się,
walka wręcz,
zabezpieczenia.
- Historię postaci i skróconą charakterystykę.
Kolorami zaznaczyłem najlepsze kombinacje dla poszczególnych specjalizacji (
wojownik,
mag,
złodziej). Ma to dać podstawowe wyobrażenie o tym, z czym poszczególne rasy radzą sobie najlepiej. Kolorem
fioletowym oznaczyłem rasy, które są zrównoważone pomiędzy wszystkimi specjalizacjami, oraz atrybuty, które są niezależne zarówno od rasy jak i specjalizacji. Wszelkie wyjaśnienia odnośnie tego co powyżej znajdują się na pierwszej ze stron, które podałem poprzednim razem. Proszę szukać w dziale "Morrowind".
PS. Niedługo założę osobny temat, gdzie ostatecznie umieszczę wprowadzenie i gdzie będziemy mogli rozpocząć sesję. Tymczasem proszę o zdeklarowanie się, kto rzeczywiście ma zamiar brać udział w zabawie i przesyłanie kart postaci na PW.
Pozdrawiam, Nevader.