Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Thief  (Przeczytany 18972 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: Seria Thief
    « Odpowiedź #30 dnia: Listopada 04, 2011, 15:17:57 »
    Dzięki za zdjęcia... W sumie tylko tego pierwszego nie widziałem, ale i tak niczego konkretnego na nim nie widać. ;)
    Choć z na tych artach koleś ma bardzo "niedziewczyński" pysk :D
    Hm... trochę ;d
    Z drugiej strony jednak, to tylko koncept arty nawiązujące do (jednej) misji. Oby nie polegała tylko na wejściu przez okno do posiadłości i podpieprzeniu naszyjnika jakiejś damie... Chyba, że to jakieś zadanie poboczne - coś na wzór tych mini misji miejskich z Deadly Shadows - wtedy poproszę ich jak najwięcej (dodatkowy loot jeszcze nikomu nie zaszkodził).

Jeśli chodzi o Garretta - z outra wynika, że przeszedł na "złodziejską emeryturę" i został Strażnikiem - no trudno, by wstąpił do Zakonu Młota, dołączył do Pogan, że o Straży Miejskiej nie wspomnę... Możliwe, że pozostanie naszym mentorem (jakiś samouczek pod jego okiem?), informatorem i opiekunem - jak na Strażnika przystało... Z drugiej strony, znając jego podejście do wszelkich wyroczni i glifów, może być zabawnie... :>

Pozdrawiam!

Offline matilon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #31 dnia: Listopada 04, 2011, 21:32:50 »
    No, więc najprawdopodobniej będziemy kierować małą, jak dorośnie. ;)
    Jeśli będzie tryb widoku z trzeciej osoby, mogą znaleźć się "fani", którzy będą jedynie patrzyć jak się złodziejka wygina by ukraść komuś sakiewkę.
    Co do Garretta, prawdopodobnie przewinie się jako stary, i jak napisałeś mentor złodziejki.
    Garrett został Pierwszym... i jedynym Strażnikiem. Więc może co do samouczka, to coś w stylu misji treningowej z Thief: Gold?

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Listopada 05, 2011, 14:40:34 »
    W modzie Thief 2x: Shadows of the Metal Age kieruje się kobitką... W sumie w czasie gry w ogóle się tego nie odczuwało, że jesteśmy babą - jedynie na cutscenach i przy dialogach nam o tym mod przypominał... No, ale wiadomo - to jest mod bazujący na silniku z Thief 2: Metal Age, więc jedynie kosmetyka uległa zmianie...

W Thief 4 będziemy mieć do czynienia z zupełnie nową, osobną grą na innym silniku (zapewne Crystal Engine - wykorzystany w najnowszym Tomb Raider, Deus Ex: Human Revolution...), a co za tym idzie - nową mechaniką rozgrywki. System skradania w Deus Ex 3 wypada znakomicie, ale przełączanie widoku TPP w czasie przylegania do zasłony, może być zbyt dużym ułatwieniem w grze pokroju Thief. Osobiście uważam, że w Thi4f powinien zostać zachowany widok FPP... choć na jednym zdjęciu widać postaci w widoku TPP - w Deadly Shadows istnieje możliwość przełączania widoku... jedni to chwalą, inni (w tym ja) wyklinają.

Eh, kompromisem byłaby opcja on/off.

A tak - misja treningowa w Dark Project była bardzo fajna i mam nadzieję, że twórcy zrobią w czwórce coś w ten deseń. W Metal Age nie było właściwie żadnej, a misja "treningowa" w Deadly Shadows była jednocześnie wprowadzeniem do kolejnej...

Zastanawia mnie kwestia otwierania zamków wytrychami... Powstało już tyle gier, w których występuje mini-gierka polegająca na włamywaniu się, że trudno o innowację... Otwieranie zamków w Deadly Shadows było bardzo ciekawe, lecz powtarzalność schematów była byt częsta - co za tym idzie - mało-klimatyczna i monotonna. Jakby rozwinęli ten pomysł i dodali skrypt, który przed pierwszym kontaktem z zamkiem, generowałby losowe jego ustawienie... Hm... mogłoby być ciekawie...

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2011, 14:46:40 wysłana przez NIFN »

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Listopada 05, 2011, 19:41:36 »
    Ta opcja TPP w T3, to było za duże ułatwienie, ze strony twórców - jakby cała gra nie była prosta.
    Jeśli Thi4f będzie na silniku najnowszego Deus Exa, to gra mi pójdzie.
    Co do otwierania zamków w trójce - widziałem na różnych filmikach, jak goście dwie sekundy każdy zamek otwierali. Według mnie, dużym utrudnieniem by było, gdy zamki trzeba było otwierać "na wyczucie" a nie bezmyślnie klikać. Oraz, by dodali opcję wyłamania zamka.
    Co do poziomów, wiem że to prawie niemożliwe, ale chciałbym, by przynajmniej połowa levelów trzymała klimat Powrotu do Nawiedzonej Katedry, lub Przytuliska. Ach, można sobie pomarzyć :D
    A wolałbyś w nadchodzącym Thiefie Miasto z trzeciej, czy dwóch pierwszych osłon?

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Listopada 05, 2011, 22:11:45 »
    No właśnie największym minusem systemu otwierania zamków w Thief 3, była ich schematyczność. Wydawało się, że w grze były z 2-3 kombinacje dla każdego stopnia zaawansowania zamka, więc czasami wystarczyło zobaczyć, przez ile warstw trzeba się "przegryźć", by ustawiać wytrych w odpowiednim miejscu. Gdyby - jak pisałem poprzednio - dodano skrypt, który losowałby pozycje każdej z zapadek (w 8 kierunkach), otwieranie zamków byłoby trudniejsze...
    Co do wyważania drzwi... Jeśli podpięte to byłby mini grą - coś jak "test your might" z Mortal Kombat - to czemu nie ;)

Generalnie brakowało mi możliwości rozbijania wszelkich elektrycznych lamp. Co prawda wiązałoby się to z dużym hałasem (a nawet uruchomieniem alarmu), ale...

Jeśli, chodzi o miasto...
    "The City increased quickly. The lack of planning evidences itself in the closeness of the structures... the strange twist of a street..." - Keeper Archives
    Bardzo podoba mnie się ten architektoniczny, steampunkowy chaos panujący na ulicach. Mam nadzieję, że ten styl zostanie zachowany. Deadly Shadows stworzony został na Unreal Engine 2, który ograniczał mapę do iluś tam tysięcy poligonów na jedną lokację - stąd wyraźny podział miasta na dzielnice. Gdyby twórcy pozostali przy Unreal Engine i wykorzystali jego 3 generację, to takich problemów by już nie było - inteligentne dogrywanie obszarów, etc...
    W sumie to chciałbym zobaczyć szerokie, oświetlone ulice, jak i ciemne zaułki, alejki, uliczki, podwórka... na których łatwo się zgubić i po łbie dostać. Jeszcze, żeby były trochę bardziej rozległe, niż te w DS... ;D

Cóż... marzyć można...

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2011, 22:27:31 wysłana przez NIFN »

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Listopada 16, 2011, 20:17:26 »

Offline BezimiennyBohater

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Listopada 16, 2011, 21:01:15 »
    Ahh uwielbiałem tę grę, jednak byłem troszkę mniejszy więc nieraz szybko wyłączałem monitor i bałem się odwrócić, gra bardzo bardzo klimatyczna, polecam. Nawet lepsze niż ruskie lochy w dzikich polach ;d

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Listopada 16, 2011, 21:02:36 »
    Kolejny powód, dla którego będę grać w Skyrim bez dubbingu ;d
    Zresztą - do dziś nie mogę uwierzyć, że ta sama osoba (Russell) użyczyła głosu zarówno Garrettowi, jak i Karrasowi... ;o

Pozdrawiam!

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Listopada 28, 2011, 21:07:51 »

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Marca 10, 2012, 10:19:40 »

Offline hal-60

• Użytkownik

Offline Torguan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • I'am the Emperor's will made manifest.
    « Odpowiedź #41 dnia: Lipca 31, 2013, 13:02:54 »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #42 dnia: Października 09, 2013, 22:54:03 »
    http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=80596
    Pewien mod na Dooma 3 inspirowany Thiefem wyszedł jako samodzielna i darmowa gra

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #43 dnia: Lipca 22, 2014, 13:32:13 »
    Pany no i jak ten nowy Thief ktoś grał?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #44 dnia: Lipca 22, 2014, 17:06:07 »